Imate račun?

  •   Prilagođeni sadržaj
  •   Vaši proizvodi i podrška

Trebate račun?

Stvori račun

Analizom podataka do bolje suradnje s korisnicima

Digitalizacija malih i srednje velikih tvrtki analizom podataka. Podrška mrežama korisnika putem sigurne WiFi podrške.

Tvrtke koje su stalno usredotočene na poboljšanje iskustva svojih korisnika, rastu brže od tržišta na kojem posluju i bolje su od svojih konkurenata, zaključak je procjene učinka dionica na burzi vrijednosnica, koje je provela tvrtka Watermark Consulting. Podaci i način na koji ih primjenjujete, ključ su osmišljavanja iznimnih doživljaja koje vaši korisnici zaslužuju. Primjena različitih načina komunikacije, razni korisni dodaci, stalno ažuriran sustav koji udovoljava novim zahtjevima, čimbenici su koji imaju izravan utjecaj na korisnika.

1. Razmišljajte poput korisnika

Podaci su zlatna nit kojom je protkana vaša tvrtka. S pravim alatima za analizu i s infrastrukturom za prikupljanje podataka znati ćete što vaši korisnici žele i moći ćete im dati to što žele, u trenutku kada to žele, pa čak i predvidjeti što žele i prije nego to požele. Sve ćete to znati u svakom trenutku, u stvarnom vremenu. To će vam omogućiti donošenje važnih odluka u trenu, odluka za koje ćete moći reći da su utemeljene na pravim informacijama. Korisnici vole biti posebni: vole doživjeti nešto za što misle da je tvrtka napravila samo za njih, vole doživjeti nešto iznimno, definirano na temelju njihovog prethodnog iskustva koje su imali s vašom tvrtkom. Vole i brze odgovore na pitanja koja vam upućuju Internetom. Podaci koje prikupljate o korisnicima omogućiti će vam osmišljavanje doživljaja kojima ćete im ugoditi. Za prikupljanje i obradu podataka treba vam robusna mreža, zato svoju konfigurirajte tako da taj posao može obaviti kako treba.

2. Bežična mreža u kući

Bežičan pristup mreži iznimno dobro funkcionira u mnogim tvrtkama, pa je na svakom mjestu na kojem se vaš korisnik fizički zatekne dobro ponuditi pristup takvoj mreži. To je dodatni poticaj koji korisnika navodi da više vremena provede na vašoj lokaciji, surfajući internetom, kupujući nešto online, a možda čak i radeći – sve to u udobnosti vaše tvrtke.

3. Pristupite svi, gdje god se nalazili

Svaka tvrtka se oslanja na svoje korisnike, kolege, partnere, suradnike i zastupnike. Komunicira i radi s njima svima, svaki dan. Zato su alati koji olakšavaju i potiču suradnju i komunikaciju sa svim tim dionicima poslovanja, alati koji tu komunikaciju čine prisnijom, osobnijom, alati koji mogu dovesti do dramatičnih poboljšanja odnosa s korisnicima, partnerima, kolegama i svima ostalima. Video-konferencijska rješenja, kao što je WebEx, rješenja su koja omogućavaju susret s korisnicima „uživo“, razmjenu prezentacija i drugih poslovnih dokumenata s kolegama, bez obzira na uređaj kojim se vi i oni koristite. Neka druga rješenja, kao što je, primjerice, Spark omogućavaju vam susret s kolegama i korisnicima u virtualnoj sobi za sastanke.

4. Dobar temelj mrežu gradi

Dok snivate o mreži kakvu biste željeli imati, o svoj onoj procesorskoj snazi i mnoštvu uređaja za pohranu podataka koji su vam potrebni za ostvarenje želja, ne zaboravite na mrežu na kojoj se sada temelji vaše poslovanje. To što imate i ono što želite trebate promišljati zajedno, kao dva parametra koja će vam pomoći pri odlukama o tome kako trebate nadograditi svoju mrežu dok se pripremate ostvariti svoj ideal. Oprezno nudite nove usluge, nemojte ih oglašavati prije nego budete u stanju ponuditi ih na najbolji mogući način. Korisnici ne vole spore bežične (Wi-Fi) mreže i brbljaonice (chat rooms) koje ne reagiraju onoliko brzo koliko oni to očekuju. Za više pojedinosti o tome kako vaša mreža može pomoći rastu vaše tvrtke, pročitajte ovaj članak o utjecaju mreža na razvoj poslovanja.

S ta četiri koraka, doći ćete do točke u kojoj ćete znati kako povećati prihode, kako steći nove korisnike, kako ih zadržati i učiniti vjernim kupcima vaših proizvoda i usluga.

Prijavite se na naš bilten i budite stalno u tijeku prateći naše savjete, promocije i posebne ponude.