Centar sa podacima
Razvijanje u objedinjenu arhitekturu centra sa podacima

Današnja arhitektura centra sa podacima mora podržavati radnu snagu velike mobilnosti, proliferaciju uređaja, poslovne modele koje pokreću podaci i mora imati mogućnost jednostavnog objedinjavanja cloud aplikacija i usluga. U cilju ispunjenja ovih različitih zahteva, Cisco pruža platformu objedinjenog centra sa podacima, arhitekturu objedinjenog centra sa podacima koji kombinuje računarstvo, skladištenje, mrežu i upravljanje u platformu kreiranu za automatizovanje IT-a kao usluge u fizičkim i virtuelnim okruženjima, što dovodi do povećane efikasnosti budžeta, agilnije brzine odgovora na poslovne zahteve i pojednostavljenih IT operacija.

Dijagram arhitekture objedinjenog centra sa podacima

Objedinjeni centar sa podacima kompanije Cisco pruža potpunu platformu arhitekture uključujući proizvode i rešenja u tri ključne oblasti:

 • Objedinjeno upravljanje
  Komponenta objedinjenog upravljanja arhitekture Cisco centra sa podacima pruža automatizaciju, koordinaciju i upravljanje životnim ciklusom u cilju pojednostavljenja primene i rada infrastruktura neobrađenog metala, virtuelne i cloud infrastrukture. Cisco pomaže IT odeljenjima u razvoju samouslužnog portala i kataloga usluga radi brze isporuke IT usluga na zahtev u cilju podrške poslovnih inicijativa.
 • Objedinjena struktura
  Komponenta objedinjene strukture arhitekture Cisco centra sa podacima isporučuje podatke visokih performansi i mreže za skladištenje podataka u cilju pojednostavljenja primene, osigurava kvalitet iskustva i smanjuje troškove rada. Cisco integrisane mrežne usluge obezbeđuju mogućnost povezivanja velike brzine i visoku dostupnost, povećavaju performanse aplikacije i smanjuju bezbednosni rizik u viševlasničkim okruženjima.
 • Unified Computing
  Cisco Unified Computing System (UCS) učvršćuje arhitekturu Cisco centra sa podacima pomoću rešenja podesivog računarskog sistema na nivou sistema koje integriše računarstvo, pristup umrežavanju i skladištenju. Ugrađene mogućnosti upravljanja pojednostavljuju operacije u fizičkoj, virtuelnoj i cloud infrastrukturi.
 • Usluge centra sa podacima
  Pametne, personalizovane usluge korporacije Cisco i naši ovlašćeni partneri vam pomažu da uvidite punu vrednost ulaganja u centra sa podacima.

Integrisana rešenja

Cisco objedinjeni centar sa podacima je optimalna platforma za rešenja Cisco hostovane saradnje i osnova unapred testiranih i konfigurisanih rešenja kao što su Flex Pod i Vblock platforme insfrastrukture. Otvoreni standardi i API-ji omogućavaju integraciju i upravljanje hardverskim i softverskim rešenjima od Cisco partnera ekosistema pružajući fleksibilnost arhitekturi centra sa podacima.

Jedinstvena vrednost korporacije Cisco

Cisco izbegava složenost objedinjene infrastrukture putem inovativne arhitekture centra sa podacima posebno dizajnirane za podršku virtuelizacije u centru sa podacima. Cisco objedinjeni centar sa podacima obezbeđuje:

 • Izvanredne performanse u fizičkim i virtuelnim resursima
 • Efikasnost troškova putem eliminacije silosa i pojednostavljenja primene i radnih zadataka
 • Brza primena veoma bezbedne, dokazane infrastrukture u cilju podrške novih poslovnih inicijativa
 • Širok opseg partnera saveza u skladištenju, virtuelizaciji, aplikaciji i upravljanju

Objedinjeni centar sa podacima takođe pruža fleksibilnu i otvorenu arhitekturu centra sa podacima koja će podržati zastarele komponente infrastrukture, kao i isporuku IT-as-a-Service i cloud usluga.

Dodatni resursi

Video zapis pregleda Cisco objedinjenog centra sa podacima

Da biste pogledali ovaj video, morate imati najnoviju verziju programa Adobe Flash Player sa omogućenom opcijom JavaScript.

Nabavite Flash PlayerPoboljšajte agilnost IT sektora

Odgovorite brže na poslovne zahteve koji se menjaju pomoću objedinjenog računarskog sistema.

Pronađite detalje

Trendovi u cloud umrežavanju

Saznajte o novim izazovima i rešenjima za cloud umrežavanje.

Pročitajte belu knjigu