Slovenija

Storitev Deutschland TelePresence v štabu Nemške nogometne zveze (DFB) - video sodelovanje v živo med Južnoafriško republiko in Nemčijo


Bonn, Nemčija - Nemški Deutsche Telekom, Cisco in Nemška nogometna zveza (DFB - Deutscher Fußball-Bund) še poglabljajo partnerstvo v zvezi s storitvijo video sodelovanja v živo Deutschland TelePresence, ki se je rodilo na sejmu CeBIT 2010. Obe tehnološki podjetji štabu nemške nogometne reprezentance omogočata uporabo sistema Cisco TelePresence v Južnoafriški republiki, s čimer omogočata zanesljivo in zmogljivo povezavo s platformo TelePresence v Nemčiji.

Storitev Cisco TelePresence je na dosegu roke taboru nemške reprezentance v južnoafriškem konferenčnem središču v hotelu Velmore Grand Hotel blizu Pretorie. V Nemčiji so sistemi TelePresence na voljo npr. v prostorih zveze DFB v Frankfurtu na Maini, pa tudi v Berlinu, Hamburgu, Münchnu, Stuttgartu, Düsseldorfu in Bonnu. Storitev Deutschland TelePresence omogoča vodstvu zveze DFB v Južnoafriški republiki in v Nemčiji komunikacijo z uporabo visoko kakovostnega videa in zvoka.

Storitev video sodelovanja med Južnoafriško republiko in Nemčijo je prva aplikacija te vrste za Deutsche Telekom in Cisco.. Gre za prvo mednarodno aplikacijo Deutschland TelePresence z uporabo kablov iz optičnih vlaken in deluje na zračni razdalji 8.000 kilometrov.

Podjetji Deutsche Telekom in Cisco bosta storitev in sisteme TelePresence zvezi DFB zagotavljali predvidoma tri leta. Nemška nogometna zveza (DFB) uporablja sistem virtualnih sestankov v živo za notranjo komunikacijo in za neposredno komuniciranje s partnerji. Storitev Deutschland TelePresence je na voljo v več različicah. Vsak celovit paket vključuje nabor storitev - od načrtovanja pa vse do vzpostavitve in delovanja sistema. Natančneje gre za širokopasovne omrežne povezave z internetom, sistem Cisco TelePresence, storitev preklapljanja, sisteme rezervacij, zmogljiv varnostni paket in zmogljivosti za namestitev, delovanje in vzdrževanje. Vse komponente so optimalno sinhronizirane, zato jih lahko uporabniki zlahka in brez težav uporabljajo s pritiskom na gumb.

Deutsche Telekom je partner Nemške nogometne zveze (DFB) in "Premium Partner" nemške moške, ženske in mladinske reprezentance od leta 2005. Skupina je tudi nacionalni sponzor ženskega svetovnega prvenstva v Nemčiji leta 2011. Nogomet skupino Deutsche Telekom zanima zaradi ljubezni do športa, pa tudi kot platforma za obetavne poslovne modele. Partnerstvo ponuja nove možnosti za predstavitev inovativnih potencialov vodilnega evropskega ponudnika telekomunikacij z novimi izdelki in storitvami.

O skupini Deutsche Telekom AG

Skupina Deutsche Telekom je eno vodilnih celovitih podjetij na področju telekomunikacij; ima več kot 150 milijonov uporabnikov mobilnih storitev, približno 38 milijonov fiksnih omrežnih povezav in več kot 15 milijonov širokopasovnih povezav (podatki z dne 31. marca 2010). Skupina ponuja izdelke in storitve na področju fiksne in mobilne telefonije, interneta in IPTV za zasebne uporabnike ter informacijsko-komunikacijske tehnološke rešitve za velike in poslovne uporabnike. Skupina Deutsche Telekom deluje v približno 50 državah in zaposluje več kot 258.000 ljudi po vsem svetu. V fiskalnem letu 2009 je skupina Deutsche Telekom ustvarila prihodke v višini 64,6 milijarde evrov, od tega več kot polovico zunaj Nemčije (podatki z dne 31. decembra 2009).

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Benedičič
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104