Slovenija

S prenovo Cisco podatkovnega centra do novih poslovnih prednosti

Ciscov sistem Združenega računalništva druge generacije in novosti pri Nexusu omogočajo večjo učinkovitost, občutno zmanjšujejo stroške in zagotavljajo enostavnejši potek poslovnih dejavnosti


SAN JOSE, Kalifornija - Družba Cisco je napovedala trajno inovativnost in dodatke portfelja svojega podatkovnega centra Data Center 3.0 za zmanjšanje stroškov in zapletenosti infrastrukture IT, za omogočanje boljše podpore za virtualizacijo podatkovnega centra in izboljšanje poslovanja, da se zagotovijo strateške konkurenčne prednosti.

Osrednja tema obvestila je Cisco Unified Computing System™ (Ciscov sistem Združenega računalništva) druge generacije, ki dodatno pospešuje obete v zvezi z virtualizacijo, omogoča zelo učinkovito računalniško arhitekturo, ki v enem samem energetsko učinkovitem sistemu združuje računalništvo, omrežja, dostop do diskovnih sistemov in vire virtualizacije.  Dodatki za strežnike naslednje generacije z dvema in štirimi vtičnicami portfelju sistema Združenega računalništva nudijo do 50 odstotkov več procesorskih jeder, 300 odstotkov večjo učinkovitost aplikacij in štirikratno vrednost standardne pomnilniške zasedbe, kar omogoča idealno platformo za večino delovnih obremenitev. Podjetje je razširilo tudi portfelj Cisco Nexus™, in sicer s sistemskima razširitvama Nexus 2248 in Nexus 2232, kar omogoča stroškovno učinkovito in vodilno zmogljivost z 10-gigabitnim Ethernetom v podatkovnem centru.

Arhitektura podatkovnega centra Cisco® s temi novostmi zdaj omogoča:

 • do štirikrat večjo računalniško zmogljivost v isti pomnilniški zasedbi v primerjavi s strežniki Ciscovega sistema Združenega računalništva prve generacije; 
 • do štirikrat večjo zmogljivost pasovne širine v isti pomnilniški zasedbi z obstoječim ohišjem v primerjavi s Ciscovim sistemom Združenega računalništva prve generacije;
 • do 92 odstotkov manj točk upravljanja v primerjavi s podedovanimi omrežji;
 • do 30 odstotkov večjo pretočnost aplikacij s Ciscovo vmesniško kartico Cisco Virtualized Interface Card;
 • do 76 odstotkov večjo konsolidacijo podatkovne baze s Ciscovo razširitvijo pomnilnika;
 • do 10 odstotkov manjšo porabo energije v primerjavi z istovrstnimi konkurenčnimi konfiguracijami.

Ti rezultati pomenijo manj zapleteno infrastrukturo in razširjenost, znatno zmanjšanje stroškov in boljše poslovanje. Zato podjetja in organizacije po vsem svetu uvajajo arhitekturo Ciscovega podatkovnega centra; gl. objavo podjetja Cisco Global Businesses Adopt Cisco Unified Computing System for Greater Business Agility, Reduced Costs, and Operational Efficiency (Podjetja na svetovni ravni uvajajo Ciscov sistem Združenega računalništva za boljše poslovanje, nižje stroške in večjo učinkovitost).

Dejstva:  Cisco UCS Manager omogoča hitrejšo integracijo programske opreme

 • Cisco je razširil program Cisco Developer Network, tako da vključuje podporo za podjetja, ki razvijajo USC Manager XML API (Application Programming Interface – vmesnik uporabniškega programa). Izvajalci imajo zdaj dostop do spletnih orodij za samostojno reševanje težav, videov za usposabljanje, vzorčne kode, forumov skupnosti izvajalcev, laboratorija sistema Združenega računalništva za razvoj in testiranje.
 • Izvajalci lahko z uporabo možnosti UCS Manager XML API dostopajo do številnih vmesniških točk - več kot 9.000 parametrov, ki jih je mogoče upravljati.
 • Zaradi tega okolja, ki ponuja številne možnosti podpore, ima Ciscov sistem Združenega računalništva zdaj hitro razvijajočo se skupnost izvajalcev.
 • Da bi Cisco zagotovil celostne rešitve z rešitvijo Cisco UCS Manager, tesno sodeluje tudi s prodajalci vodilnih sistemov, kot so BMC, CA, HP, Microsoft in VMware.
 • Cisco se s svojim odprtim pristopom API in široko zasnovano partnersko strategijo usmerja v večino orodij, ki se danes uporabljajo.

Dejstva: dodatki in izboljšave portfelja Ciscovega podatkovnega centra Data Center 3.0

 • Ciscovi strežniki sistema Združenega računalništva naslednje generacije M2 B in C serije z dvema vtičnicama temeljijo na novih procesorjih Intel® Xeon® 5600. Strežniki naslednje generacije zagotavljajo najboljše delovanje in učinkovitost, saj omogočajo 50 odstotkov več procesorskih jeder in predpomnilnik, združene s Ciscovim razširjenim pomnilnikom in povezovanjem v mreže, pri katerem se upošteva virtualizacija. Novi strežniki so na voljo od konca marca. 
 • Ciscovi strežniki sistema Združenega računalništva B in C serije s štirimi vtičnicami so novi dodatki, na voljo v tretjem četrtletju fiskalnega leta 2010, ki dopolnjujejo Ciscov portfelj. Ker vključujejo nove procesorje Intel® Xeon® 7500, delujejo več kot trikrat bolje kot običajni sistemi s štirimi vtičnicami, imajo dvakrat večjo zmogljivost pomnilnika in devetkrat večjo pasovno širino pomnilnika. Novi strežniki vključujejo prenovljeno Ciscovo arhitekturo združenega računalništva in poenostavljeno upravljanje, s čimer se zagotavlja stroškovno učinkovita in zanesljiva možnost za številne sisteme, ki temeljijo na RISC-ju.
 • Nova Ciscova arhitektura FEX-link, vgrajena tako v Cisco Nexus kot tudi v Ciscov sistem Združenega računalništva, zagotavlja odprt, prilagodljiv dostopni sloj strežnika, ki zdaj podpira kateri koli sistem, z Ethernetom 100Mb, 1Gb in 10Gb, Fibre Channel standardom kot tudi Fibre Channel over Ethernet (FCoE), InfiniBand over Ethernet, iSCSI in NAS. Cisco FEX-link poenostavi upravljanje, trenutno ga podpirata Ciscov sistem Združenega računalništva in Cisco Nexus 5000, kmalu bo na voljo na stikalih Nexus 7000. Poleg tega bo arhitektura FEX-link omogočila, da bo Ciscov sistem Združenega računalništva naslednje leto nudil do 160 Gb pasovne širine na strežniško rezino.
 • Nova generacija Ciscovih sistemskih razširitev - Nexus 2248 in Nexus 2232, upraviteljem IT zagotavlja večjo prilagodljivost in obvladljivost za heterogena okolja ter do 70 odstotkov manj uporabe kablov, do 30 odstotkov manjšo porabo energije in hlajenja ter do 40-odstotno znižanje kapitalskih stroškov.
 • Upravitelji IT lahko zmanjšajo porabo energije podatkovnega centra za več kot 10 odstotkov, in sicer z istovrstnim računalništvom, pomnilnikom in konfiguracijami I/O na strežniško rezino, z uporabo zmogljivejše arhitekture Ciscovega sistema Združenega računalništva. Z združitvijo računalništva in omrežij je potrebnih manj komponent in večja učinkovitost omogoča konsolidacijo v več sistemih. K manjši porabi energije pripomorejo tudi celosten sistem, visoko učinkovit pretok zraka in DIMM-i Samsung 1.35. Samsungova pomnilniška tehnologija DDR3 40 nm lahko poveča tudi celotno obvladljivost, učinkovitost in zmogljivost sistema.
 • Cisco UCS Manager pripomore k ustvarjanju okolju prijaznejših podatkovnih centrov: Intelovi procesorji Xeon® 5600 omogočajo boljše upravljanje moči CPU, čeprav upravitelji IT niso bili naklonjeni uporabi rešitev za nadzor porabe energije, ki se osredotočajo na strojno opremo, ker jim primanjkuje vpogleda v aplikacije, ki delujejo z zadevno strojno opremo, in bi lahko nenamerno upočasnile kritične aplikacije.  Upravitelji IT lahko zdaj z uporabo programske opreme UCS Manager na inteligenten način upoštevajo smernice glede napajanja in hlajenja za profile USC Service Profiles za vzdrževanje strežnikov. S to novostjo lahko IT osebje porabo energije prilagodi zahtevam dela, pri čemer se zmogljivost določi s preprostim pritiskom na gumb. Upravitelji IT lahko zdaj brez pomislekov uvajajo smernice v zvezi z upravljanjem porabe energije za ustvarjanje okolju prijaznejših podatkovnih centrov brez prisotnosti strahu pred negativnimi vplivi na poslovne aplikacije.
 • Novo: Cisco Nexus 1010 Virtual Services Appliance podpira virtualizacijska okolja z boljšim delovanjem, dosegljivostjo in s prilagodljivimi storitvami.
 • Novo Ciscovo stikalo MDS 9148 Multilayer Fabric Switch je izdelano za najučinkovitejšo uporabo glede na prostor in porabo energije, z 48 8-gigabitnimi Fibre Channel na enoto, kar omogoča največjo gostoto pasovne širine. To novo stikalo omogoča prilagodljivost za virtualna strežniška okolja, varnost podjetij in dosegljivost, poleg tega pa še stroškovno učinkovito uporabo od 16 do 48 vrat z možnostjo licenčne nadgradnje z osmimi vrati.  Povezavam Nexus 5000 in UCS 6100 so bile za dostop do strežnika dodane tudi povezave novega 8-gigabitnega Fibre Channel.
 • Cisco storitve:  Cisco uvaja posodobljen portfelj storitev virtualizacije, da bi podjetjem zagotovila uspešno uporabo in integracijo rešitev Ciscovega podatkovnega centra, vključno s Ciscovim sistemom Združenega računalništva (Cisco Unified Computing System), da se bodo hitreje seznanila z arhitekturo podatkovnega centra Data Center 3.0.  Zmogljivost Ciscovih razširjenih storitev aplikacij, ki je na voljo s pomočjo naših poslovnih partnerjev, pomaga podjetjem pri prenosu aplikacij iz podedovane arhitekture v arhitekturo združenega računalništva.

Izjave:
»Cisco si prizadeva za zagotavljanje novosti na področju arhitekture in kakovosti svojim strankam, pri čemer tudi razširja partnerski ekosistem,« je povedala Soni Jiandani, podpredsednica Ciscove skupine za dostop do strežnikov in virtualizacijsko tehnologijo. »Novosti Ciscovega sistema Združenega računalništva (Cisco Unified Computing System), kot sta razširitev pomnilnika in vmesniška kartica Virtualized Network Interface Card, so skupaj s procesorji Intel Xeon 5600 omogočile, da je Ciscov sistem Združenega računalništva postal vodilna platforma za delovanje najpomembnejših poslovnih aplikacij.«

Dodatni viri:


Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104