Slovenija

Na konferenci Cisco Expo 2010 o trendih v prihodnosti

Cisco že devetič organizira konferenco Cisco Expo, na kateri se srečujejo strokovnjaki informacijsko-komunikacijske tehnologije. Dvodnevna konferenca velja za eno vodilnih konferenc na področju naprednih IT konferenc v Sloveniji.


Portorož - Danes se je v kongresnem centru hotela Slovenija v Portorožu začela dvodnevna poslovna konferenca Cisco Expo 2010. Letos poteka pod sloganom »See beyond, move beyond.« Udeleženci konference bodo danes in jutri prisluhnili plenarnim predavanjem ter 32 tehnološkim, poslovnim in partnerskim predavanjem. Konference se udeležuje prek 350 gostov: IT-strokovnjaki, direktorji IT, inženirji, sistemski administratorji, prodajni predstavniki podjetij, predstavniki vladnih in javnih ustanov, predstavniki medijev, Ciscovi kupci ter partnerji domačih in tujih podjetij.

Konferenco je otvoril Anton Petrič, direktor Cisco Slovenija: »Ustvarjamo inovativne izdelke, storitve in rešitve, ki omogočajo podjetjem varnost, zanesljivo delovanje, nižje stroške poslovanja in večjo fleksibilnost.« »Ker smo v Ciscu umerjeni v prihodnost, v inovacije in stremimo k novemu znanju, smo za letošnjo temo konference izbrali zgovorni slogan »See beyond, move beyond«.

Gostja plenarnih predavanj je letos informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar. Z Antonom Petričem se bosta pogovarjala o pravnem pogledu na IT ter ravnanju z občutljivimi informacijami na spletu in o njihovi varnosti. V okviru plenarnih predavanj bo predaval tudi Ed Baker, in sicer o tehnologijah za spreminjajoči se svet, sklenil pa jih bo generalni pokrovitelj konference Telekom Slovenije s predavanjem Telekom 3.0.

Poleg plenarnim predavanjem bodo gostje prisluhnili še 32 izbirnim predavanjem, ki so letos razdeljena na štiri vsebinske sklope:

  • rešitve sodelovanja (Collaboration)
  • podatkovni centri in virtualizacija
  • inteligentne omrežne rešitve (Bordless Networks) in
  • rešitve za ponudnike storitev.

Ciscovi poslovni partnerji, ki se bodo predstavili v sklopu sponzorskih predavanj, so: Telekom Slovenije, Telemach, Avtenta.si, NIL, CREA, EMC, IBM Slovenija, S&T, SRC in VMware. Tehnološka in partnerska predavanja so za predstavnike podjetij in izobraževalnih ustanov možnost za dodatno pridobivanje znanj.

Drugi dan konference se bo prav tako začel s plenarnimi predavanji. Petr Pavlu bo predaval o prednosti arhitekturnega pristopa, ki lahko predstavlja ogrodje za transformacijo poslovanja v vseh ključnih področjih IKT. Odgovoril bo na vprašanja, ki si jih pred uvedbo naprednih omrežnih infrastruktur zastavijo odločevalci: »Kaj takšne uvedbe pomenijo za moj posel? Kako pomagajo pri povečevanju učinkovitosti zaposlenih, večji izkoriščenosti virov, spodbujajo agilnost, kreativnost in  inovacije v podjetju, prispevajo k zmanjšanju stroškov in varstvu okolja?«

V okviru plenarnih predavanj bodo sledila še tri predavanja zlatih pokroviteljev Expa: Ditka Maučec, Telemach, bo predstavila svetlejšo prihodnost kabelskih operaterjev, Iztok Klančnik iz Avtente.si globalno poslovanje v konvergenci komunikacijskih storitev in poslovnih aplikacij, Mitja Robas iz NIL-a pa bo plenarni del sklenil s predavanjem: NIL HyperCenter: Primerjava procesorsko-pomnilniško-omrežnih virtualizacijskih tehnologij.

Na razstavnih prostorih bodo pokrovitelji Cisca Expo predstavili svoja podjetja in njihove rešitve. Za vse, ki bodo želeli preizkusiti svoje znanje s področja omrežnih tehnologij, so predstavniki izobraževalnega programa Cisco Networking Academy pripravili zanimivo tekmovanje. Cisco Networking Academy je vrhunski izobraževalni program za področje omrežij in informacijske tehnologije, ki jo je Cisco ustanovil leta 1997. Program je namenjen študentom in zaposlenim, ki želijo poglobiti svoje znanje o informacijskih tehnologijah ali pa jih morda zanima kariera s področja vrhunske tehnologije. Omogoča jim spletne tečaje v več kot 150 državah po vsem svetu. Predstavniki lokalne akademije bodo ves čas konference prisotni na razstavnem prostoru in na voljo za vprašanja v zvezi z možnostmi izobraževanja v Sloveniji in podobno.

Za več informacij obiščite spletno stran http://www.cisco.com/web/SI/expo2010/index.html.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104