Slovenija

Cisco predstavlja infrastrukturo za virtualizacijo, celovit sistem za lažjo virtualizacijo namizja in boljše virtualno sodelovanje

Sistem za virtualizacijo namizja Cisco VXI Validated Desktop Virtualization System vključuje vrhunske tehnologije Cisco, Citrix,  EMC,  NetApp, VMware in Wyse; Cisco predstavlja nove naprave za virtualna namizja


SAN JOSE, Kalifornija, ZDA - 24. november 2010 - Podjetje Cisco je danes predstavilo celovit sistem za virtualizacijo namizja in rešitve za sodelovanje, neomejene omrežne storitve in tehnologije podatkovnih središč iz podjetja Cisco in skupine vodilnih ponudnikov rešitev za virtualizacijo.

Sistem Cisco® Virtualization Experience Infrastructure (VXI) povezuje obstoječe delne rešitve, da bi se poenostavilo uvajanje virtualnih namizij. Poleg tega tudi izboljšuje klasično virtualizacijo namizij za lažjo uporabo obogatenih vsebin in videa.

Cisco VXI podjetjem omogoča, da premagajo glavne ovire na poti do doseganja finančnih koristi, varnosti podatkov in fleksibilnosti delovne sile, ki jih sicer omogočajo virtualizirana namizja, pri tem pa zagotavlja kakovostno izkušnjo in možnost povezovanja obogatenih vsebin in zmogljivosti video sodelovanja. Cisco VXI tudi zmanjšuje stroške za lastnike rešitev za virtualizacijo namizij, saj omogoča gostovanje veliko večjega števila virtualnih namizij v enem strežniku.

Podjetje Cisco je danes predstavilo tudi dve napravi brez odjemalcev, z uporabo katerih lahko uporabniki izkoristijo vse prednosti virtualizacije namizij, ne da bi morali žrtvovati sodelovanje prek obogatenih vsebin, ki ga omogočajo visoko zmogljivi osebni računalniki. Poleg tega so v podjetju Cisco napovedali, da bo poslovni tablični računalnik Cisco CiusTM združljiv z virtualnimi namizji prek novih odjemalskih aplikacij Citrix, VMware in Wyse.

Analitiki ocenjujejo1, da se lahko z virtualizacijo namizij stroški podpore za osebni računalnik znižajo za 51 odstotkov na uporabnika; ti stroški sicer predstavljajo 67 odstotkov vseh stroškov IT, povezanih z osebnimi računalniki. Virtualna namizja zagotavljajo tudi večjo varnost intelektualne lastnine podjetja, saj so informacije namesto na fizičnih napravah shranjene v podatkovnem središču. Končni uporabniki lahko tudi izbirajo svoje naprave za dostop do virtualnih namizij. Zaradi vseh teh prednosti ter večje produktivnosti in fleksibilnosti poslovanja, ki ju omogočajo obogatene vsebine in video aplikacije, je vrednost za končnega uporabnika in podjetje še toliko večja.

NAPOVEDANE PREDNOSTI

Vrhunski prodajalci ponujajo preizkušene in potrjene rešitve za številne možnosti za uvajanje sistema Cisco VXI

 • Potrjen sistem Cisco VXI povezuje sodelovanje Cisco Collaboration, virtualizacijo podatkovnega središča Cisco Data Center Virtualization in neomejena omrežja Cisco Borderless Networks z vrhunsko programsko opremo in napravami za virtualizacijo namizij.
 • Med tehnologijami, ki potrjeno delujejo v sistemu Cisco VXI, so: aplikacije Cisco Unified Communications za virtualizirana okolja in končne točke, vključno s tabličnim računalnikom Cisco Cius; platforma Cisco QuadTM; rešitev za uravnavanje bremena in dobavo aplikacij Cisco ACE; programska oprema za pospeševanje aplikacij v prostranih omrežjih Cisco; prilagodljive varnostne naprave Cisco; odjemalec Cisco AnyConnectTM VPN; sistem Cisco Unified Computing SystemTM; rešitve za preklapljanje med podatkovnimi središči Cisco Nexus® in Cisco Catalyst®; večplastna stikala SAN Cisco MDS in usmerjevalniki integriranih storitev Cisco.
 • Sistem Cisco VXI uporablja programsko opremo za virtualizacijo namizij Citrix XenDesktop® 5 in VMware ViewTM 4.5 iz ponudbe vodilnih ponudnikov Citrix in VMware. Sistem podpira tudi upravljavske in varnostne aplikacije, sisteme shranjevanja EMC in NetApp ter številne aplikacije Microsoft.
 • Sistem VXI podpira široko paleto končnih točk, vključno s telefoni Cisco Unified IP, prenosnimi računalniki, poslovnimi tabličnimi računalniki (tudi Cisco Cius) in pametnimi telefoni. Podjetje Cisco je pri izdelavi strojne in programske opreme sodelovalo z vodilnim podjetjem na tem področju - s podjetjem Wyse - da bi se aplikacije v sistemu Cisco VXI in povezani arhitekturi kar najbolje odzivale. Ker želi Cisco ohraniti čim bolj odprto okolje, so za uporabo v sistemu VXI potrjene tudi naprave DevonIT in IGEL.
 • Elementi sistema Cisco VSI so izdelani in preizkušeni za uporabo v okviru različnih možnosti uvajanja v skladu s potrebami uporabnikov. Zasnovani so tako, da so združljivi s številnimi mediji, napravami končnih uporabnikov in metodami dostopa, zato lahko uporabniki izbirajo glede na lastne potrebe in potrebe podjetij.

Cisco predstavlja naprave za virtualizacijo omrežij za boljše interakcije prek obogatenih vsebin

Podjetje Cisco je danes predstavilo dve napravi za virtualizacijo Cisco Virtualization Experience Client (VXC), ki v kombinaciji z rešitvami Cisco Unified Communications omogočata virtualizacijo namizij brez odjemalca.

 • Cisco VXC 2100 je kompaktna naprava, ki je fizično vgrajena v telefone Cisco Unified IP Phone 8900 ali 9900, zato ne zavzema prostora na namizju. Podpira tehnologijo Power-over-Ethernet in povezovanje z največ dvema monitorjema ter štiri vrata USB za priklop miške in tipkovnice, kar je v virtualnih namizjih tudi potrebno.
 • Cisco VXC 2200 je elegantna, samostoječa in majhna naprava brez odjemalca, ki uporabnikom omogoča tudi dostop do virtualnega namizja in poslovnih aplikacij na virtualiziranem namizju. Napravo VXC 2200 lahko uporabljate na okolju prijaznem delovnem mestu, saj jo lahko napajate prek Power-over-Ethernet ali prek dodatne možnosti napajanja, opremljena pa je tudi s 4 vrati USB in dvoje video vrat, da lahko priključite dodatne naprave, ki jih potrebujete na virtualnem namizju.

Aplikacije Cisco za sodelovanje še povečajo zmogljivosti naprav na virtualnem namizju

 • Že od danes naprej so na voljo odjemalci iz serije Cisco Unified Communications, ki omogočajo izmenjavo neposrednih sporočil, vizualno glasovno pošto, imenik zaposlenih, spremljanje zgodovine komunikacije, video, spletne konference in izboljšano sodelovanje s teleprisotnostjo na virtualnih namizjih. Odjemalci Cisco Unified Communications vključujejo tudi aplikacije Cisco Unified Personal Communicator, Cisco Unified Presence in podjetniško platformo za sodelovanje Cisco Quad.
 • Če te aplikacije uporabljate na tabličnem računalniku Cisco Cius ali v odjemalcih za virtualizacijo Cisco Virtualization Experience Clients, so virtualizirane v podatkovnem središču in omogočajo dostop do aplikacij za komuniciranje na virtualnih namizjih.

Storitve in razpoložljivost

 • Sistem Cisco VXI je na voljo takoj pri prodajalcih izdelkov Cisco ter pri izbranih pooblaščenih partnerskih ponudnikih tehnologij Cisco Data Center in Unified Communications.
 • Podjetje Cisco bo dodatno ponudilo tudi profesionalne storitve VXI, vključno s strategijami, načrtovanjem in oblikovanjem. Strategije vodilnim strokovnjakom na področju informacijskih tehnologij omogočajo, da razvijejo celovite in finančno preudarne storitve za podjetja ter razumejo, kako pripraviti vse potrebno za uvajanje infrastrukture virtualnih namizij. Z uporabo storitev načrtovanja in oblikovanja bodo lahko strokovnjaki na področju informacijskih tehnologij oblikovali celovito rešitev za virtualizacijo namizja in razvili načrt za hiter prehod ob minimalnem poslovnem tveganju.
 • Odjemalci Cisco Virtualization Experience Clients in tablični računalniki Cisco Cius bodo predvidoma na voljo marca 2011. Takrat bo tablični računalnik Cisco Cius, ki uporablja operacijski sistem Android, podpiral aplikacije Citrix Receiver TM, VMware View in Wyse PocketCloud.

 

Oseba za odnose z javnostmi:
Maša Pentek
Cisco Slovenija
E: mpentek@cisco.com
T: +386 1 582 3139

 


1Izsledki študije o skupnih stroških lastništva prenosnih računalnikov, ki jih je 28. februarja 2008 predstavilo podjetje Gartner, kažejo, da končni uporabniki virtualnih namizij največ prihranijo pri popravilih, tj. pri stroških prenosa programske opreme, odpravljanja težav z medopravilnostjo med nameščenimi programi in pri stroških, ki jih končni uporabnik utrpi medtem, ko zaradi popravila ne more uporabljati osebnega računalnika. Gartner ocenjuje, da znašajo ti stroški 5.473 ameriških dolarjev letno na uporabnika klasičnega osebnega računalnika in le 2.689 ameriških dolarjev - torej 50,8 % manj - letno na uporabnika virtualnega namizja.