Slovenija

Cisco uvaja video v podjetjih z rešitvijo »video na vseh končnih točkah«

Podjetje Cisco predstavlja cenovno ugodnejše osebne končne točke TelePresence, nove spletne storitve TelePresence in nov visokokakovostni video WebEx


PHOENIX, Arizona, 24. novembra 2010 - Podjetje Cisco je danes predstavilo serijo novih izdelkov, inovacij in storitev, zaradi katerih bodo rešitve Cisco TelePresence® in videosodelovanje cenovno dostopnejše, preprostejše za uporabo v okviru skupne arhitekture in dostopnejše v spletu. S predstavljenimi izdelki in storitvami lahko uporabniki hitro in brez večjih stroškov resnično izkusijo vse prednosti prehoda na uporabo videa v celotnem podjetju.

V podjetju Cisco ocenjujejo, da se bo promet videokomunikacij v obdobju 2008-2013 povečal za 10-krat.* Ker vse več organizacij uporablja video, bo podjetje Cisco v svojih novih izdelkih sodelovanja omogočilo uporabo videa. Poleg tega so v podjetju Cisco napovedali, da bodo vse glasovne in video storitve samodejno združljive z rešitvijo Cisco® Unified Communications Manager.

Uporaba storitev teleprisotnosti in videoklicev znotraj enotne infrastrukture za nadzor glasovnih in video klicev, ki potekajo znotraj enotne arhitekture, organizacijam omogoča, da te storitve laže uporabljajo in upravljajo, naložba pa se jim hitreje povrne. Prav to omogoča sistem nadzora klicev in obdelave Unified Communications Manager iz podjetja Cisco. Unified Communication Manager je že temelj ponudbe glasovnih storitev in storitev Cisco TelePresence, zdaj pa omogoča tudi hitre videoklice s pritiskom enega samega gumba. Končne točke, ki jih je podjetje Cisco pridobilo v sodelovanju s podjetjem Tandberg, bodo zdaj povezane z rešitvijo Cisco Unified Communications Manager - najprej bo že v tem četrtletju** na vrsti Cisco IP Video Phone E20. Ta napoved pomeni, da Cisco še naprej uresničuje skupno strategijo s podjetjem Tandberg.

V podjetju Cisco poleg tega napovedujejo še veliko novosti za spodbujanje uvajanja in uporabe videostoritev po meri med strankami in v partnerskih podjetjih, da bi lahko vsi izkusili izjemne prednosti njihovih rešitev.

 • Večji domet storitev Cisco TelePresence: Podjetje Cisco je predstavilo nove končne točke za namizne računalnike in pisarne, s čimer so storitve Cisco TelePresence na voljo širši paleti uporabnikov in srednje velikim podjetjem. Te nove končne točke, Cisco TelePresence EX60 in Cisco TelePresence System 500 32-inch, se pridružujejo družini zasebnih končnih točk Cisco TelePresence, ki so manjše in cenejše.
 • Novo doživetje spletnih konferenc: V novem središču Cisco WebEx™ Meeting Center z visokokakovostnim videom se lahko udeleženci vidijo izjemno jasno na celotnem zaslonu, spletna konferenca pa postane virtualna video konferenčna dvorana. Ta storitev bo z uvedbo tabličnega računalnika Cisco Cius™  kmalu na voljo tudi uporabnikom mobilnih telefonov, od decembra pa tudi uporabnikom naprave Apple iPad.
 • Možnosti bolj fleksibilnega uvajanja: Podjetje Cisco je predstavilo tudi sistem Cisco TelePresence Exchange System. Ta inovativna platforma za ustvarjanje storitev teleprisotnosti ponudnikom storitev omogoča, da zlahka in poceni uvajajo storitve teleprisotnosti, kot so klici med podjetji. Te rešitve, ki gostujejo v oblaku partnerskega podjetja, omogočajo zelo varno sodelovanje in konferenčne storitve med dvema omrežjema.
 • Podpora partnerjem: Podjetje Cisco predstavlja pobudo na področju videa za povezovanje partnerskih skupnosti podjetij Cisco in Tandberg v enotni program. Poooblaščeni ponudniki videotehnologij TelePresence so razvrščeni v tri ravni: Express, Advanced in Masters. Pobuda združuje največje prednosti programov podjetij Tandberg in Cisco, zato omogoča profesionalne videostoritve za ustvarjanje dobičkonosnih priložnosti za rast partnerjev.

Te nove storitve, končne točke in rešitve skupaj z nedavno napovedanimi novostmi podjetja Cisco na področju infrastrukture in arhitekture medianet omogočajo uporabnikom, da video uvajajo hitreje in brez težav pri delovanju, medopravilnosti in kakovosti videa.

DODATNI POUDARKI:

Nove končne točke Cisco TelePresence:

 • Cisco TelePresence EX60 je namizni sistem za vešče zaposlene. Zasede manj prostora in ima približno 30 odstotkov nižjo ceno kot priljubljeni Cisco TelePresence EX90. Ker je manjši in cenejši, lahko omogoči hitrejše uvajanje storitev teleprisotnosti v večjem številu podjetij. Sistem Cisco TelePresence EX60 je na voljo v tem četrtletju.
 • 32-palčni sistem Cisco TelePresence System 500 (CTS 500-32) je končna točka na stojalu, oblikovana posebej za zasebne pisarne vodstvenih kadrov. Prek sistema lahko vodilni sestankujejo v živo, kot bi uporabljali priljubljeni sistem Cisco 37-palčni TelePresence System 500, le da zavzame manj prostora in je za približno 30 odstotkov cenejši. Sistem CTS 500-32 je na voljo v tem četrtletju.

Središče Cisco WebEx Meeting Center z visokokakovostnim videom:

 • Uporabniki središča Cisco WebEx Meeting Center z visokokakovostnim videom, ki je na voljo v tem četrtletju, bodo navdušeni nad novim doživetjem video izkušenj.
 • Uporabniki vidijo govornike izjemno jasno na celotnem zaslonu, poleg tega pa lahko hkrati dajejo namizne računalnike v skupno rabo drugim udeležencem ter se prek rešitve Cisco WebEx One Touch preprosto udeležujejo sestankov v okolju Cisco TelePresence.
 • Rešitev Cisco WebEx vključuje tudi možnost ActivePresence, ki na dnu zaslona prikazuje vse udeležence sestanka. Aktivni govornik je prikazan v celozaslonskem načinu, hkrati pa so povezani tudi vsi aktivni udeleženci. Sistem preklaplja med udeleženci na podlagi glasu - ko spregovori drug udeleženec, je ta prikazan v celozaslonskem zaslonu. Možnost ActivePresence je na voljo tudi za končne točke Cisco TelePresence.

Novosti podjetja Cisco na področju spletnih rešitev TelePresence:

 • Cisco predstavlja platformo za ustvarjanje storitev TelePresence, t.i. sistem Cisco TelePresence Exchange System. Ta fleksibilna rešitev omogoča ponudnikom storitev, da hitro in brez večjih stroškov oblikujejo in uvedejo lastne spletne rešitve teleprisotnosti za upravljanje in gostovanje.
 • Sistem Cisco TelePresence Exchange System bo ponudnikom storitev po vsem svetu omogočil, da ponudijo storitve teleprisotnosti v svojih lokalnih območjih in tako širijo njihovo dostopnost.
 • Podjetje Cisco je predstavilo tudi rešitev za uporabo storitev teleprisotnosti med podjetji. Zdaj je na voljo imenik Cisco TelePresence Directory, ki organizacijam in končnim uporabnikom omogoča, da ugotovijo, koga lahko kličejo, ter jim svetuje, kako in kdaj organizirati sestanke med podjetji z uporabo storitev teleprisotnosti v nadzorovanem, zasebnem in varnem okolju.

Več o sodelovanju Cisco Collaboration

Cisco ponuja celovito izbiro omrežnih rešitev sodelovanja, ki temeljijo na odprtih standardih - vse od nagrajenih komunikacij IP do mobilnih rešitev, podpore strankam, spletnih konferenc, pošiljanja sporočil, družabne programske opreme v podjetjih in medopravilnih rešitev teleprisotnosti. Te rešitve ter storitve podjetja Cisco in partnerskih podjetij omogočajo boljše poslovanje ter spodbujajo rast, inovacije in učinkovitost v podjetjih. Poleg tega spodbujajo timsko delo, varujejo naložbe in olajšajo iskanje pravih informacij za prave ljudi.

Več informacij: http://newsroom.cisco.com/dlls/2010/prod_111510c.html

Oseba za odnose z javnostmi:
Maša Pentek
Cisco Slovenija
E: mpentek@cisco.com
T: +386 1 582 3139