Slovenija

Cisco poenostavlja mobilno sodelovanje z edinstvenim tabličnim računalnikom, ki omogoča predvajanje videa v kakovosti HD

Nova androidna računalniška naprava uporablja Ciscovo arhitekturo sodelovanja in integracijo navideznih namizij za storitve mobilnega računalništva, sodelovanja in komunikacije


LAS VEGAS - Podjetje Cisco je predstavilo tablični računalnik Cisco Cius, ki je pretežno namenjen za poslovno rabo in mobilno sodelovanje. Naprava vsebuje orodja za navidezna namizja in dostop do vrste Ciscovih aplikacij za sodelovanje in komunikacijo, vključno z videokonferencami v tehniki HD.

Illustration Example

Cisco Cius Business Tablet in its Docking Station

Cisco Cius je prenosna naprava, ki tehta samo 0,52 kg in je prednosti Ciscovih aplikacij za sodelovanje prenesla na zaščiteno mobilno platformo. Poleg popolne podpore za videokonference ponuja Cisco Cius tudi videopretakanje in sprotni video v tehniki HD, konference z več udeleženci, e-pošto, sporočanje, brskanje in zmožnost izdelave, urejanja in skupne rabe vsebine, shranjene lokalno ali na osrednjem mestu v oblaku.

Cisco Cius je zasnovan na operacijskem sistemu Android in je odprta platforma za komunikacijo in sodelovanje. Njegova velikost in aplikacije, ki jih ponuja, so oblikovane tako, da zaposleni lažje vzpostavljajo povezavo z omrežjem, ko so zunaj podjetja, in da imajo dostop do vsebin, ki jih potrebujejo, ter možnost njihove skupne rabe s katerega koli mesta v omrežju.

Cisco Cius ponuja strokovnjakom IT nove možnosti, ko je treba mobilne zaposlene opremiti z računalniškimi napravami. Z integracijo navideznih namizij ponuja Cisco Cius različne računalniške možnosti za storitve v oblaku, občutno nižje investicijske stroške in nižje stroške za vzdrževanje namizij na posameznega uporabnika.

Z napravo se bodo podjetja lahko uveljavljala na rastočem tržišču razvijalcev androidne tehnologije, ki izdelujejo aplikacije za poslovno produktivnost z ustreznim nadzorom IT.  Kombinacija aplikacij in prilagodljivih računalniških možnosti je odlična alternativa vzorcu, ki danes prevladuje v podjetjih: osebni računalnik na vsakem namizju.

NAPOVEDANE PREDNOSTI

Lastnosti izdelka

Illustration Example

Cisco Cius HD Video Collaboration

 • Cisco Cius je lahek prenosni tablični računalnik za poslovno rabo, ki ga po želji lahko opremite še z zvočno postajo HD s telefonsko slušalko ter video izhodom HD DisplayPort in vrati USB.
 • Cisco Cius ima spredaj vgrajeno kamero z ločljivostjo 720p HD in osveževanjem do 30 slik na sekundo; ima sedempalčni široki zaslon na dotik z visoko ločljivostjo super VGA za sprotni in pretočni video ter gumb TelePresence za interoperabilnost, ko ga uporabljate priključenega na priklopno postajo ali na daljavo prek povezave Wi-Fi.
 • Zadaj ima vgrajeno kamero z ločljivostjo 5 milijonov slikovnih pik, s katero se lahko prenaša pretočni video v kakovosti VGA ali zajema fotografije, za avdiokonference pa še dvojni mikrofon z zvočno izolacijo.
 • Cisco Cius svojim uporabnikom omogoča posebno uporabniško doživetje z možnostjo hitrega vzpostavljanja stikov s pomembnimi kontaktnimi osebami.
 • Vgrajen merilnik pospeška določa lego aplikacij za ogled v pokončnem ali ležečem načinu, ko uporabnik zavrti napravo v želeni položaj.
 • Cisco Cius podpira povezavo 802.11 a/b/g/n Wi-Fi za mobilnost v podjetju in mobilne storitve 3G zunaj njega. Storitve 4G bodo na voljo pozneje. Tehnologiji Bluetooth in Micro-USB zagotavljata uporabnikom nemoteno delo in izmenjavo podatkov z osebnim računalnikom.
 • Akumulator, ki pri normalnih pogojih zagotavlja energijo za osem ur dela, je mogoče odstraniti in zamenjati.

Integracija s poslovnimi aplikacijami

Illustration Example

Cisco Cius Mobile Collaboration Business Tablet

 • Cisco Cius zagotavlja podporo za zbirko Ciscovih aplikacij za sodelovanje, med drugim za Cisco Quad, Cisco Show and Share, Cisco WebEx Connect, Cisco WebEx Meeting Center, Cisco Presence in interoperabilnost s Cisco TelePresence.
 • Cisco Cius podpira tudi Cisco Unified Communications Manager, prav preprosto pa ga lahko uvedete tudi v že obstoječa Ciscova okolja.
 • Cisco Cius zagotavlja varnejše storitve mobilnega sodelovanja, pri čemer uporablja varnost za VPN Cisco AnyConnect, ki je sestavni del arhitekture Cisco Borderless Networks.
 • Zaradi možnosti integracije navideznih namizij lahko organizacije IT varno gostijo programske aplikacije v podatkovnem centru in jih s Ciscovim omrežjem ponujajo »kot storitev« kjer koli in kadar koli. Cisco Cius torej podpira konsolidacijo podatkovnega centra in zagotavlja nižje stroške za licence programske opreme.
 • Z napravo Cisco Cius lahko podjetja uporabljajo vse bolj razširjen ekosistem cenovno učinkovitih aplikacij različnih proizvajalcev, ki delujejo v operacijskem sistemu Android, hkrati pa imajo možnost nadzirati pravilnike dostopa uporabnikov do teh aplikacij.
 • Ciscov prispevek k širitvi aplikacij za operacijski sistem Android za podjetja bodo Ciscovi API-ji za sodelovanje, ki bodo razvijalcem dostopni prek zbirk SDK.

Razpoložljivost

 • Prvi uporabniki bodo lahko preskusili Cisco Cius v tretjem četrtletju koledarskega leta 2010, v splošni prodaji pa bodo v prvem četrtletju koledarskega leta 2011.

Izjave

 • Tony Bates, podpredsednik in generalni  direktor poslovne enote za velika, srednje velika in mala podjetja pri Ciscu:

Cisco Cius je nazoren prikaz, kako omrežja spreminjajo naš način življenja, dela, učenja in zabave. Ta platforma lahko bistveno vpliva na zagotavljanje storitev na primer zdravstvenih delavcev, na dobavo trgovskih storitev uporabnikom ali pa na načine izobraževanja študentov na univerzah. Še najbolj pomembno pa je morda dejstvo, da Cisco Cius ob zagotavljanju omenjenih novih doživetij omogoča občutno znižanje stroškov na uporabnika.

Povezave/URL-ji:

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Benedičič
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104