Slovenija

Royal Caribbean International in Cisco na sanjskem križarjenju z največjo ladjo na svetu

Ladja Oasis of the Seas (Morska oaza) se bo na križarjenje podala s Cisco tehnologijo mobilnosti in digitalne predstavnosti, ki bo potnikom omogočala inovativne storitve, zabavo in nepozabna doživetja


MIAMI – Podjetji Cisco in Royal Caribbean International sta objavili, da je ladja za križarjenje Oasis of the Seas, največja in najbolj revolucionarna ladja za križarjenje na svetu, opremljena s Cisco omrežjem naslednje generacije, ki zagotavlja inovativne storitve, zabavo in popolnoma nova doživetja potnikov.
Ko se bo Oasis of the Seas podala na pot iz domačega pristanišča Port Everglades v kraju Fort Lauderdale na Floridi, bo opremljena z omrežno rešitvijo Cisco s tehnologijami mobilnosti in digitalne predstavnosti; tako ne bo samo največja ladja na svetu, ampak bo postala tudi najbolj tehnološko napredna.
Podjetje Royal Caribbean je pri zgradbi tehnične rešitve tesno sodelovalo s Ciscom in ustvarilo revolucionarno ladjo za križarjenje, ki bo spremenila odnos podjetja do svojih gostov. Cisco omrežje je dovolj prilagodljivo, da bo podjetju Royal Caribbean omogočalo enostavno širitev ponudbe in dodajanje storitev, ki bodo lahko izpolnjevala vedno večja pričakovanja gostov danes in tudi v prihodnosti.

Struktura inovativnih rešitev zagotavlja potnikom nepozabna doživetja

Spodaj navedene brezžične zmogljivosti so le del številnih storitev omrežja Cisco Unified Wireless Network , ki bo gostom na ladji Oasis zagotavljalo povsem novo raven storitev in udobja:

  • Celotno osebje ladje Oasis uporablja naprave POS, ki nakupe gostov priročno obdelajo kjer koli na ladji. Te naprave uporabljajo tudi za zbiranje elektronskih izjav gostov, da sami prevzemajo odgovornost za svoje aktivnosti na ladji, kot so plezanje, drsanje na ledu ali spuščanje po žici.
  • Več kot 1. članov osebja na ladji je opremljenih z brezžičnimi telefoni Cisco Unified IP (model 7925G), ki zagotavljajo hitrejše ključne storitve za potnike na ladji.
  • Poleg tega bodo od začetka leta 21 brezžični telefon lahko najeli tudi gostje ladje Oasis of the Seas. Po telefonu bodo lahko klicali druge goste in si z njimi izmenjevali besedilna sporočila ali pa si bodo ogledali pregled dnevnih dogodkov.
  • Poleg tega bo telefon služil kot naprava za sledenje lokaciji v realnem času. Otroci, registrirani v program Adventure Ocean podjetja Royal Caribbean, bodo nosili značko, ki bo v telefon pošiljala brezžični signal z njihovo točno lokacijo. To je zelo uporabna varnostna funkcija za starše, ki želijo spremljati lokacijo svojih otrok na ladji.
  • Več kot 9 Cisco dostopovnih brezžičnih točk zagotavlja splošno pokritost ladje od njenega premca do krme, pri čemer so gostom na ladji neprestano na voljo vse ugodnosti in storitve.
  • Varnostna naprava Cisco ASA (Cisco Adaptive Security Appliance) zagotavlja vsestransko varnost omrežja, visokozmogljiv požarni zid in povezavo z navideznim zasebnim omrežjem (VPN).

Sistem Digital Media Systems (DMS) v Cisco omrežju z razvedrilnimi in informacijskimi vsebinami na inovativen način izboljšuje izkušnjo potnikov:

  • Na ladji je več kot 3 interaktivnih digitalnih oznak, ki delujejo v Cisco omrežju in gostom omogočajo ogled jedilnikov, razpoložljivost prostih miz v restavracijah, ogled video vsebin zdraviliških in ostalih storitev ter sporede predstav na različnih prizoriščih. Digitalne oznake so velika pridobitev za goste, ker jim omogočajo priročno in sproščeno načrtovanje vsakodnevnih dejavnosti.
  • Vsaka od 2.76 luksuznih kabin na ladji Oasis ima internetno televizijo (IPTV) z visoko kakovostnim zvokom in sliko. IPTV potnikom omogoča ogled programov tudi v najslabših vremenskih razmerah.

Pospeševanje poslovnega vpliva prek storitev podjetja Cisco in podpore partnerjev

  • Podjetje Cisco je s svojimi storitvami strateški partner podjetja Royal Caribbean, pri čemer zagotavlja kombinacijo strokovnih in tehničnih storitev, s pomočjo katerih lahko podjetje Royal Caribbean izpolnjuje pričakovanja gostov, pridobiva konkurenčno prednost, usklajuje IT-vlaganja s poslovno strategijo in si zagotavlja poslovno rast.
  • Pri uvedbi omrežne rešitve na ladji Oasis je podjetje Cisco tesno sodelovalo s podjetjem Insight , Ciscovim partnerjem z nazivom Gold Certified Partner iz mesta Tempe v Arizoni, in s podjetjem Cygate Finland , Ciscovim partnerjem z nazivom Gold Certified Partner iz mesta Espoo na Finskem.

Izjave

Bill Martin, podpredsednik in predstavnik za odnose z javnostmi pri podjetju Royal Caribbean Cruises Ltd:

Ladja za križarjenje Oasis of the Seas ponuja neverjetno novo raven tehnološke inovacije v naši industriji. Cisco rešitev je ključna za izkušnjo in zadovoljstvo naših gostov, kar je naša najvišja prioriteta.Podjetje Cisco je bilo v tem projektu vseskozi naš strateški partner, pri čemer je prispevalo tehnologijo, svetovanje in zagotovilo, da bo njihova rešitev strukturirana na tak način, da bo v največji možni meri koristila našim gostom po vsem svetu.

George O'Meara, podpredsednik, Cisco Services, Združene države Amerike in Kanada:

Z ladjo za križarjenje Oasis of the Seas smo postavili novo tehnološko merilo uspešnosti v potovalni industriji.Napredne tehnologije in komunikacijske storitve na ladji spreminjajo način, na katerega podjetje Royal Caribbean komunicira s svojimi gosti  in zagotavlja storitve zanje.S Cisco omrežjem, ki služi kot platforma, podjetje Royal Caribbean danes postavlja standard v industriji za povezane potniške ladje v prihodnosti.

Povezave/URL-ji:

O ladji za križarjenje Oasis of the Seas

Ladja Oasis of the Seas je največja in najbolj revolucionarna ladja za križarjenje na svetu. Je arhitekturni čudež na vodi, ima 16 palub, 225.282 bruto registrskih ton, sprejme lahko 54 gostov pri dvojni zasedenosti in ima 27 luksuznih kabin. Oasis of the Seas je prva ladja za križarjenje, ki se lahko pohvali z novim konceptom soseske – sedmimi različnimi tematskimi območji: osrednji park, promenada, sprehajališče, območje z bazenom in športnimi dejavnostmi, območje za vitalnost v centru z morskimi toplicami in fitnesom, razvedrilno območje in cona za mladino.Ladja se bo na pot podala iz domačega pristanišča Port Everglades v kraju Fort Lauderdale na Floridi. Dodatne informacije so na voljo na spletnem mestu www.OasisoftheSeas.com .

O podjetju Royal Caribbean International

Podjetje Royal Caribbean International je mednarodna linija za križarjenja, ki ima trenutno v lasti 21 delujočih ladij in eno ladjo, katere izgradnja še ni končana. Ladijska linija ponuja tudi posebne pakete na kopnem za Aljasko, Kanado, Dubaj, Evropo, Avstralijo in Novo Zelandijo.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 314