Novice

Nova Ciscova študija razkriva, da internetni promet ob konicah naraste zaradi socialnega mreženja in širokopasovnega videa

Ciscova študija Visual Networking Index ugotavlja, da današnja povprečna globalna širokopasovna povezava generira 11,4 GB internetnega prometa na mesec


SAN JOSE, Kalifornija - Cisco je objavil nove rezultate raziskave Cisco® Visual Networking Index (VNI) Usage, ki potrjuje, da omrežja ponudnikov storitev prenašajo znaten del prometa z vizualnim mreženjem, pri čemer vsak mesec več kot tretjina povprečne globalne širokopasovne povezave podpira aplikacije za video, socialno mreženje in sodelovanje.

 • Ta nova Ciscova študija o uporabi VNI prinaša kvantitativni vpogled v trenutne aktivnosti na omrežjih ponudnikov storitev v tretjem četrtletju koledarskega leta 2009. Raziskava je skupni program Cisca in skupine več kot dvajsetih ponudnikov storitev po vsem svetu, ki si delijo anonimne, združene podatke o uporabi omrežij in si z njimi pomagajo pri analizi gibanj uporabe omrežij, predvidevanju sprememb v infrastrukturi in razvoju prihodnjih arhitekturnih smernic.
 • Sodelujoči ponudniki storitev omogočajo dostop milijonom zasebnih naročnikom po vsem svetu in predstavljajo segmente mobilne, žične in kabelske tehnologije v Severni in Latinski Ameriki, v Evropi, Aziji in na Pacifiku ter na različnih vzhajajočih trgih.
 • Nova študija, ki se je osredotočala na dejanski internetni promet, dopolnjuje Cisco Napoved in metodologijo VNI, 2008-2013, v kateri so projekcije prihodnje rasti omrežij. V načrtih za prihodnost so posodobitve uporabniških podatkov, s čimer bo mogoče meriti spremembe v vzorcih celotnega prometa.

Poudarki Ciscove študije o uporabi VNI:
Združeni rezultati za širokopasovne povezave (tretje četrtletje koledarskega leta 2009):

 • V globalnem smislu povprečna širokopasovna povezava (kar so v glavnem zasebni naročniki in nekateri poslovni uporabniki) generira približno 11,4 GB internetnega prometa na mesec.
  • Za eno povezavo na dan je to v grobem enakovredno prenosu 3.000 besedilnih e-poštnih sporočil, 100 glasbenih datotek vrste MP3 ali 360 e-knjig brez slik, samo z besedilom.
 • V globalnem smislu povprečna širokopasovna povezava porabi približno 4,3 GB prometa z aplikacijami vizualnega mreženja (z naprednimi storitvami, kakršne so video, socialno mreženje in sodelovanje) na mesec.
  • Za eno povezavo na dan je to v grobem enakovredno približno 20,5 kratkim internetnim videom ali približno 1,1 ure internetnega videa, prikazovanega samostojno, vgrajenega v spletno stran ali ogledanega kot del video komunikacije.
 • Zgornji odstotek globalnih naročnikov je generiral več kot 20 odstotkov vsega prometa.
 • Zgornjih 10 odstotkov globalnih naročnikov je generiralo več kot 60 odstotkov vsega prometa.

Širokopasovna raba ob konicah med časom največjega obiska interneta

 • V povprečnem dnevu spremljanega četrtletja se čas največjega obiska interneta na večini globalnih trgov giblje od približno devete ure zvečer do ene ure ponoči. To se razlikuje od časa največje gledanosti televizije, ki je na večini globalnih trgov v splošnem od sedmih do enajstih zvečer.
 • 25 odstotkov (ali 93,3 MB dnevno na povezavo) globalnega internetnega prometa je generiranega v času največjega obiska interneta.
 • Časovno obdobje internetne konice ima 20 odstotkov večji promet kot druga časovna obdobja, ki niso konice. Obdobje internetne konice ima v povprečju 18 MB prometa na povezavo (na uro), druga obdobja pa imajo v povprečju 15 MB prometa na povezavo (na uro).
  • Časovno obdobje internetne konice za vizualno mreženje ima skoraj 25 odstotkov večji promet od povprečnega internetnega prometa na uro.

Povezave/URL-ji:

Izjava:

 • »Ciscova študija uporabe VNI je podkrepila spoznanje, da so omrežja IP in internet bistvene platforme za globalno komunikacijo in da je potrošniška raba naprednih storitev ključno gonilo rasti interneta,« pravi Suraj Shetty, podpredsednik trženja ponudnikov storitev pri Ciscu. »Prek naših kooperativnih raziskovalnih programov naše stranke - ponudnike storitev - vzpodbujamo, da prevzamejo aktivno vlogo pri oblikovanju omrežij prihodnosti in se tako prilagodijo tej izjemni rasti, ter jim omogočamo, da za potrošnike ustvarjajo izboljšane izkušnje z omrežji IP, ki bodo bolj družabne, bolj poosebljene in bolj interaktivne kot kdajkoli prej.«

RSS za Cisco: http://newsroom.cisco.com/dlls/rss.html

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.


Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E:nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104