Novice

Cisco vstopa z novo generacijo ISR usmerjevalnika (Integrated Services Router) v dobo omrežij brez meja

Druga generacija Cisco ISR usmerjevalnikov (Integrated Services Router) omogoča podjetjem uvajanje videa na zahtevo, mobilnost, varnost in druge storitve, ki pomagajo znižati stroške


SAN JOSE, Kalifornija - V odgovor na nove potrebe na področju informacijskih tehnologij v vse bolj razdrobljenih delovnih okoljih je Cisco® danes predstavil arhitekturni pristop omrežij brez meja (Borderless Network) in načrt v petih fazah, s katerim bi omogočili izvajanje storitev za kogarkoli, kjerkoli, s katerokoli napravo in kadarkoli - nevidno, zanesljivo in varno. Prvi zidak v arhitekturi omrežij brez meja podjetja Cisco je druga generacija usmerjevalnikov ISR G2 (Integrated Services Router), o katerih se lahko slovenski Cisco partnerji tehnično izobrazijo prav danes, ko tehnični seminar organizirajo sistemski inženirji v slovenski podružnici Cisca.

Cisco usmerjevalnik ISR G2

Cisco usmerjevalnik ISR G2

Cisco ISR G2 omogočajo podjetjem in ponudnikom storitev lažje in učinkovitejše izvajanje omrežnih poslovnih storitev na zahtevo, kot so video aplikacije in aplikacije za sodelovanje. Delujejo kot del arhitekture omrežij brez meja podjetja Cisco, ki združuje tehnologije usmerjanja, preklapljanja, brezžične in varnostne tehnologije v tesneje povezano omrežno infrastrukturo, z uporabo katere lahko podjetja v večji meri in učinkoviteje uporabljajo video aplikacije, aplikacije za sodelovanje in druge omrežne storitve na vseh področjih poslovanja. V omrežjih brez meja lahko upravljavci informacijskih tehnologij laže upravljajo, prilagajajo, vodijo in zaščitijo omrežja, hkrati pa bolje izkoriščajo sinergije med uporabniki, napravami, aplikacijami in poslovnimi procesi.

Zanimivosti
Usmerjevalniki Cisco ISR G2 temeljijo na 25-letni dediščini podjetja na področju tehnologij usmerjanja. Delujejo celo do petkrat bolje kot usmerjevalniki Cisco ISR prve generacije, ki so najbolj razširjeni brezžični usmerjevalniki na trgu - od leta 2004 so jih prodali že več kot sedem milijonov.

 • Poslovni video: Ob napovedani 77,6-odstotni rasti uporabe poslovnega videa do leta 2012 (Cisco Visual Networking Index) in glede na pomembno vlogo videa na področju poslovnih inovacij in boljših uporabniških storitev bodo arhitektura za uporabo videa in novi digitalni procesorji video signalov ključni za razvoj zmogljivosti medijskih storitev, ki so ključne za omrežja brez meja.
 • Virtualizacija storitev in izvajanje storitev na zahtevo: Omrežja brez meja odvajajo strojno opremo od programske, zato je mogoče virtualne storitve izvajati in upravljati na daljavo. ISR G2 to omogoča zaradi inovativnega stroja za storitve Services Ready Engine, z uporabo katerega lahko podjetja dinamično izvajajo storitve v podružnicah brez drage podpore na lokacijah podružnic. Modul storitev ISR G2 vključuje 1 TB vgrajenega pomnilnika, ki je koristen za uvajanje video nadzora, in je do sedemkrat učinkovitejši od prejšnjih omrežnih modulov.
 • Prihranki pri delovanju: Arhitektura omrežij brez meja podjetja Cisco uvaja rešitev Cisco EnergyWise na številnih platformah, zaradi česar lahko organizacije na podlagi boljše preglednosti in politik nadzora bolje upravljajo porabo energije in stroške. ISR G2 usmerjevalniki z novo družino preklopnih modulov, združljivih s tehnologijo EnergyWise, in z nadzorom porabe prek rež to zmogljivost omogočajo tudi v podružnicah.
 • Izkušnja brez meja: Arhitektura omrežij brez meja podjetja Cisco briše meje med lokacijami, napravami in aplikacijami. Ker se ponudba in uporaba aplikacij in storitev širita tudi zunaj poslovnega okolja, bo treba ubrati nov pristop. ISR G2 usmerjevalniki omogočajo dovršene storitve na mestu namestitve, hkrati pa so te mobilne, varne in dostopne uporabnikom ne glede na lokacijo uporabnika ali aplikacije.

Glavne prednosti izdelka:
Cisco ISR G2 je linija usmerjevalnikov, ki omogočajo varno in stroškovno učinkovito izvajanje hkratnih storitev in aplikacij iz navidezne pisarne, poleg tega pa omogočajo mobilnost, prilagajanje aplikacij po meri, varno sodelovanje in izvajanje obogatenih medijskih storitev, kot so Cisco Telepresence, pretočni video in »Digital Signage«.

 • Usmerjevalnik Cisco Integrated Services Router 3900 Series: Osrednji izdelek iz linije izdelkov ISR G2 je usmerjevalnik, ki omogoča razpoložljivost, zaščito naložb, učinkovitost in prilagodljivost, hkrati pa neprimerljive prihranke in prožnost omrežja, saj povezuje najvišjo stopnjo varnosti, preklapljanje, Združene komunikacije, video in brezžične storitve, optimizacijo storitev WAN in aplikacijske storitve.
 • Usmerjevalnik Cisco Integrated Services Router 2900 Series: Izdelek iz srednjega razreda linije ISR G2 zagotavlja visoko varnost, preklapljanje, Združene komunikacije, video in brezžične storitve ter aplikacijske storitve po nizki ceni, hkrati pa zagotavlja izjemno kakovostno zaščito naložb ob nizkih stroških.
 • Usmerjevalnik Cisco Integrated Services Router 1900 Series: Usmerjevalnik Cisco 1941 je kompakten modularni usmerjevalnik s številnimi možnostmi povezave, vključno z novim brezžičnim lokalnim omrežjem 802.11n, ki poleg tega omogoča tudi visoko kakovostne storitve, kot so varnost, preklapljanje in brezžične storitve v kompaktni namizni obliki.
 • Cisco IOS™ Release 15: ISR G2 so na voljo z novo različico programske opreme Cisco IOS Release 15.0(1)M, ki zagotavlja večjo varnost, glasovne storitve, boljše upravljanje in IP-storitve, da je uporabniška izkušnja bolj kakovostna in učinkovitost delovanja večja. Enotna slika, za aktivacijo katere je potrebna licenca, poenostavlja delovanje in izbiro funkcij ob preprostem upravljanju programske opreme, ki omogoča hitrejše izvajanje storitev v omrežjih brez meja. Na voljo je tudi poskusna licenca za programsko opremo.
 • Razvoj Medianet tehnologij: Izdelki ISR G2 Series so primerni za uporabo v omrežjih medianet, s čimer lahko podjetja in ponudniki storitev izboljšajo izvajanje aplikacij z obogatenimi medijskimi storitvami. Podjetje Cisco predstavlja tudi arhitekturo Enterprise Medianet Foundation Architecture, ki omogoča sodelovanje z uporabo obogatenih medijskih storitev v omrežjih in med njimi. Omrežja medianet, ki delno temeljijo tudi na ISR G2, bodo omogočila razvoj druge generacije video izdelkov na podlagi aplikacij visoke ločljivosti in inovativnih aplikacij obogatenih medijskih storitev.
 • Vzporedno šolanje uporabnika: Da bi uporabniki kar najbolje izkoristili nove zmogljivosti izdelkov ISR na področju obogatenih medijskih storitev, predstavlja Learning@Cisco nove ponudbe za učenje za strokovnjake na področju informacijskih tehnologij, ki uporabljajo video tehnologije in tehnologije za sodelovanje podjetja Cisco. Ti treningi in certifikacije, ki bodo na voljo v drugi polovici leta 2009, bodo pomagali strokovnjakom na področju informacijskih tehnologij pri oblikovanju, uvajanju in konfiguraciji video rešitev in obogatenih medijskih storitev.
 • Usmerjevalnik ASR 1002-F: Cisco predstavlja tudi novo platformo za usmerjevalnik za združevanje storitev ASR 1002-F, ki zagotavlja izjemno varno povezovanje v omrežju WAN in zasebno omrežje WAN ter področje interneta za omrežja brez meja. Novi usmerjevalnik Cisco ASR 1002-F je različica usmerjevalnika ASR 1000 Series s fiksno konfiguracijo.

Izjave:

 • Brett Galloway, podpredsednik skupine Wireless, Security and Routing Technology Group podjetja Cisco:»Omrežne storitve so že od nekdaj ključni del poslovanja Cisca. Slovimo zaradi odličnosti in inovativnosti na področju omrežnih storitev, uporabnikom pa še naprej ponujamo vedno nove zmogljivosti, vključno z novimi tehnologijami za uporabo videa, sodelovanje, virtualizacijo in mobilnost. Naša linija usmerjevalnikov ISR G2 omogoča kupcem znatno boljši izkoristek tega ključnega poslovnega in tehnološkega napredka. Omrežne storitve ostajajo strateškega pomena za naše podjetje in za naše stranke.«
 • Richard Palmer, podpredsednik skupine Access Routing Group podjetja Cisco: »Na podlagi dosežkov podjetja Cisco na področju poslovanja podružnic omogoča druga generacija ISR usmerjevalnikov podjetja Cisco uporabo omrežij brez meja z virtualizacijo storitev in novimi zmogljivostmi za uporabo videa, ki jih odlikuje visoka kakovost delovanja. Visoko zmogljive in varne storitve za sodelovanje v različnih časovnih conah in naprave, ki omogočajo storitve z uporabo medijsko obogatenih storitev, bodo podjetjem omogočile prilagajanje novim spremembam in zvišanje učinkovitosti zaposlenih.«
 • Mike Marcellin, podpredsednik - globalne upravljane rešitve, Verizon: »Ker želijo podjetja povečati obseg poslovanja, želijo uvesti nove zmogljivosti na področju IP-storitev, kot je video, v vseh svojih podružnicah. Cisco ISR G2 ponuja večfunkcijske zmogljivosti, da bi zadovoljil potrebe sodobnih široko razpredenih podjetij, zlasti potrebe na področju trgovine, kjer skušajo podjetja z novimi aplikacijami razširiti promet v trgovinah in pridobiti zveste kupce. Na podlagi dolgoletnega sodelovanja podjetij Cisco in Verizon Business bo naše podjetje ponudilo upravljano različico nove platforme, ki bo omogočila centralizacijo podpore in upravljanja. Zaradi povezovanja nove generacije globalnega ISR podjetja Cisco in obsežnega strokovnega znanja podjetja Verizon na področju upravljanih storitev bo podjetjem na voljo celovita in preprosta rešitev.«
 • Sean Burke, podpredsednik omrežnega delovanja, inVentiv Health: »Novi ISR G2 Series je velik korak naprej, saj ponuja integrirane video in glasovne storitve, visoko varnost in preprosto uporabo novih zmogljivosti, ki so potrebne za uporabo stroja za storitve Services Ready Engine. Uporaba ISR v podjetju inVentiv omogoča sodelovanje zaposlenih in strank po vsem svetu z glasovnimi, podatkovnimi in video storitvami, medtem ko je mogoče zaradi uporabe možnosti Cisco WAAS bistveno hitreje dostaviti aplikacije videov visoke ločljivosti, prenesti velike količine podatkov in uporabiti druge aplikacije za sodelovanje. Z uporabo rešitve Cisco EnergyWise na modulu EtherSwitch bomo bistveno znižali tudi stroške energije.«

Povezave/URL-ji:

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104