Novice

Cisco izboljšal izkušnjo slovenskih potrošnikov širokopasovnih storitev z digitalnim videom

Tehnologija Medianet prinaša video visoke ločljivosti in prilagojene storitve na zahtevo v Slovenijo


LJUBLJANA, Slovenija – Cisco je objavil, da razvija celostno rešitev za digitalni video za podjetje Telemach iz Slovenije, ki želi svojim naročnikom zagotoviti obogateno, interaktivno in osebno prilagojeno večpredstavnostno izkušnjo. Z novembrom 2009 bodo potrošniki lahko dostopali do videa visoke ločljivosti (HD), ki mu bodo sledile različne interaktivne storitve, kot je video na zahtevo (VoD) v realnem času, snemanje digitalnega videa (DVR), igre ter zajemanje informacij za novice v živo in aktualne vremenske napovedi.

Ker potrošniki zahtevajo boljšo družabno, osebno in interaktivno izkušnjo z večjo mobilnostjo in nadzorom, Telemach razvija svoje medianet omrežje, povsem IP-omrežje naslednje generacije, optimizirano za obogatene večpredstavnostne vsebine. Telemach bo uporabil Cisco tehnologije medianet , s katerimi bo v infrastrukturo omrežja integriral zmogljivost prepoznavanja večpredstavnostnih vsebin. Na tak način bodo veliko bolj fleksibilni in skalabilni pri distribuciji vsebine, ki jo bodo lahko dinamično prilagodlili vsem vrstam medijev.

Ključna dejstva/značilnosti:

  • Podjetje Telemach bo preoblikovalo svojo video infrastrukturo z rešitvami podjetja Cisco® in omogočilo svojim uporabnikom, da izkusijo storitve Connected Life .
  • Podjetje Cisco bo zagotovilo niz vnaprej pakirane programske opreme, ki bo Telemachu omogočila uporabo novih storitev, vključno z interaktivnimi igrami, novicami in informacijami o vremenu. Ta celostna rešitev za digitalne video vsebine se bo upravljala prek glavnih video nadzornih naprav v Sloveniji, začetek uporabe storitev pa je načrtovan za november 2009.
  • Cisco tehnologije medianet, ki bodo nameščene, vključujejo sistem za prenos vsebin Cisco Content Delivery System (CDS) , naprave "set-top box", ki podpirajo protokol IP, naslednje generacije, Cisco modulacije QAM RF Gateway, zajemanje videa in storitve za upravljanje vsebine ter vnaprej pakirana programska oprema. Celotno integracijo storitve bo izvedla skupina za napredne video storitve Cisco Advanced Video Services Group. Cisco sistemi s pogojnim dostopom PowerKEY® bodo Telemachu zagotovili varnost, potrebno pri porazdelitvi vsebine.
  • Video po internetu je vse bolj popularen v tej regiji. Po indeksu vizualnih omrežij Cisco Visual Networking Index bo promet IP v Srednji in Vzhodni Evropi do leta 2013 dosegel 2 eksabajta na mesec, do česar bo prišlo predvsem zaradi povečanega video prometa v omrežjih. Po pričakovanjih bo mesečni internetni promet v Srednji in Vzhodni Evropi do leta 2013 ustvaril promet v vrednosti 340 milijonov DVD-jev ali 1,4 eksabajta na mesec.

Dragan Šolak, predsednik podjetij SBB in Telemach pravi: "Uporabniki zahtevajo bolj družabno, prilagojeno in interaktivno izkušnjo digitalnega videa, zato moramo hitro prilagoditi svojo omrežno infrastrukturo, da izkoristimo tržno priložnost in ohranimo svoj vodilni položaj. Cisco vizija povezanega življenja se popolnoma sklada z našo strategijo, da svojim strankam ponudimo izkušnjo digitalnih vsebin naslednje generacije. SBB in Telemach sta izbrala Cisco, ker lahko zagotovi popolno celovito rešitev za vse storitve, ki jih želimo ponuditi svojim naročnikom, vključno z vsebinami visoke ločljivosti, snemanjem DVR, igrami, storitvami informiranja in videom na zahtevo. Obenem bomo lahko predstavili nove storitve, ko bo Cisco dodal nove možnosti in funkcije. V podjetju Cisco vidimo svojega tehnološkega partnerja, katerega rešitve na ključ SBB-ju in Telemachu omogočajo, da se osredotočata na zagotavljanje storitev svojim naročnikom. Cisco inteligentna rešitev medianeta nam daje visoko konkurenčno prednost pred drugimi tehnologijami ter nas pripravlja na prihodnost."

Roman Volčič, direktor Telemacha, dodaja:"Cilj povezovanja s podjetjem Cisco je nadgradnja obstoječe ponudbe naših storitev in implementacija novih, predvsem interaktivnih. Prepričani smo, da se bo sodelovanje na najvišji možni ravni z najmodernejšo tehnološko platformo odražalo v vsakem gospodinjstvu, ki uporablja naše storitve televizije, interneta in telefonije. Pomembno je dejstvo, da naročnikom zato ne bo potrebno razkopavati stanovanj, polagati novega kablovja, ampak bodo pozitivne spremembe uporabe naših storitev lahko občutili na obstoječem omrežju".

Podpredsednik Cisca na področju Emerging Markets East Duncan Mitchell je povedal: "Ko se ponudniki storitev opremljajo za različne interaktivne storitve na zahtevo in večjo razločevanje storitev z novimi priložnostmi za dobiček, so omrežja medianet prihodnost za prenos vsebin in programske opreme, ki zahtevajo prenos velike količine podatkov. Z izbiro Cisco tehnologij medianet za predstavitev prvih video storitev potrošnikom v jugovzhodni Evropi je podjetje Telemach izrazilo veliko zavezanost k zagotavljanju storitev višje kakovosti potrošnikom. Ta uporaba še dodatno potrjuje strokovno znanje podjetja Cisco, da ponudniku omogoči prikazovanje obogatene digitalne vsebine".

Podporni viri:

O podjetju Telemach

Podjetje Telemach je vodilni slovenski kabelski ponudnik televizijskih storitev, telefonije in širokopasovnega dostopa do interneta. Telemach se osredotoča na zagotavljanje naprednih, kakovostnih in uporabnikom prijaznih storitev, ki strankam približajo digitalni svet ter ga naredijo udobnega in preprosto dostopnega. Z obsežnim omrežjem, ki temelji na kombinaciji optičnih in koaksialnih povezav, ter stalnimi naložbami v tehnološke inovacije zagotavlja Telemach visoko raven storitev najširšemu krogu slovenskih domačih in poslovnih uporabnikov. Podjetje je v lasti skupine Mid Europa Partners, naložbene skupine, osredotočene na področje Srednje Evrope. Več informacij o Telemachu je na voljo na naslovu www.telemach.si .

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104