Novice

Cisco predstavil ponudbo za nakup podjetja TANDBERG

Z nakupom podjetja TANDBERG do širše ponudbe podjetja Cisco, ki bo omogočila strankam, da celovito prevetrijo način poslovanja


SAN JOSE, NEW YORK, OSLO – Cisco® je napovedal dokončni dogovor o svoji ponudbi za nakup podjetja TANDBERG (OSLO:TAA.OL).TANDBERG, podjetje s sedežem v Oslu na Norveškem in v New Yorku, je vodilno svetovno podjetje na področju videokomunikacij, ki ponuja široko paleto končnih točk in omrežnih infrastruktur za medoperabilnost več podjetij.S tem predlaganim nakupom bo Cisco razširil ponudbo izdelkov za sodelovanje in ponudil širši nabor rešitev za večji segment kupcev, s čimer bo omogočeno hitrejše prilagajanje trgom po vsem svetu.

Prevzem naj bi se zgodil v prvi polovici koledarskega leta 2010, pri čemer je končni datum odvisen od običajnih pogojev, vključno s predpisanim pregledom v Združenih državah in drugje. Cisco pričakuje, da bo zaradi prevzema ob neupoštevanju standarda GAAP dobiček podjetja Cisco narasel v finančnem letu 2011.

Glavne prednosti/ključne značilnosti:

 • Vizija podjetja Cisco v zvezi s sodelovanjem je omogočiti vzdržno naraščajočo produktivnost, prilagodljivost in inovativnost podjetij v novih pogojih interakcij, izmenjave znanj in oblikovanja učinkovitih rešitev med ljudmi znotraj organizacij in med njimi.
 • Sistem TelePresence in video visoke kakovosti sta z uvajanjem preprostih, naprednih in visokokakovostnih video rešitev spremenila komunikacijo med ljudmi, zato osvajata vse večji delež širšega trga na področju sodelovanja.
 • Vodilne rešitve na področju končnih točk in omrežne infrastrukture, ki jih razvija podjetje TANDBERG, bodo vključene v svetovno arhitekturo sodelovanja podjetja Cisco. 
 • Tako bo omogočena medoperabilnost več podjetij ter preprosta uporaba teh rešitev v kombinaciji s celo paleto izdelkov – od namiznih računalnikov do naprednih kompletov TelePresence z več zasloni. Sadove tega medoperabilnega pristopa bodo želi kupci izdelkov Cisco, pa tudi tekmeci in partnerji, saj se bo povečal interes potrošnikov za video sodelovanje po vsem svetu.
 • Podjetje Cisco še naprej vlaga v vse tržne segmente evropskega trga kot centra inovacij in bo z naložbo v podjetje TANDBERG še naprej spodbujalo svetovno rast; poslovne operacije podjetja TANDBERG na Norveškem bodo v obliki evropskega centra za video odličnost (European center of video excellence) potekale ob boku naše video ekipe za ponudbo storitev (Service Provider video team) v Diegemu v Belgiji.
 • Skupno 1500 zaposlenih podjetja TANDBERG, vključno z zaposlenimi v inovacijskih centrih na Norveškem in v Združenem kraljestvu, bo še naprej ključnega pomena, saj želi ekipa podjetja Cisco še naprej spodbujati inovacije in rast na področju video rešitev.
 • Po zaključeni transakciji bo izvršni direktor podjetja TANDBERG Fredrik Halvorsen vodil novo skupino TelePresence Technology Group in o delu poročal podpredsedniku skupine Emerging Technologies Group podjetja Cisco Marthinu De Beeru.

Izjave:

 • John Chambers, predsednik in izvršni direktor podjetja Cisco
  »Podjetji Cisco in TANDBERG delita izjemno podobno kulturo in vizijo o tem, kako spremeniti svet s spodbujanjem sodelovanja in videokomunikacijskih tehnologij,« je izjavil predsednik in izvršni direktor podjetja Cisco John Chambers. »Trg sodelovanja ustvarja 34 milijard ameriških dolarjev prihodkov in beleži hitro rast, kar omogočajo omrežne tehnologije Web 2.0. Ta prevzem priča o finančni moči podjetja Cisco in njegovi odzivnosti na ključne spremembe na trgu.«
 • Fredrik Halvorsen, izvršni direktor podjetja TANDBERG
  »Podjetji Cisco in TANDBERG delita vizijo o tem, kako spremeniti komunikacijo in sodelovanje med ljudmi,« je povedal izvršni direktor podjetja TANDBERG Fredrik Halvorsen. »Ta transakcija je zaupnica podjetju TANDBERG, njegovim tehnološkim rešitvam in zaposlenim. Kombinacija vrhunske tehnologije, svetovnega vpliva podjetja Cisco in izjemnih ljudi v obeh podjetjih bo gonilna sila inovativnosti in osvajanja trgov.«

Uporabne povezave:

O podjetju TANDBERG
Podjetje TANDBERG je vodilni proizvajalec izdelkov in storitev na področju tehnologij »telepresence«, video konferenc in mobilnih video izdelkov z visoko zmogljivostjo. Podjetje ima dva sedeža: v New Yorku in v Oslu. TANDBERG oblikuje, razvija in trži sisteme in programsko opremo za video, glasovno in podatkovno komunikacijo. Podjetje je s svojimi izdelki, podporo in storitvami z dodano vrednostjo prisotno v več kot 90 državah po vsem svetu. Podjetje TANDBERG javno kotira na borzi v Oslu s simbolom borznega traku TAA.OL. Več informacij poiščite na www.tandberg.com.