Novice

Cisco spodbuja sodelovanje med podjetji s svetovnim omrežjem Cisco TelePresence

Cisco širi ponudbo izdelkov z novo končno točko z enim zaslonom za večnamenske sobe


San Jose, ZDA – Cisco je objavil veliko novosti pri ponudbi dostopa do omrežja Cisco TelePresence za vsakogar, ne glede na lokacijo. Med njimi je še vedno uvajanje storitev Cisco TelePresence za sodelovanje med podjetji po svetu in predstavitev novega sistema Cisco Telepresence z enim zaslonom in eno kamero za večnamenske konferenčne sobe.

V manj kot dveh letih je Cisco osmim najvidnejšim svetovnim ponudnikom storitev na petih celinah omogočil, da ponujajo storitve Cisco TelePresence za sodelovanje med podjetji. Ta tehnologija je sedaj na voljo v več kot 150 državah in več tisoč mestih. Storitve Cisco TelePresence podjetjem omogočajo uporabo tehnologije Cisco TelePresence za sestanke s ključnimi dobavitelji, strankami in partnerji. Podjetja lahko zato povečajo prednost pred konkurenco, skrajšajo čas uvedbe izdelkov na tržišče in izboljšajo sodelovanje med posameznimi oddelki. Ponudniki storitev (AT&T, BT, Orange, NTT, Tata Communications, Telefonica, Telstra in nazadnje tudi Telmex), so začeli ponujati storitve Cisco TelePresence za sodelovanje med podjetji, ki več kot 350 organizacijam, ki so se že odločile za uporabo tehnologije Cisco TelePresence, omogočajo varno in zanesljivo komunikacijo v različnih omrežjih.

Cisco je med izdelke Cisco TelePresence dodal tudi novo končno točko z enim zaslonom in eno kamero za večnamenske konferenčne sobe, ki jo lahko uporabljata največ dve osebi. S sistemom Cisco TelePresence System 1100 lahko komunicirate z eno ali več osebami na 65-palčnem plazemskem zaslonu, ki je primeren za manjše večnamenske sejne sobe. Sistem Cisco TelePresence System 1100 ni samo primerna rešitev za organizacijo virtualnih sestankov, je tudi vrhunska naprava za zvočne konference, pomožni zaslon za predstavitve ali pripomoček za digitalno podpisovanje, saj ponuja funkcije predvajalnikov Cisco Digital Media Player.

Značilnosti in glavne prednosti:

 • Osem svetovnih ponudnikov storitev, ki so začeli ponujati storitve Cisco TelePresence, skupaj pokriva več kot 150 držav na petih celinah.
 • Približno 9 milijonov zaposlenih v različnih podjetjih se lahko poveže z drugimi podjetji prek različnih poslovnih omrežij.
 • Uporaba storitev Cisco TelePresence se vsak mesec poveča za več kot 35 odstotkov.
 • Največja svetovna podjetja, vključno z več kot četrtino podjetij na lestvici najboljših podjetij Fortune 100, že uporabljajo storitve Cisco TelePresence.
 • Sistem Cisco Telepresence System 1100 ima enako tanko in privlačno obliko kot serija Cisco Telepresence System 1300 Series, zato lahko organizacije v katero koli konferenčno sobo uvedejo vse prednosti, ki jih ponuja uporaba tehnologije Cisco Telepresence.
 • Vse končne točke Cisco TelePresence, tako enote z enim zaslonom za posameznike, kot rešitve za velike sejne sobe, so združljive s standardi za video konference v običajni ali visoki ločljivosti in spletnimi konferenčnimi aplikacijami, kot je Cisco WebExTM.
 • Z rešitvijo Cisco TelePresence Extended Reach lahko organizacije uvedejo cenovno ugodne končne točke z enim zaslonom Cisco TelePresence, kot je sistem Cisco TelePresence System 1100, v podružnične pisarne ali druga območja, kjer je povezava T-1/E-1 ali širokopasovna povezava primerna za uvajanje teh rešitev.
 • Sistem Cisco TelePresence System 1100 podpira vse rešitve in aplikacije Cisco TelePresence, vključno z rešitvami Recording Studio, Events in Expert on Demand.

Izjave:

 • Isidoro Ambe Attar, komercialni direktor za poslovni trg pri podjetju TELMEX
  »Pred kratkim sta TELMEX in Cisco predstavila regijski načrt za trženje in ponudbo storitev Cisco TelePresence v Latinski Ameriki, v okviru katerega bomo odprli prve javne sobe TelePresence v regiji. S tem želimo strankam pokazati, da se zavedamo njihovih potreb, in jim pomagati pri odkrivanju prednosti široke, združene in raznolike ponudbe telekomunikacijskih storitev. Zavedamo se, da obstaja velika potreba po združenih storitvah na državni in mednarodni ravni. Če želimo uspeti, moramo ponudniki telekomunikacijskih storitev čim bolj sodelovati med seboj.«
 • John Landau, podpredsednik upravljanja globalnih storitev pri podjetju Tata Communications
  »Čeprav se virtualnih sestankov, ki jih omogoča omrežje javnih in zasebnih sob TelePresence, lahko udeležijo ljudje z različnih celin, imajo udeleženci občutek, da sedijo za isto mizo. Podjetja in njihove dobavne verige postajajo vse bolj globalna, s tehnologijo TelePresence pa odnosi ostajajo domači.«
 • Mark Weidick, podpredsednik in generalni direktor poslovne enote TelePresence Exchange pri podjetju Cisco
  »V sodelovanju z vodilnimi svetovnimi ponudniki storitev Cisco uresničuje svojo vizijo o globalnem omrežju TelePresence. S kombinacijo varnih in zanesljivih storitev Cisco TelePresence za sodelovanje med podjetji in javnih sob Cisco TelePresence Suites lahko organizacije povečajo rast in produktivnost tako na ravni organizacije kot tudi pri delu z zunanjimi partnerji. Ponudba izdelkov Cisco TelePresence, zmogljive aplikacije in rešitve ter združljivost z vsem standardi video konferenc in spletnih konferenčnih aplikacij omogočajo, da lahko storitve Cisco TelePresence uporablja kdor koli ne glede na lokacijo.«
 • O storitvah Cisco TelePresence
  Cisco TelePresence združuje inovativne zvočne in video tehnologije za delo v realnem času, ki ljudem na številnih lokacijah po svetu omogočajo, da na različne načine komunicirajo iz oči v oči. Omogočajo nove vrste aplikacij za sodelovanje, ki spreminjajo podobo poslovnih procesov, pri čemer zmanjšujejo porabo virov, izboljšujejo produktivnost in omogočajo globalizacijo podjetij. Cisco TelePresence je Ciscova najhitreje rastoča skupina izdelkov. Do sedaj je storitve naročilo več kot 350 strank, uvedli pa smo več kot 2.500 sistemov po vsem svetu. Poleg tega je Cisco opremil več kot 600 sob Cisco TelePresence v svojem omrežju, ki omogočajo bolj učinkovito sodelovanje in večjo produktivnost na ravni podjetja in pri delu z zunanjimi partnerji.

Povezave:

Zadnje objave:

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104