Novice

Družba Ukraine International Airlines je uvedla rešitev Cisco Unified Communications

Z rešitvami za sodelovanje do strankam prijaznejših letalskih storitev


Kijev, Ukrajina - Cisco je objavil, da je družba Ukraine International Airlines (UIA), vodilni mednarodni letalski prevoznik v državi, uvedla rešitvi Cisco® Unified Communications in Cisco Unified Contact Center Express, s katerima želi okrepiti sodelovanje znotraj podjetja ter mednarodnim in domačim potnikom ponuditi boljše storitve.

V družbi UIA so pri snovanju posodobljene komunikacijske infrastrukture izrazili kar nekaj ključnih poslovnih zahtev: želeli so znižati stroške tako na državni kot mednarodni ravni, uvesti enotne telefonske številke za vse pisarne, izboljšati učinkovitost zaposlenih, ki delajo na daljavo, ter z naprednim kontaktnim centrom izboljšati storitve za stranke. Prav tako so želeli uvesti prilagodljivo komunikacijsko rešitev, ki bi jo bilo za potrebe podjetja mogoče še nadgraditi.

Ključne značilnosti/glavne prednosti:

 • Rešitev Cisco Unified Communications kot platformo za sodelovanje uporablja omrežje in v enotni integrirani rešitvi, ki temelji na internetnem protokolu (IP), združuje vse oblike poslovne komunikacije - glasovno, podatkovno in video.
 • Rešitev Cisco Unified Communications povezuje zaposlene v družbi UIA, ki delajo na sedežu družbe v Kijevu in na mednarodnem letališču Borispil pri Kijevu, ter predstavnike družbe po vsej Evropi. Vsak dan od 8. do 22. ure se lahko stranke obrnejo na dva nadzornika in šestnajst operaterjev, ki so jim na razpolago prek notranjega sistema Cisco Unified Contact Center Express. Operaterji v kontaktnem centru odgovarjajo na vprašanja o voznem redu letov, rezervirajo vozovnice, iščejo izgubljeno prtljago ter nudijo splošne informacije. Zunaj delovnega časa je za splošna vprašanja strankam na voljo interaktivni glasovni odzivnik. Ta tudi snema njihove zahteve, ki se jim zaposleni posvetijo naslednji dan.
 • Upravljanje in vzdrževanje te rešitve je enostavnejše in varčnejše, saj IT-oddelek družbe UIA ne upravlja ločenega telefonskega in podatkovnega omrežja, pač pa skrbi le za komunikacijski sistem, ki temelji na IP-ju. Zaposleni v družbi UIA, ki delajo na različnih lokacijah po vsej Evropi, uporabljajo Cisco IP Communicator, program za opravljanje klicev prek interneta, s katerim računalniki delujejo kot IP-telefoni. Uporabniki, ki imajo dostop do omrežja podjetja, lahko kakovostne klice opravljajo od kjerkoli.
 • Z rešitvijo Cisco Unified Contact Center Express je družba UIA občutno izboljšala raven storitev za stranke. 95 odstotkov vseh dohodnih klicev je zdaj sprejetih v 20 sekundah. Rešitev Cisco Unified Contact Center Express ponuja preusmerjanje klicev na vrhunski ravni in celovito upravljanje stikov, hkrati pa tudi integracijo prisotnosti, učinkovitejšo razdelitev dela in uporabnikom prijazne funkcije za upravljanje. Program Mobile Supervisor je pripomoček za nadzorovanje kakovosti delovanja kontaktnega centra, ki omogoča takojšnje poročanje. Vodje lahko tako izboljšajo učinkovitost centra, število operaterjev pa prilagodijo potrebam.
 • V družbi UIA želijo še izboljšati delovanje kontaktnega centra, zato načrtujejo uvedbo večkanalnih kontaktnih možnosti prek e-pošte in interneta, s čimer bi lahko zaposlili tudi operaterje za delo od doma.
 • Projekt je zasnoval in izvedel ukrajinski sistemski integrator TelecomService, ki je Ciscov partner z nazivom Cisco Premier Certified Partner.

Izjavi:

 • Gennady Topor, vodilni strokovnjak za informacijske tehnologije pri družbi Ukraine International Airlines:
  »Danes so v letalski industriji storitve za stranke ključnega pomena, zato smo želeli dati več poudarka na kontaktni center in tako svojim potnikom omogočiti kar najboljše storitve. S pomočjo projekta smo uspeli bistveno znižati stroške komunikacije naših predstavnikov v tujini in prek kontaktnega centra občutno izboljšati storitve za stranke. Sredstva, ki smo jih na ta način prihranili, zdaj vlagamo v nadaljnjo izboljšavo storitev za naše stranke.«
 • Oleg Bodnar, generalni direktor družbe Cisco Ukraine
  »Številne ukrajinske stranke so se že seznanile z rešitvijo Cisco Unified Communications oziroma z njenimi prednostmi, ki omogočajo učinkovitejše delo z zmanjšanimi stroški. S tem projektom je družba Ukraine Internation Airlines močno znižala stroške komunikacije, obenem pa se je zadovoljstvo strank občutno povečalo – in to je na današnjem letalskem trgu, kjer vlada huda konkurenca, ključnega pomena.«

Povezavi:

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104