Novice

Warner Music Group in Cisco sklenila strateški sporazum

Programska platforma Cisco EosTM bo podlaga za nova spletna mesta družbe Warner Music Group za izvajalce Paramore, Trey Songz, Halestorm, Sean Paul in druge


NEW YORK in SAN JOSE - Warner Music Group (NYSE: WMG) in Cisco (NASDAQ: CSCO) sta  objavila, da sta razširila svoje sodelovanje s strateškim sporazumom, po katerem bo WMG za nekatera svoja spletna mesta uporabljal Ciscovo platformo Eos. WMG bo s platformo Eos uvedel neomejeno število spletnih mest za svojo zbirko glasbenikov in založb ter odigral pomembno vlogo širjenja WMG-jeve iniciative D2C (neposrednega oglaševanja).

Cisco Eos je gostiteljska »white-label« platforma »programske opreme kot storitve«, ki omogoča podjetjem s področja medijev in zabave, da ustvarjajo, upravljajo in tržijo svoje zabavne vsebine. WMG je uvedel Eos za štiri nova spletna mesta: rokovsko skupino Paramore, nominirance za nagrado Grammy, pevca R&B Trey Songz, rokovsko skupino Halestorm in prenovljeno spletno mesto Eos za reggae pevca Seana Paula. Do konca leta namerava WMG uporabiti platformo Eos še za približno ducat dodatnih mest, med drugim za pevca in pisca besedil ter udeleženca showa American Idol Jasona Castro ter za glasbenico R&B Estelle in hip-hoperja Lupeta Fiasca.

 • Glasbeniki WMG lahko uporabljajo platformo Eos za prenos prilagojenih zabavnih vsebin do svojih občudovalcev.
 • Zaradi integriranega okolja za upravljanje bo Cisco Eos pomagal založbam WMG, da bodo hitreje objavljale spletna mesta glasbenikov in pri tem ohranjale edinstven videz in doživetje, ki ga zahteva posamezen izvajalec.
 • WMG bo lahko na eni integrirani platformi predstavil neomejeno količino spletnih strani glasbenikov, ki bodo imela enotno zaledje za enostavno upravljanje mest in privlačna doživetja privržencev.
 • WMG namerava do konca leta uvesti še približno ducat novih spletnih mest.
 • WMG je že objavil nova spletna mesta, ki delujejo na platformi Eos:
 • V prihodnjih mesecih bo WMG pripravil spletna mesta še za naslednje izvajalce:
  • Jason Castro, Estelle, Lupe Fiasco, Straight No Chaser in še nekaj novih, katerih imena bodo objavljena pozneje.
 • Medijske družbe lahko platformo Cisco Eos uporabljajo za izdelavo, upravljanje in trženje svojih zabavnih vsebin, ki jih posredujejo občinstvu.
  • Nova »white-label« rešitev Cisco vsebuje funkcije socialnega mreženja, upravljanja vsebine in analiz ter s tem ponuja medijskim družbam enotno administrativno okolje, v katerem lahko prilagajajo in upravljajo doživetja na več spletnih mestih, ki ponujajo vsebino zaščitenih blagovnih znamk.

Izjave

 • »Današnja glasbena industrija zahteva, da radikalno spremenimo svojo vlogo v glasbenem ekosistemu; v družbi WMG to počnemo tako, da razvijamo nove pristope, s katerimi bogatimo odnos med izvajalci in njihovimi občudovalci,« je povedal Edgar Bronfman mlajši, predsednik in izvršni direktor pri WMG. »Cisco je razvil odlično platformo, za katero menimo, da bo postala najpomembnejša komponenta naše strategije digitalnega potrošništva.«
 • »Cisco bo pomagal industriji medijev in zabave ustvariti novi hit - nova, osebna in interaktivna doživetja, ki bogatijo odnos med potrošniki in zabavnimi vsebinami, za katere se navdušujejo,« je izjavil John Chambers, predsednik in izvršni direktor Cisca. »Zabavna industrija doživlja pomembne tržne spremembe in omrežje je platforma, na kateri se bo redefinirala.  V Ciscu smo zelo zadovoljni, da lahko sodelujemo z vizionarji, kot sta Edgar Bronfman in Warner Music Group, ki odkrivajo nove načine povezovanja zabavnih vsebin z občudovalci z vsega sveta.«
 • »Ker smo priča tako dramatični spremembi načina sprejemanja zabavnih vsebin, stalno iščemo nove možnosti odziva na nove vrste digitalnega vedenja,« pravi Michael Nash, direktor oddelka Digital Strategy and Business Development pri družbi WMG. »Cisco Eos zagotavlja hitrost in prilagodljivost, ki jo zahtevajo založbe pri ustvarjanju spletnih mest, polnih funkcij, na katerih lahko izvajalci svojim občudovalcem ponudijo vse, kar od njih pričakujejo.«

Dodatni viri

O družbi Warner Music Group

Warner Music Group je edino samostojno glasbeno podjetje, s katerim se je leta 2005 v ZDA trgovalo na borzi. Pod svojim okriljem zbira nove zvezdnike in že uveljavljene izvajalce ter znane založbe iz glasbene industrije: Asylum, Atlantic, Bad Boy, Cordless, East West, Elektra, Nonesuch, Reprise, Rhino, Roadrunner, Rykodisc, Sire, Warner Bros in Word. Warner Music International je vodilno podjetje, ki pokriva glasbena dela na ameriškem in mednarodnem nivoju ter deluje prek številnih mednarodnih podružnic v več kot 50 državah. V družbi Warner Music Group je tudi Warner/Chappell Music, ena od vodilnih, svetovno znanih glasbenih založb, v kateri se ponašajo s katalogom več kot milijon avtorsko zaščitenih del.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104