Novice

Cisco s partnerji pospešuje virtualizacijo podatkovnih centrov

Cisco predstavlja programe za partnerje, nove certifikate ter strežnike Cisco Unified Computing System C-Series, ki bodo strankam pomagali pri prehodu na podatkovne centre nove generacije


BOSTON, ZDA - Cisco je objavil načrte za rast in razvoj svoje globalne skupnosti partnerjev in strank, s katerimi želi pospešiti prehod trga v smeri virtualiziranih podatkovnih centrov.

Predstavil je tudi več programov za partnerje, ki so namenjeni partnerjem kot pomoč pri rasti njihovega poslovanja in možnost razvoja v smeri združenih podatkovnih centrov. Cisco je predstavil dva nova certifikata  s področja informacijske tehnologije (IT), s katerima želi zadovoljiti vse večje potrebe po znanjih (v IT), ki zajemajo vse tehnologije podatkovnih centrov. Objavil je tudi širitev družine sistema Unified Computing System s serijo strežnikov za vgradnjo v omare C-Series, s čimer želi vplivati na hitrejše uvajanje rešitev Unified Computing in virtualizacije podatkovnih centrov.

Ključne značilnosti/glavne prednosti:

Cisco je objavil nove programe za svoje prodajne partnerje podatkovnih centrov

 • Cisco je razširil svoj obstoječi program Value Incentive Program (VIP), s katerim ponuja vse svoje tehnologije podatkovnih centrov, vključno z Unified Computing, omrežnim shranjevalnim okoljem (storage networking) in optimizacijo WAN, kot tudi obstoječo ponudbo za preklapljanje med podatkovnimi centri. VIP je Ciscov osrednji program, s katerim nagrajuje vlaganje partnerjev v strukturo sodelovanja, virtualizacijo podatkovnih centrov ter omrežja brez omejitev.
 • Cisco je prav tako objavil nov program Data Center Channel Solutions Program, namenjen omogočanju in pospeševanju prodaje preverjenih rešitev IT, ki vključujejo izdelke vodilnih prodajalcev podatkovnih centrov v industriji, vključno s podjetji EMC, Microsoft, NetApp, Red Hat in VMware.
 • Naznanil je tudi, da bo svoje priložnosti na področju Unified Computing System (UCS)  ponudil širšemu obsegu skupnosti prodajnih partnerjev. Prav tako je napovedal program Authorized Partner Program (APP) za podporo novim strežnikom za vgradnjo v omare C-Series za Unified Computing. Vsi Ciscovi partnerji z nazivom DCNI Specialized Partner bodo lahko prodajali nove strežnike, potem ko bodo zaključili izobraževanje in opravili Ciscov izpit.
 • Cisco Advanced Data Center Network Infrastructure Specialization (DCNI) je najhitrejša specializacija v zgodovini Cisca.  Kljub gospodarski recesiji so partnerji vlagali v specializacijo vse od njene predstavitve pred enim letom, saj je strateško pomembna za njihovo poslovanje.

Širitev družine sistema Unified Computing System vključuje tudi strežnike C-Series za vgradnjo v strežniške omare

 • Cisco je naznanil širitev linije izdelkov Cisco Unified Computing System (UCS) z novostjo: strežniki C-Series za vgradnjo v omare.
 • Strankam, ki uporabljajo vgradne strežnike, prinašajo strežniki UCS C-Series novosti, ki temeljijo na standardih, manjše stroške in večjo poslovno prilagodljivost sistemov; Ciscov sistem Unified Computing System skupaj s strežniškimi rezinami UCS izpolnjuje zelo raznolike računalniške zahteve podatkovnih centrov naslednje generacije.
 • Strežniki UCS C-Series za vgradnjo v omaro prinašajo naslednje prednosti:
  • Dostop do Unified Fabric na osnovi omrežja Ethernet s prenosom 10 gigabitov na sekundo, nizko latenco in brez izgube podatkov.
  • Ciscova patentirana tehnologija razširitve pomnilnika, ki ima 2,5-krat več naslovljivega pomnilnika kot trenutne platforme; to omogoča podporo več virtualnih naprav na strežnik in prilagodljivost za zagon aplikacij, ki zasedajo veliko pomnilnika.
  • Ciscov virtualizirani adapter, ki omogoča združevanje adapterjev ter optimizacijo virtualizacije tako, da vsakemu virtualiziranemu adapterju dovoli, da določi do 128 povezav Ethernet ali Fibre Channel.
 • Ciscovi strežniki UCS C-Series za vgradnjo v omare bodo vsebovali procesorje Intel Xeon 5500 in prilagajali delovanje procesorja zahtevam aplikacij ter pametno razporejali porabo energije glede na uporabo.
 • Ciscovi strežniki C-Series bodo na voljo predvidoma v zadnjem četrtletju leta 2009.

Cisco objavlja nov certifikat s področja upravljanja podatkovnih centrov:

 • Raziskava, ki jo je opravilo podjetje Forrester Consulting, je ugotovila, da je več kot 65 odstotkov vodij oddelkov IT, ki so sodelovali v raziskavi, povedalo, da bo tehnični certifikat v naslednjih petih letih postal odločilen kriterij za izbiro posameznikov, odgovornih za nadzor omrežnega delovanja, kar je osrednja vloga podatkovnih centrov.
 • Cisco je objavil dva nova certifikata IT, namenjena predvsem načrtovalcem in arhitektom podatkovnih centrov ter strokovnjakom za tehnične operacije podatkovnih centrov tako pri strankah kot partnerjih.
 • Nova individualna certifikata Cisco Data Center Unified Computing Design Specialist in Cisco Data Center Unified Computing Support Specialist temeljita na poznavanju omrežnega shranjevalnega okolja, omrežne infrastrukture podatkovnih centrov ter aplikacijskih storitev in virtualizacije podatkovnih centrov. Certifikata preverjata poznavanje razvoja in podpore za različne tehnologije podatkovnih centrov, ki skupaj sestavljajo strukturo sistema Unified Computing.
 • Cisco skrbi za razvoj strokovnjakov na področju IT v okviru programa Learning@Cisco. Informacije o izobraževalni vsebini in izpitih Learning@Cisco bodo na voljo v tretji četrtini leta 2009 na spletnem mestu www.ciscolearningnetwork.com.

Izjave:

 • Edison Peres, podpredsednik Ciscovega oddelka Worldwide Channels Go-To-Market Group:  »Kljub gospodarski krizi ima Cisco s svojimi partnerji skupno vizijo glede virtualizacije podatkovnih centrov.  Skupaj z njimi  bomo usmerjali trg v virtualizacijo podatkovnih centrov in združeno računalništvo.«
 • Prem Jain, podpredsednik Ciscove poslovne enote Server and Access Virtualization:
  »Ciscova struktura sistema Unified Computing System nam omogoča, da zlahka prilagajamo nove izdelke potrebam naših strank. S strežniki UCS C-Series za vgradnjo v omare ponujamo priložnost za Unified Computing širšemu krogu naše skupnosti prodajnih partnerjev, pri tem pa strankam omogočamo prehod na združeno računalništvo prihodnosti.«

Povezave:

Partner Summit 2009:

 • Obiščite spletni dnevnik Cisco Channels blog in si oglejte prizore s srečanja Cisco partnerjev ter sveže novice.
 • Storitev Twitter: Preberite Ciscove novice @CSCOChannelNews

Vdelani videoposnetki in slike:

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104