Novice

MegaFon uvaja Ciscovo usmerjevalno platformo CRS-1 kot temelj nove generacije mobilnih omrežij

Ciscova platforma CRS-1 še naprej ostaja vodilna v industriji; vse bolj je prisotna globalno, sprejemajo jo ponudniki storitev po vsem svetu


SAN JOSE, Kalifornija - Pet let po prvi predstavitvi rešitve Cisco® CRS-1 Carrier Routing System jo ponudniki telekomunikacijskih storitev še vedno uporabljajo kot temelj svojih na internetnem protokolu temelječih omrežij nove generacije (IP NGN).  Nedavno jo je vpeljal ruski mobilni operater MegaFon, eno od najhitreje rastočih podjetij za mobilno telefonijo v Evropi, ki je tudi prvi ponudnik globalnega sistema za mobilne komunikacije 3G (GSM) v Rusiji.

Ciscova platforma CRS-1 je bila prvič predstavljena maja 2004; predstavljala je nov razred usmerjevalnih sistemov, ki ponudnikom storitev zagotavlja neprekinjeno delovanje in podaljšano življenjsko dobo sistemov ter fleksibilnost storitev. Zasnovana je tako, da ustreza potrebam naraščajočega video-, glasovnega in podatkovnega prometa v omrežjih IP NGN in je prvi usmerjevalnik, ki podpira kapaciteto pasovne širine, večjo od 90 terabitov. Omogoča zanesljiv prenos širokopasovnih aplikacij (na primer videa na zahtevo, spletnih iger, večpredstavnostne vsebine, interaktivnih storitev v realnem času in še mnogo drugih) prek velikih omrežij.

Dejstva:

  • Ciscovo platformo CRS-1 je uvedlo več kot 300 kupcev v več kot 40 državah na vseh celinah (razen Antarktike).
  • Zaradi večjega združevanja omrežij in aplikacij, ki izboljšujejo izvajanje video-, glasovnih in podatkovnih storitev, je po svetu razposlanih že več kot 3.200 takih platform; številka vključuje 250 konfiguracij z več ohišji pri več kot 25 ponudnikih storitev. MegaFon je prvi ponudnik storitev v Rusiji, ki bo uvedel platformo CRS-1 z več ohišji.
  • Skupna trenutna kapaciteta vseh do zdaj poslanih Ciscovih enot CRS-1 je ocenjena na 2.919 terabitov na sekundo oziroma skoraj tri petabite na sekundo. Taka kapaciteta ustreza:
    • Več kot 25.000 uporabnikom, ki v eni sekundi prenesejo celovečerni film visoke ločljivosti;
    • Gostovanju 250 milijonov hkratnih sestankov prek Ciscovega sistema TelePresenceTM.  Ciscov sistem TelePresence 3000 potrebuje povprečno 12 megabitov na sekundo; če vsaka seja lahko gosti 12 oseb, lahko trenutno uporabljena kapaciteta Ciscove platforme CRS-1 prek sistema TelePresence v živo gosti seje vseh prebivalcev Kitajske, Evropske unije, Združenih držav Amerike, Rusije, Brazilije, Savdske Arabije, Japonske, Indonezije in Mehike (to je skoraj polovice svetovnega prebivalstva) - hkrati.
  • Seznam javno objavljenih imen podjetij, ki so kupila Ciscovo platformo CRS-1, vključuje podjetja, kot so AT&T, BT, Cable & Wireless, Comcast, China Telecom (ChinaNet), China Education and Research Network (CERNET), Czech National Research Network (CESNET2), Deutsche Telekom, FairPoint Communications, Free (Iliad Group), Kabel Deutschland, Kazakh Telecom, Korea Telecom, Magyar Telekom, MTS Allstream, MTN, raziskovalna mreža National Institute of Informatics' SuperSINET na Japonskem, Netia, Neuf Cegetel, National LambdaRail, nTelos, Pittsburgh SuperComputing Center (PSC), RAIRomtelecom, SaskTel, Savvis Communications, Sify, Softbank Yahoo! BB, Sprint, Swisscom, Shanghai Telecom, Strato Medien, TeliaSonera, Terremark, Telstra, Verizon Wireless, VTR in XO Communications.

Izjave:

  • »V podjetju MegaFon smo pri povečevanju števila strank in izboljševanju mobilnih storitev inovativni,« pravi Sergej Soldatenkov, izvršni direktor podjetja MegaFon. »Odločili smo se, da bo Ciscova platforma CRS-1 z več ohišji in izjemno varnim usmerjanjem v domenah temelj našega omrežja internetnega protokola nove generacije. Zato smo prepričani, da smo se sposobni prilagajati rastočim potrebam prometa in kakovosti.«
  • »Ko smo uvedli Ciscovo platformo CRS-1, je večina v industriji menila, da smo v usmerjevalno platformo vložili preveč truda in da je preveč zmogljiva za potrebe ponudnikov storitev,« pravi Tony Bates, podpredsednik podjetja Cisco in generalni direktor skupine za ponudnike storitev ter eden od glavnih razvijalcev platforme. »Zdaj nihče več ne dvomi, da je Ciscova platforma CRS-1 bistveno pripomogla k dokončnemu prehodu ponudnikov storitev iz analogne v digitalno dobo oziroma iz dobe telefona v dobo interneta.« Bates dodaja: »Cisco je že zgodaj uvidel, da bodo na internetu temelječa omrežja postala izbrane platforme za prenos komunikacij, informacij in zabave k strankam in podjetjem povsod po svetu. Še trajajoči uspeh Ciscove platforme CRS-1 dokazuje, da smo z vizijo, strategijo in izvedbo predvideli razvoj trga in potrebe ponudnikov storitev.« »Zaradi naraščajočih potreb po širokopasovnih, video- in mobilnih storitvah je uvedb Ciscove platforme CRS-1 vedno več. Isti trendi, ki spodbujajo prehod na omrežja 4G, spodbujajo tudi povpraševanje po usmerjevalniku za združevanje storitev Cisco ASR 9000 Series Aggregation Services Router, ki za obrobje omrežja pomeni enako kot platforma Cisco CRS-1 za jedro,« je sklenil Bates.

Dodatni viri:

O podjetju Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104