Novice

Strežnik Blackberry MVP za rešitev Cisco Unified Communications Manager ponuja združenje in nadzor glasovnih storitev pametnih telefonov Blackberry v podjetjih

ORLANDO, Florida - WES - Podjetje Research In Motion (RIM) je predstavilo strežnik Blackberry MVS (Blackberry Mobile Voice System) za rešitev Cisco® Unified Communications Manager. Gre za izboljšano različico strežnika Blackberry MVS, ki je prilagojen rešitvi Cisco Unified Communications Manager, in sicer različici 6.1 ali novejši.


Zaposleni lahko s strežnikom Blackberry MVS za rešitev Cisco Unified Communications Manager opravijo več dela prek telefona in so lažje dosegljivi v pisarni in izven nje, organizacijam pa omogoča upravljanje in nadzor glasovnih storitev pametnih telefonov Blackberry.
Strežnik Blackberry MVS skupaj z rešitvijo Cisco Unified Communications Manager podpira širok nabor funkcij pametnih telefonov Blackberry, kot so:

 • Skupna poslovna telefonska številka, na kateri ste vedno dosegljivi, skupni ID klicatelja in skupni predal za glasovno pošto za pametni telefon Blackberry in telefon Cisco Unified IP.
 • Sočasno ali zaporedno zvonjenje do štirih naprav, med katerimi so lahko tudi pametni telefoni Blackberry in telefoni Cisco Unified IP.
 • Preprost dostop do telefonskih storitev Cisco Unified Communications Manager, kot so preusmeritve klicev in klicanje internih številk, z intuitivnim uporabniškim vmesnikom pametnih telefonov Blackberry.
 • Možnost klicanja s številke telefona Blackberry ali s službenega telefona.
 • Možnost prenosa sprejetega klica s pametnega telefona Blackberry na telefon Cisco Unified IP.

Izboljšana rešitev, ki jo je RIM razvil v okviru Ciscovega programa TDP (Technology Developer Program), ponuja boljšo integracijo s strežnikom Blackberry® Enterprise in neposredno integracijo SIP med rešitvijo Cisco Unified Communications Manager in strežnikom Blackberry MVS. Rezultat tega je lažje upravljanje, večja prilagodljivost in bolj preprosto uvajanje.
Strežnik Blackberry MVS za rešitev Cisco Unified Communications Manager samodejno preusmeri vse odhodne klice s pametnih telefonov Blackberry prek strežnika Blackberry Enterprise in rešitve Cisco Unified Communications Manager, zaradi česar se poveča varnost in olajša upravljanje ter nadzor glasovnih storitev pametnih telefonov Blackberry, kot so:

 • Preverjanje pristnosti pametnih telefonov Blackberry: zagotavlja, da lahko le pooblaščeni uporabniki kličejo prek rešitve Cisco Unified Communications Manager.
 • Prilagodljivost nadzornih ukrepov in pravilnikov o informacijskih tehnologijah za fiksne in mobilne glasovne storitve: zmogljivosti strežnika MVS so odvisne od pravilnikov o informacijskih tehnologijah. Pravilnike in nadzorne ukrepe lahko uvedete za posameznike ali skupine uporabnikov, ki jim želite zaradi znižanja stroškov preprečiti klicanje mednarodnih ali medkrajevnih številk, številk informacijskih storitev ali določenih območnih kod. Lahko veljajo tako za klice z mobilnih kot stacionarnih telefonov ali pa se razlikujejo za različne telefone, odvisno od zahtev vašega dela.
 • Zapisovanje klicev v dnevnik: skrbniki informacijskih tehnologij lahko določijo pravilnike, ki zahtevajo, da se morajo vsi dohodni in odhodni klici zapisati v dnevnik zaradi izpolnitve zakonskih zahtev oziroma internega preverjanja.
 • Preusmerjanje klicev na linije z najnižjo ceno: skrbniki informacijskih tehnologij lahko preusmerijo klice s strežnika MVS v obstoječe omrežje Cisco in na ta način zmanjšajo stroške medkrajevnih klicev.
 • Centralizirano upravljanje s strežnikom Blackberry Enterprise skrbnikom informacijskih tehnologij omogoča, da nastavijo in nudijo podporo storitvam Blackberry MVS uporabnikom pametnih telefonov ter upravljajo glasovne dejavnosti s centralne konzole.
 • Telefonske številke postanejo pomembno premoženje podjetij: podjetja lahko službene telefonske številke dodelijo pametnim telefonom Blackberry. Ko uporabnik telefona preneha delati v podjetju, lahko telefonsko številko dodelijo njegovemu nasledniku. Tako v primeru prodajnega predstavnika stranke še naprej kličejo podjetje, ne pa številke osebnega mobilnega telefona prodajnega predstavnika.

»Ker želimo izpolniti zahteve vse bolj mobilnega sodobnega dela, smo ponudili rešitev Cisco Unified Communications Manager tudi za pametne telefone Blackberry,« je povedal Alan Panezic, podpredsednik oddelka za upravljanje platform izdelkov pri podjetju RIM. »Močna integracija strežnikov Blackberry MVS in Blackberry Enterprise ter Ciscovih rešitev za Združene komunikacije ponuja popolno mobilno pisarno z varno e-pošto, aplikacijami in poslovnimi glasovnimi zmogljivostmi v pametnih telefonih Blackberry.«
»Rešitvi Blackberry Mobile Voice System in Cisco Unified Communications Manager skupaj s strežnikom Blackberry Enterprise ponujata fantastičen način za združenje komunikacij,« je dejal Laurent Philonenko, podpredsednik in generalni direktor poslovne enote Združenih komunikacij v Ciscu. »S temi integriranimi rešitvami lahko strokovnjaki za informacijsko tehnologijo upravljajo stroške mobilnih storitev, saj lahko pravilnike podjetij o glasovnih storitvah razširijo tudi na mobilne naprave. Obenem imajo uporabniki telefonov Blackberry na voljo širok nabor dobro znanih poslovnih funkcij v elegantnem uporabniškem vmesniku pametnih telefonov Blackberry.«

Strežnik Blackberry MVS za rešitev Cisco® Unified Communications Manager bo v Severni Ameriki na voljo v tretjem četrtletju leta. Za uporabo morate imeti dostop do strežnika Blackberry Enterprise, različice 4.1.5 ali novejše, in rešitve Cisco® Unified Communications Manager, različice 6.1 ali novejše, na pametnih telefonih Blackberry z različico programske opreme 4.5 ali novejšo pa mora biti nameščen odjemalec Blackberry MVS.
RIM ponuja rešitev Blackberry MVS za številna telekomunikacijska okolja, podpira pa tudi mešana okolja TDM in IP PBX. Če želite več informacij o strežniku BlackBerry MVS za rešitev Cisco Unified Communications Manager in druge sisteme PBX, obiščite www.blackberry.com/go/mvs.

O podjetju Research In Motion (RIM)

Research in Motion je vodilni oblikovalec in proizvajalec inovativnih brezžičnih rešitev za svetovni trg mobilnih komunikacij. Razvija integrirane rešitve na področjih strojne in programske opreme ter storitev, ki podpirajo številne brezžične omrežne standarde. Platforme in izdelki podjetja RIM ponujajo enostaven dostop do informacij, ki morajo biti vedno na voljo, kot na primer e-pošta, telefonske storitve, SMS sporočila, internet in aplikacije v internih omrežjih podjetij. Poleg tega tehnologija podjetja RIM omogoča, da številni tretji razvijalci in proizvajalci obogatijo svoje izdelke in storitve z brezžičnim dostopom do podatkov. Večkrat nagrajene izdelke, storitve in vdelane tehnologije podjetja RIM uporablja na tisoče organizacij po vsem svetu. Med njihovimi izdelki so brezžična platforma Blackberry®, linija izdelkov RIM Wireless HandheldTM, orodja za razvoj programske opreme, brezžični modemi in licenčne pogodbe za programsko ter strojno opremo. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1984, sedež ima v kraju Waterloo v ameriški zvezni državi Ontario. RIM ima podružnice v Severni Ameriki, Evropi in Aziji. RIM kotira na borzi Nasdaq (NASDAQ: RIMM) in na borzi v Torontu (TSX: RIM). Če želite več informacij, obiščite www.rim.com ali www.blackberry.com.


Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104