Novice

Cisco uresničuje poslovno sodelovanje z razširitvijo naprednih rešitev iz sklopa »Programska-oprema-kot-storitev« na poslovna omrežja

Cisco predstavlja Cisco WebEx Collaboration Cloud, ki integrira aplikacije SaaS in omrežno infrastrukturo podjetij


SAN JOSE, Kalifornija - Cisco izboljšuje svoje rešitve za sodelovanje, namenjene sestankom, usposabljanjem, dogodkom in podpori, ki temeljijo na programski opremi kot storitvi Cisco WebEx, pri čemer jih razširja prek izredno varnega in prilagodljivega spletnega mesta Cisco WebEx ter usmerjevalnikov serije Cisco ASR 1000 vključuje v infrastrukturo poslovnega omrežja.

Glavne prednosti/ključne značilnosti:

  • V prizadevanju okrepiti svoje priložnosti na svetovnem trgu za sodelovanje, ki so ocenjene na 34 milijard ameriških dolarjev, in razširiti svojo prisotnost na trgu varnostnih storitev, je Cisco objavil, da razvija vizijo Everything-as-a-Service (»Vse-kot-storitev«) in da je storitev Software-as-a-Service (SaaS) razširil na podjetja. Bogate zmogljivosti sodelovanja in varnosti Cisca, tako v spletu kot tudi v poslovnem omrežju, zagotavljajo strankam prilagodljivost pri razširjanju koncepta na zahtevo v nameščena omrežja in uporabo omrežja kot platforme za izredno varno sodelovanje.
  • Cisco je predstavil tudi omrežje Cisco WebEx Collaboration Cloud for Saas. To je zasebno omrežje, ki zagotavlja visokokakovostne, izredno varne, skladne in zanesljive izkušnje sodelovanja znotraj podjetij in izven njih. Uporablja patentirano inteligentno usmerjanje, ki temelji na lokaciji, širokopasovni povezavi, zmožnosti zagotoviti globalno uravnoteženje bremena in na celostnem varnostnem kopiranju podatkov, zvočnih in video zapisov za skupne aplikacije, vključno s konferencami, neposrednim sporočanjem in skupnimi prostori. Omrežje Collaboration Cloud z uporabo osmih svetovnih podatkovnih centrov podjetja Cisco in ponudbo več kot 99,99 % neprekinjenega delovanja z večplastnim varnostnim modelom vsak dan gosti več kot 180.000 sestankov WebEx.
  • Cisco predstavlja tudi nove izdaje aplikacij Cisco WebEx SaaS meeting  za sestanke. Posodobitve na Cisco WebEx Meeting Center, Cisco WebEx Training Center, Cisco WebEx Event Center in Cisco WebEx Support Center so zagotovljene prek omrežja Cisco WebEx Collaboration Cloud. Aplikacije podpirajo funkcije za e-usposabljanje, virtualne dogodke in oddaljeno pomoč ter tudi boljšo izkušnjo uporabnika, razširjeno pomoč za naprave in globalni doseg.
  • Ena najnovejših omrežnih inovacij Cisca je novi Cisco WebEx Node za serijo ASP 1000, ki je bil prav tako predstavljen danes in temelji na usmerjevalnih platformah serije ASR 1000. WebEx Node za ASR 1000 robnemu usmerjevalniku omogoča, da v omrežju WebEx Collaboration Cloud za udeležence sestanka deluje kot POP (Point of Presence). Tako se zmanjšajo zahteve po širokopasovnosti, izboljšuje delovanje videa in VoIP ter se globalno razpoložljivim funkcijam spletnega mest za sodelovanje WebEx omogoča, da strankam pomagajo optimizirati uporabo virov in zagotoviti najboljše delovanje.
  • Prav tako je Cisco svoji obširni zbirki varnostnih storitev dodal pet novih dodatkov, ki ščitijo osnovne komponente infrastrukture omrežne varnosti, ki bo podjetjem omogočila varnejše sodelovanje, njihovim uslužbencem pa večjo mobilnost in interaktivnost.

Povezave/URL-ji:

Osnova za objavo bo v središču pozornosti tudi danes na konferenci RSA, in sicer ob glavnem nagovoru predsednika in izvršnega direktorja podjetja Cisco Johna Chambersa z naslovom Varno sodelovanje (»Collaborate with Confidence«), v katerem bo obširneje govoril o varnostnih trendih in opisal svoj pogled na vedno pomembnejšo varnost omrežja v današnjem povezanem svetu. Za ogled spletne oddaje v živo obiščite: http://www.cisco.com/offer/rsakeynote.

Videoposnetki in fotografije:

Collaborate with Confidence: Cisco Integrated Security:

Cisco Strengthens Commitment to Business Collaboration:


Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104