Novice

Cisco Expo 2009 bo v znamenju novih tehnologij in razvoja

Cisco Slovenija že osmič organizira konferenco Cisco Expo, na kateri se srečujejo strokovnjaki informacijsko-komunikacijske tehnologije. Drugi dan bo konferenca potekala v virtualni obliki prek spletne rešitve Cisco WebEx.


Ljubljana, Brdo pri Kranju - Cisco, vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet, že osmič organizira dvodnevno strokovno konferenco Cisco Expo, ki bo letos potekala 17. in 18. marca. Prvi dan se bo odvijala v kongresnem centru Brdo na Brdu pri Kranju, drugi dan bo potekala v virtualni obliki prek spletne rešitve Cisco WebEx. Letošnja konferenca poteka pod sloganom: Inovacije. Izkušnje. Omrežje. Na konferenci bo Cisco domačim podjetjem med drugim predstavil TelePresence, WebEx, sistem Združenih komunikacij, virtualizacijo in še veliko drugega. Konference se tudi letos udeležujejo predstavniki največjih slovenskih podjetij, inženirji in drugi člani skupnosti IT.  

Prvi dan konference bo Cisco poleg plenarnih predavanj predstavil 35 tehnoloških in partnerskih predavanj, kar je največ do sedaj. Na plenarnih predavanjih bodo lahko udeleženci prisluhnili direktorju Cisca Slovenija Antonu Petriču in direktorici podjetja Trimo d. d. Tatjani Fink. Skupaj bosta govorila o pomenu inovacij za prihodnost. »Ustvarjamo inovativne izdelke in storitve ter se prilagajamo našim uporabnikom. Zavedamo se, kaj pomeni znanje, zato se nenehno učimo tudi z uporabo najsodobnejših tehnologij. Če temu dodamo še temelj medsebojnega sodelovanja, zaupanja in vero v uspeh, je to zmagovalna kombinacija. Vse našteto omogoča omrežje, ki je platforma, nujno potrebna ne samo nam, našemu podjetju, temveč vsem, ki se srečujemo s poslovnimi izzivi in delujemo tako na področju gospodarstva kot tudi širše,« je povedal Anton Petrič, ki bo konferenco tudi otvoril. Plenarna predavanja bo s predavanjem »Kakšen je vaš recept za uspeh?« sklenil direktor sistemskih inženirjev CE regije Andiy Neuherz.

Obiskovalcem bodo predavali domači in tuji predavatelji v različnih sklopih predavanj, ki so razdeljena na Tehnologije in rešitve, Poslovno-tehnična predavanja, Poslovna predavanja in Sponzorska predavanja. Ciscovi poslovni partnerji, ki se bodo predstavili v sklopu sponzorskih predavanj, so podjetja Avtenta.si, Comtron, HP Slovenija, IBM Slovenija, NIL, Panduit, SRC, S&T Slovenija in VMware. Tehnološka in partnerska predavanja ter predstavitve s področja omrežnih tehnologij in uporabnikom prijaznih rešitev so za predstavnike podjetij in izobraževalnih ustanov možnost za dodatno pridobivanje znanj.

Drugi dan konference bo letos prvič potekal v virtualni obliki. »Virtualno poslovanje je nedvomno prihodnost vseh sodobnih podjetij,« je prepričan Anton Petrič. »Podjetja lahko z virtualizacijo povečajo učinkovitost poslovanja in zmanjšajo stroške poslovanja, kar je danes še posebej pomembno.« V sredo, 18. marca, se bo tako konferenca Cisco Expo iz kongresnega centra preselila v virtualni svet, kjer bodo udeleženci prek spletne rešitve Cisco WebEx prisluhnili 30-im predavanjem o tehnologijah in rešitvah.

Ves čas konference bodo na razstavnem prostoru predstavniki lokalne Cisco omrežne akademije (Cisco Networking Academy), vrhunskega izobraževalnega programa za področje omrežij in informacijske tehnologije, ki jo je Cisco ustanovil leta 1997. Program je namenjen študentom in zaposlenim, ki želijo poglobiti svoje znanje o informacijskih tehnologijah ali pa jih morda celo zanima kariera s področja vrhunske tehnologije. Omogoča jim spletne tečaje v več kot 150 državah po vsem svetu. Predstavniki lokalne Cisco akademije bodo ves čas konference prisotni na svojem razstavnem prostoru in bodo na voljo  za kakršna koli vprašanja v zvezi z možnostmi izobraževanja v Sloveniji in podobno.

Za več informacij obiščite spletno stran http://www.cisco.com/web/SI/expo2009/index.html.

Vabljeni na Cisco Expo 2009!

O podjetju Cisco Systems

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.


Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104