Novice

Cisco je zaključil prevzem podjetja Richards-Zeta Building Intelligence, Inc.

SAN JOSE, ZDA  - Cisco je objavil, da je zaključil nakup zasebnega podjetja Richards-Zeta Building Intelligence, Inc. Podjetje s sedežem v Santa Barbari v zvezni državi Kaliforniji je vodilni ponudnik pametne vmesne programske (Middleware) opreme, ki podjetjem omogoča združevanje stavbne infrastrukture in programov informacijske tehnologije (IT) prek običajnega omrežja z internetnim protokolom (IP). To vodi do izboljšane učinkovitosti, večjega varčevanja z energijo in zmanjšanja izpusta ogljikovega dioksida v ozračje.

»Poraba energije je svetovna težava in stranke vedno pogosteje zahtevajo, da upravljanje energije omogočajo storitve v združeni arhitekturi IP. Pametno omrežje IP je platforma, ki bo izpolnila njihove zahteve,« je povedal Marthin De Beer, podpredsednik Ciscove skupine za nove tehnologije Emerging Technologies Group. »S pametno vmesno programsko opremo podjetja Richards-Zeta, strokovnim znanjem s področja stavbnih sistemov, ki ga imajo naši partnerji, in Ciscovim poznavanjem omrežnih tehnologij bomo zagotovili celostne rešitve za doseganje najvišje ravni operativne in energetske učinkovitosti ter zmanjšali stroške in izpust ogljikovega dioksida v ozračje.«

Pametna vmesna programska oprema podjetja Richards-Zeta bo stavbene operativne podatke preoblikovala v prijazno obliko IT, ki jo bo mogoče preprosto združiti z obstoječimi programi. Njena prilagodljiva in odprta platforma omogoča konvergenco stavbnih sistemov v omrežje IP. Ta celostna rešitev zagotavlja učinkovitejše upravljanje z energijo v celotni organizaciji. 

Tehnologija podjetja Richards-Zeta bo podpirala Ciscove inovativne rešitve, kot sta na primer Cisco® Connected Real Estate in Cisco EnergyWise. Tehnologija EnergyWise je tehnologija za stikala Cisco Catalyst® Switches, ki proaktivno meri, poroča in zmanjšuje porabo energije naprav IP, kot so na primer telefoni, prenosni računalniki in dostopovne točke. V končni fazi pričakujemo, da bo tehnologija podjetja Richards-Zeta delovala skupaj s tehnologijo EnergyWise in rešitvami partnerjev ter omogočila upravljanje z energijo pri stavbnih infrastrukturah in infrastrukturah IT.

Prevzem podjetja Richards-Zeta je primer Ciscove inovativne strategije »Gradi, kupuj in sodeluj«, katere cilj je hiter vstop na nova tržišča in zajem ključnih tržnih tranzicij. Prevzem je bil obračunan v skladu s splošno sprejetimi računovodskimi načeli. Finančni vidiki transakcije niso razkriti. 

Z nakupom bo skupina podjetja Richards-Zeta postala del skupine za nove tehnologije Emerging Technologies Group, ki je v Ciscovem centru Globalisation Centre East, in bo poročala podpredsedniku Marthinu De Beeru. S svetovno rastjo urbanizacije so se povečale tudi zahteve po energetsko učinkovitih rešitvah. Prevzem podjetja, katerega zaposleni bodo prvi, ki bodo postali del Ciscovega centra Globalisation Centre East s sedežem v Bangaloreju v Indiji, poudarja Ciscovo zavezo k razvijanju rešitev, ki jih je mogoče natančno posnemati in ki zadovoljujejo potrebe tako razvitih gospodarstev kot tudi gospodarstev v razvoju. Skupina Emerging Technologies Group je odgovorna za razvijanje novih podjetij, katerih cilj je ustvarjanje donosa, večjega od 1 milijarde ameriških dolarjev, in prodor Cisca na nove sosednje trge.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104