Novice

Ciscova najnovejša inovacija na področju brezžičnih tehnologij

Nova dostopovna točka Aironet 1140 Series Access Point in Ciscova tehnologija M-Drive z združenimi močni pospešujeta uvajanje brezžičnih omrežij naslednje generacije za mobilnost in sodelovanje

Dostopovna točka Cisco Aironet 1140 Series 802.11n Access Point

Dostopovna točka Cisco Aironet 1140 Series 802.11n Access Point

SAN JOSE, Kalifornija – Cisco je predstavil prvo brezžično dostopovno točko naslednje generacije, v kateri je polna zmogljivost 802.11n združena z enostavno uvedbo, kar bo podjetjem omogočilo cenovno ugodno podporo naraščajočega vala različnih mobilnih naprav in aplikacij.

Dostopovna točka Cisco Aironet 1140 Series 802.11n Access Point

Novo dostopovno točko Cisco® Aironet® 1140 Series Access Point je Cisco predstavil ravno v času, ko se v podjetjih povečuje poudarek na mobilnosti in sodelovanju. Dostopovna točka s certifikatom za brezžično omrežje 802.11n (Draft 2.0) je zasnovana tako, da poteka integracija kakovostnega zvoka, videa in obogatenih vsebin prek brezžičnih omrežij z večjo zmogljivostjo in prepustnostjo, kot so ju omogočala prejšnja brezžična omrežja na osnovi standarda 802.11a/g. Cisco, ki je leta 2007 predstavil prvo platformo Wi-Fi Certified 802.11n Draft 2.0 za podjetja, bo zdaj standard 802.11n povezal z novimi rešitvami, ki bodo enostavnejše za uvedbo, zanesljivejše in zmogljivejše. Več o vodilnem mestu podjetja Cisco na področju standarda 802.11n in poslovnih zahtev za brezžična omrežja vam bo v videu predstavil Ben Gibson, direktor mobilnih rešitev pri podjetju Cisco:

http://blogs.cisco.com/wireless/comments/cisco_taking_80211n_mainstream_with_aironet_1140.

Dostopovna točka Cisco Aironet 1140 Series Access Point ponuja polno zmogljivost omrežja 802.11n z varnostjo in uporablja standard Power over Ethernet (PoE). Je naprava elegantne oblike, ki se odlikuje po majhni porabi energije in poenostavljenim uvajanjem v podjetja. Poleg tega se Ciscova dediščina izgradnje prvovrstnih omrežnih rešitev nadaljuje z uvedbo tehnologije Cisco M-Drive – naborom funkcij, ki zagotavljajo zanesljivo in dosledno radiofrekvenčno (RF) platformo s poenostavljenim uvajanjem brezžičnega omrežja in povečano zmogljivostjo omrežja 802.11n. Več o dostopovni točki Cisco Aironet 1140 Series Access Point in tehnologiji Cisco M-Drive vam bo v videu povedal Chris Kozup, vodja mobilnih rešitev pri podjetju Cisco:

http://blogs.cisco.com/wireless/comments/cisco_taking_80211n_mainstream_with_aironet_1140.

»Cisco je z uvedbo več omrežij 802.11n kot kateri koli drug dobavitelj postal vodilni v panogi, kar je posledica naše strokovnosti pri obravnavanju mobilnih rešitev naslednje generacije, ki jih podjetja potrebujejo za izboljšanje in poenostavitev svojega poslovanja,« je povedal Maciej Kranz, podpredsednik trženja izdelkov pri Cisco Wireless Networking Business Unit. »Če želijo podjetja zadostiti vse večjemu valu mobilnih naprav, aplikacij z obogatenimi vsebinami in pričakovanjem uporabnikov mobilnih naprav, potrebujejo preverjeno brezžično rešitev 802.11n. Dostopovna točka 1140 Series Access Point je z enostavno uvedbo ustvarjena prav za to.«

Družina dostopovnih točk Cisco Aironet: AP1130, 1140, 1242, 1250, 1500.

Družina dostopovnih točk Cisco Aironet: AP1130, 1140, 1242, 1250, 1500.

Scott Lapham, omrežni inženir v bolnišnici Southeast Alabama Medical Center, je spregovoril o praktični izkušnji: »S tem, da smo omogočili mobilni dostop do aplikacij, kot so evidenčne kartice in kirurške kartoteke, upravljanjem pretoka bolnikov in govorni prenos prek IP-ja, smo povečali učinkovitost zaposlenih in izboljšali zadovoljstvo bolnikov. Z dostopovno točko Cisco Aironet 1140 Series Access Point smo znatno izboljšali zmogljivost svojega brezžičnega omrežja, zato bomo lahko uporabljali več mobilnih naprav, omogočena bo tudi podpora naslednjega vala mobilnih aplikacij, kot so spremljanje sredstev in prenos slikovnega arhiva in programske opreme komunikacijskega sistema (PACS) na omrežje, da bo ogled velikih radioloških slik možen kjer koli.«

Direktor brezžičnih rešitev pri podjetju NEC Unified Solutions John Yrigoyen je dodal: »Ciscova tehnologija M-Drive poenostavlja uvedbo omrežja 802.11n in zagotavlja veliko zmogljivost in stabilno brezžično okolje. Glavne prednosti za uporabnika so izboljšana pokritost brezžičnega omrežja, optimizirane povezave naprav in poenostavljeno upravljanje.«

Dejstva o dostopovni točki Cisco Aironet 1140 Series Access Point:

  • Dostopovna točka Cisco Aironet 1140 Series Access Point se kot del rešitve Cisco Unified Wireless Network preprosto integrira v katero koli omrežje podjetja s poudarkom na zaščiti naložbe in nizkih skupnih stroških lastništva.
  • Dostopovna točka Aironet 1140 Series Access Point je edina platforma, ki podpira »dual-radio« ter s pomočjo standarda 802.3af Power over Ethernet združuje polno zmogljivost omrežja 802.11n Draft 2.0 (prepustnost je do devetkrat večja kot pri brezžičnih omrežjih 802.11a/g) z vgrajenimi varnostnimi funkcijami.
  • Dostopovno točko lahko naročite tudi v novem eko-paketu desetih dostopnovnih točk, kjer je embalaža zmanjšana za polovico; odstranjevanje embalaže je preprostejše, dostopovno točko pa lažje postavite in namestite.
  • Dostopovna točka uporablja tehnologijo Cisco M-Drive – nov sistemski nabor funkcij rešitve Cisco Unified Wireless Network, iz katere je razvidno, da je Ciscova radiofrekvenčna platforma zanesljiva in skladna ter da še izboljša zmogljivost omrežja 802.11n. Prednosti tehnologije Cisco M-Drive so izboljšana brezžična pokritost in kapaciteta, optimiziranje povezav z napravami in poenostavitev brezžičnega upravljanja.
  • ClientLink, funkcija tehnologije Cisco M-Drive, pomaga pri podaljševanju življenja obstoječih naprav 802.11a/g in obenem poveča zmogljivost novih naprav 802.11n. Ta tehnologija bo z oblikovanjem snopa izboljšala prepustnost obstoječih naprav 802.11a/g, povečala splošno kapaciteto brezžičnega kanala in pri starejših napravah zmanjšala luknje v brezžični pokritosti.
  • Podjetje Miercom, neodvisni laboratorij za testiranje in analize, je ugotovilo, da se je z uporabo funkcije ClientLink pri povezovanju obstoječih naprav 802.11a/g v omrežje Cisco 802.11n prepustnost povečala za 65 odstotkov. Za razliko od drugih rešitev, ki pri starejših napravah ne ponujajo izboljšave zmogljivosti, ClientLink omogoča, da povezljivost dosega standarde tako pri napravah 802.11n kot pri napravah 802.11a/g. Poleg tega ClientLink s povečanjem prepustnosti za odjemalce 802.11a/g učinkovito poveča skupno kapaciteto kanala za do 27 odstotkov, pomaga pa lahko tudi pri optimiziranju zmogljivosti naprav 802.11n in 802.11a/g. Če si želite v celoti ogledati metodologijo testiranja podjetja Miercom in rezultate, lahko poročilo za ClientLink prenesete z naslova: http://www.cisco.com/go/802.11n/
  • Tehnologija Cisco M-Drive je trenutno kot nadgradnja programske opreme na voljo za obstoječe stranke rešitve Cisco Unified Wireless Network. Funkcija ClientLink bo strankam na voljo v prvi polovici leta 2009 v okviru njihovih pogodb za podporo Cisco SMARTnet.
  • Dostopovna točka Cisco Aironet 1140 Series Access Point je na voljo po vsem svetu po priporočeni ceni 1.299 ameriških dolarjev. Priporočena cena eko-paketa desetih dostopovnih točk Aironet 1140 Series Access Point znaša 12.990 ameriških dolarjev. Cisco ponuja različne programe kot pomoč stranki pri prehodu na brezžična omrežja naslednje generacije.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104