Novice

Cisco uvaja TelePresence za javno uporabo

Sobe Cisco TelePresence na javnih mestih omogočajo virtualne sestanke podjetjem različnih velikosti

SAN JOSE, Kalifornija – Cisco je predstavil prve sobe Cisco® TelePresence za javno uporabo. Sobe Cisco TelePresence, ki se plačajo po porabi, so na voljo organizacijam in podjetjem, ki želijo več osebnih sestankov in srečanj s ključnimi partnerji, dobavitelji in strankami ter hkrati manj stroškov in zamud, ki nastanejo zaradi potovanj. Javne sobe Cisco TelePresence so sedaj odprte v kompleksu Cisco TelePresence Suite v Santa Clari v Kaliforniji ter v Bostonu, Londonu in v večjih indijskih mestih, vključno z Bangalorejem in Bombajem, kjer je Cisco sodeloval s podjetjem Tata Communications.

Najnovejše sobe Cisco TelePresence so oblikovane podobno kot 1.000 sob Cisco TelePresence, ki jih je Cisco že uvedel v več kot 200 organizacijah po svetu, in skoraj 300 sob s storitvami TelePresence, ki jih je podjetje zgradilo v svojih internih prostorih v 40 državah oziroma 129 mestih. Novi model je pomemben korak k izpolnitvi vizije podjetja, ki želi zgraditi svetovno javno mrežo sob TelePresence. Sobe bodo izboljšale globalno sodelovanje, saj bodo možnost virtualnih sestankov v živo ponudile tudi podjetjem, ki se še niso odločila za namestitev tehnologije TelePresence v svoje prostore. Sobe se lahko uporabljajo za poslovanje z dobavitelji, izobraževanje zaposlenih, zaposlovanje, udeležbo pri aktivnostih, ki so pomembne za celotno podjetje, in za številne druge dejavnosti, kjer je potrebna osebna prisotnost, vendar zaradi razdalje ni racionalna. Posamezni sodelavci, svetovalci in izvajalci v ekipah, razpršenih po vsem svetu, bodo z novim modelom lahko izkusili tehnologijo Cisco TelePresence in spoznali, kako lahko na edinstven način sodelujejo pri časovno omejenih projektih in sprejemajo hitre odločitve ter tako izboljšajo poslovne odnose.

»Javne sobe Cisco TelePresence so na voljo na uro, zato lahko s sodelavci in poslovnimi partnerji pogosteje komunicirate v živo brez zamud, do katerih utegne priti na poslovnih potovanjih,« je povedal Geoffrey Moore, avtor knjige Dealing with Darwin in izvršni direktor podjetja TCG Advisors. »Tehnologijo Cisco TelePresence lahko primerjamo z zasebnim letalom, saj mi omogoča, da se v enem dnevu udeležim sestankov v več mestih. Sedaj boste lažje usklajevali delo in zasebno življenje, obenem pa boste zmanjšali potne stroške in zvečali produktivnost«.
Marthin De Beer, podpredsednik skupine Emerging Technologies pri podjetju Cisco, dodaja: »Javne sobe Cisco TelePresence omogočajo uporabo tehnologije Cisco TelePresence v realnem času zelo široki množici uporabnikov. Podjetjem ali posameznikom z različnih koncev sveta ne bo več treba na poslovno potovanje, če bodo želeli sodelovati. Ker ne zahtevamo vnaprejšnjega plačila, ampak smo uvedli model plačevanja glede na uporabo, smo našim strankam omogočili preprostejši dostop do sob Cisco TelePresence.«

Razpoložljivost

Javne sobe Cisco TelePresence lahko uporabniki že rezervirajo. Cene se gibljejo od 299 ameriških dolarjev za sobo za eno osebo do 899 ameriških dolarjev za sobo za 18 oseb. Več informacij vam je na voljo na spletnem naslovu www.ciscotelepresencesuites.com.
V sodelovanju s Tata Communications so lastnik verige hotelov Taj Hotels, podjetje Indian Hotels Co. Ltd. in zveza CII (Confederation of India Industry) ter Cisco omogočili javne sobe Cisco TelePresence v hotelih Taj Hotels v Bostonu, Londonu, Bangaloreju in Bombaju in v pisarnah CII v Bangaloreju, New Delhiju, Hiderabadu in Chennaju v Indiji. Do konca koledarskega leta 2009 namerava Tata odpreti 100 dodatnih sob, tudi v hotelu Pierre Hotel v New Yorku. Dodatne informacije in lokacije lahko poiščite na spletnem mestu http://www.tatacommunications.com/telepresence/index.html.

Za dodatne informacije obiščite:

Zadnje objave lahko preberete na naslednjih spletnih povezavah:

O podjetju Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104