Novice

Cisco je izbral zmagovalca tekmovanja Global I-Prize za inovacije

Tehnologiji sodelovanja in Web 2.0 podirata meje inovacij in ustvarjata globalni forum za izmenjavo poslovnih zamisli

SAN JOSE, Kalifornija – Cisco je izbral zmagovalca tekmovanja Cisco® I-Prize za inovacije: gre za globalno tekmovanje, v katerem želijo v Ciscu odkriti novo večjo poslovno priložnost. Zmagovalna ekipa iz Nemčije in Rusije je Ciscu predstavila poslovni načrt za izboljšanje učinkovite porabe energije z uporabo Ciscove vodilne tehnologije IP (Internet Protocol). Ekipa je v obeh državah uporabljala Ciscovo zbirko izdelkov za sodelovanje Cisco TelePresence, Cisco Unified Communications in novo Ciscovo platformo WebEx® Connect za aplikacije.

Zmagovalno ekipo je vodila Anna Gossen, študentka računalništva z univerze v nemškem mestu Karlsruhe. S pomočjo moža Nielsa Gossena, študenta računalništva na Univerzi uporabnih znanosti v Nemčiji, in brata Sergeyja Bessonnitsyna, sistemskega inženirja iz Rusije, si je njena ekipa pridobila denarno nagrado v vrednosti 250.000 ameriških dolarjev, ki si jih bodo razdelili vsi člani ekipe. Za člane ekipe obstaja tudi možnost zaposlitve v Ciscu.

»Tekmovanje Cisco I-Prize nam je dalo osnovo za pripravo zamisli, razvoj izvedljivega poslovnega in tehnološkega načrta ter možnost pridobivanja dragocenih povratnih informacij uglednih inovatorjev in priznanih strokovnjakov v industriji. Izkušnja je neprecenljiva,« je povedala Anna Gossen. »Želimo si nadaljnjega sodelovanja s Ciscom, da bomo svojo zamisel lahko razvili v resnično poslovno priložnost za podjetje in pomagali razviti nov val vodilne tehnologije za izboljšanje porabe energije.«

Zmagovalna ekipa je predlagala pristop, v katerem se omrežje uporablja kot platforma za vidnost in upravljanje ter ne nazadnje optimiziran nadzor sistemov porabe energije. Zmagovalni poslovni načrt je izstopal po kombinaciji tehnologije in inovaciji poslovnega modela.

»Eden od ciljev tekmovanja Cisco I-Prize je bil zajeti inovacije in talent na globalni ravni z uporabo orodij za sodelovanje, s katerimi bi prevetrili nove zamisli in jih poskusili spremeniti iz koncepta v resnično poslovno priložnost,« je povedal Marthin De Beer, podpredsednik Ciscove skupine Emerging Technologies Group. »Sodelovanje odločilno vpliva na način uresničevanja inovacij. Cisco I-Prize je dober primer, kako nove tehnologije podirajo tradicionalne mejnike inovacij in ustvarjajo svetovni forum za izmenjavo novih zamisli.«

Prijave so ocenili na podoben način, kot ga Cisco uporablja pri postopku pridobivanja novih poslovnih zamisli za skupino Emerging Technologies Group, ki je pripravila sistema Cisco TelePresence, Cisco Digital Signage in Cisco Physical Security. Sodniki so upoštevali tehnološko inovacijo in poslovno priložnost, ki bi imela v obdobju od petih do sedmih let potencialno možnost prinesti Ciscu vsaj eno milijardo ameriških dolarjev prihodka.

Prvo tekmovanje Cisco I-Prize je bilo ob otvoritvi Ciscovega globalizacijskega centra v Bangaloreju v Indiji, ki je bilo oktobra 2007. Podjetnike z vsega sveta so povabili, da se pridružijo spletnemu forumu za sodelovanje, kjer so izmenjevali komentarje in se pogovarjali o inovativnih poslovnih in tehnoloških zamislih, oblikovali ekipe in pripravljali osnutke poslovnih načrtov za možnost pridružitve k Ciscu in pomoč pri razvijanju svojih novih poslovnih zamisli. Že po prvih treh mesecih se je v tekmovanje vključilo več kot 2.500 podjetnikov iz 104 držav.

Za več informacij lahko obiščete spletni strani:
Cisco I-Prize Homepage
Cisco Innovation Blog

Sorodne novice lahko preberete na naslednjih povezavah:
Cisco I-Prize: The Final Twelve
I-Prize Contest Proving a Winning Approach
Cisco Announces the Cisco I-Prize

O podjetju Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104