Novice

IronPort utrjuje vodilni položaj z novimi varnostnimi napravami za elektronsko pošto

Izboljšani prehodi omogočajo podjetjem in ponudnikom internetnih storitev spretno upravljanje z vedno večjo količino nezaželene elektronske pošte in z nevarnostmi, ki jih prinaša

SAN BRUNO, Kalifornija – IronPort Systems, vodilni ponudnik rešitev za zaščito pred nezaželeno elektronsko pošto, virusi in zlonamerno programsko opremo, ki je zdaj del podjetja Cisco, je predstavil platforme strojne opreme za podjetja in naprave za varnost e-pošte, s katerimi si utrjuje prednost pred konkurenco.

Novi varnostni prehodi za elektronsko pošto IronPort C-SeriesTM in IronPort X-SeriesTM ter nove naprave za upravljanje varnosti IronPort M-SeriesTM učinkovito obdelujejo vedno večjo količino nezaželene elektronske pošte po vsem svetu. Naprave ponujajo do 150-odstotno izboljšanje delovanja v primerjavi s prejšnjimi različicami in strankam omogočajo petkrat večjo prepustnost kot konkurenčne rešitve. Stalno izboljševanje delovanja, pohvale industrije in povečan tržni delež so odraz uspešne ponudbe podjetja IronPort za varnost elektronske pošte.

»IronPort je pravi izvedenec za varnost elektronske pošte,« je povedal Tom Gillis, podpredsednik trženja pri Ciscu. »Zdaj, ko je IronPort del Cisca, smo še bolj povečali prednost pred konkurenco. Z našimi rešitvami in inovacijami se lahko stranke zaščitijo pred internetnimi nevarnostmi, ki se vsak dan spreminjajo. Naša najnovejša strojna oprema nam omogoča, da bistveno izboljšamo delovanje elektronske pošte in s ponudbo na tem področju utrjujemo vodilni položaj.«

Nezaželena elektronska pošta je še vedno ena največjih nevarnosti za delovanje elektronske pošte in omrežno varnost. Trenutno predstavlja 78 odstotkov vse elektronske pošte, ki se pošlje vsak dan. Pričakuje se, da bo v štirih letih delež nezaželene elektronske pošte 83-odstoten. To je pokazalo poročilo E-mail Security Market: 2008-2012 podjetja Radicati Group, ki so ga izdali avgusta 2008.

Uspešnost podjetja IronPort na tržišču naprav za zaščito elektronske pošte sta potrdili podjetji Gartner in Radicati Group. Po podatkih podjetja IDC je IronPort največji prodajalec naprav za zaščito elektronske pošte. Izdelki podjetja IronPort varujejo več kot 200 milijonov poštnih nabiralnikov podjetij, med katerimi so tudi podjetja, ki se uvrščajo na lestvico od 42 od 100 največjih na svetu.

IronPortovo omrežje SenderBase® Network in center za nevarnosti Threat Operations Center nadzorujeta promet sporočil in izbruhe virusov po vsem svetu in skupaj sestavljata prvo in največje svetovno omrežje nadzorovanja prometa. Ker uporablja naprave podjetja IronPort osem od desetih največjih ponudnikov internetnih storitev in več kot 40 odstotkov podjetij iz skupine Global 100, meri SenderBase več kot 30 odstotkov svetovnega prometa sporočanja in prejema več kot 30 milijard poizvedb na dan. Zdaj pri tem sodeluje več kot sto tisoč organizacij, tako da omrežje SenderBase ponuja najbolj natančen nadzor prometa v industriji. V centru za nevarnosti Threat Operations Center delajo izkušeni industrijski analitiki, ki izbruhe virusov nadzorujejo v realnem času in lahko hitro izdajo ukrepe za zaščito strank podjetja IronPort.

James Piper, pomočnik podpredsednika in vodja upravljanja sistemov četrte največje finančne institucije v Los Angelesu, je dejal: »Ker smo se soočali z vedno večjo količino nezaželene elektronske pošte in pošte z virusi, smo se z IronPortom dogovorili, da k nam pošlje strokovnjaka, ki je namestil in konfiguriral napravo in nam brez obveznosti omogočil tridesetdnevno preizkusno dobo in ocenjevanje izdelka. To preizkusno obdobje se je razvilo v štiriletno sodelovanje. Naši dve napravi s pomočjo dobrega imena in programske opreme za filtriranje nezaželene elektronske pošte filtrirata več kot 95 odstotkov nezaželene elektronske pošte in pošte z virusi ter pri tem ohranjata navidezno pozitivno razmerje, ki je skoraj brezhibno, nad čemer smo navdušeni. Dejstvo, da smo leta 2005 izbrali podjetje IronPort, je bila prava odločitev.«


O sistemih podjetja IronPort

Podjetje IronPort Systems, ki je zdaj del podjetja Cisco Systems, je vodilni ponudnik naprav za e-poštno in spletno varnost ter za upravljanje varnosti, svoje izdelke ponuja tako malim podjetjem kot podjetjem, ki so v skupini Global 2000 (2000 največjih podjetij na svetu). Naprave podjetja IronPort uporabljajo omrežje SenderBase®, največje svetovno omrežje in zbirko podatkov za zaznavanje nevarnosti za e-pošto in splet. Izdelki podjetja IronPort so inovativni, zmogljivi in enostavni za uporabo ter predstavljajo pomemben člen v omrežni infrastrukturi podjetij. Če želite izvedeti več o izdelkih in storitvah podjetja IronPort, obiščite spletno mesto: http://www.ironport.com/.

O podjetju Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104