Novice

Cisco je sklenil pogodbo o prevzemu podjetja Jabber

Izboljšanje Ciscove zbirke izdelkov za sodelovanje z Jabberjevo programsko opremo za izmenjavo podatkov o prisotnosti in neposredno sporočanje.

SAN JOSE, Kalifornija – Cisco je objavil, da namerava prevzeti privatno podjetje Jabber, Inc., ki ponuja programsko opremo za neposredno sporočanje in izmenjavo podatkov o prisotnosti. Jabber, ki ima sedež v Denverju v Koloradu, bo skušal skupaj s Ciscom izboljšati obstoječi funkciji za izmenjavo podatkov o prisotnosti in neposredno sporočanje v Ciscovi zbirki izdelkov za sodelovanje.

Po prevzemu bo Cisco vključil storitev prisotnosti in sporočanja »v omrežje« ter uporabnikom na različnih platformah, vključno s Cisco WebEx® Connect in Cisco Združene komunikacije (Unified Communications), zagotovil možnosti združevanja prek že nameščenih rešitev ali rešitev na zahtevo.

»Podjetja želijo platforme za prisotnost in sporočanje, ki jih lahko razširijo in vgradijo v poslovne aplikacije in enostavno prilagajajo spreminjajočim poslovnim potrebam,in željam« je povedal Doug Dennerline, podpredsednik Ciscove skupine Collaboration Software Group. »S prevzemom podjetja Jabber bomo lahko razširili doseg naših trenutnih storitev za neposredno sporočanje in izboljšali sposobnosti naše platforme za sodelovanje. Želimo postati standard interoperabilnosti na področju sodelovanja.«

Jabberjeva platforma prisotnosti in sporočanja je dobra in zanesljiva. Njena tehnologija z odprtimi standardi zagotavlja prilagodljivo arhitekturo, ki podpira združevanje informacij o prisotnosti po različnih napravah, uporabnikih in aplikacijah. Omogoča tudi sodelovanje med različnimi sistemi prisotnosti, kot so Microsoft Office Communications Server, IBM Sametime, AOL AIM, Google in Yahoo! Jabberjeva platforma se od podobnih izdelkov na tržišču razlikuje po robustnosti sistema, prilagodljivosti, razširljivosti in globalni distribuciji.

Prevzem podjetja Jabber je primer Ciscove inovativne strategije »gradi, kupuj in sodeluj«, katere cilj je hiter vstop na nova tržišča in obvladovanje ključnih tržnih premikov. Poleg inovacij na področju notranje programske opreme želi Cisco podpreti svojo programsko strategijo z aktivnimi vlaganji v druga podjetja in s prevzemi; med zadnje nakupe spadajo podjetja WebEx, IronPort, Securent in PostPath.

Transakcija bo obračunana v skladu s splošno sprejetimi računovodskimi načeli. Finančni vidiki transakcije niso razkriti. Prevzem je odvisen od različnih standardnih pogojev in naj bi se končal v prvi polovici Ciscovega poslovnega leta 2009. Po prevzemu bodo zaposleni v podjetju Jabber postali del Ciscove skupine Collaboration Software Group (CSG). CSG je del pred kratkim ustanovljene skupine Software Group, ki pokriva vsa glavna Ciscova področja programske opreme: omrežni operacijski sistem IOS, upravljanje omrežij in storitev, rešitve Združenih komunikacij, upravljanje pravilnikov in ponudbe SaaS (software-as-a-service).

O podjetju Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104