Novice

Cisco je s svojo novo zbirko izdelkov za sodelovanje usmerjen na 34 milijard ameriških dolarjev vredno tržišče

Odprta zbirka za sodelovanje združuje izdelke Cisco Združene komunikacije, Cisco TelePresence in Cisco WebEx

SAN JOSE, Kalifornija – Cisco je najavil novo zbirko izdelkov za sodelovanje, ki bodo podjetjem pomagali pospešiti poslovne procese ter povečati produktivnost in število inovacij. Zbirko orodij za sodelovanje Cisco® sestavljajo izdelki iz serije Združenih komunikacij (Unified Communications), Cisco Telepresence in nova platforma aplikacij Web 2.0. Vsi omenjeni izdelki uporabljajo omrežje za platformo, s katero pomagajo osebam vzpostavljati povezave, komunicirati ter sodelovati iz katere koli aplikacije, naprave in delovnega prostora. Zbirka Združenih komunikacij, videa in platforme Web 2.0 je namenjena za povezovanje s poslovnimi aplikacijami, obstoječo infrastrukturo IT in drugimi spletnimi storitvami. Razvijalcem dopušča ustvarjanje novih aplikacij po meri in storitev, ki temeljijo na omrežju.

Nova zbirka vključuje naslednje:

  • Cisco Združene komunikacije – Cisco Unified Communications System Release 7.0 predstavlja velik napredek pri skupnih stroških lastništva, enostavnost uporabe in interoperabilnost s poslovnimi aplikacijami.
  • Video – izdelek Cisco TelePresence Expert-on-Demand združuje poglobljeno doživetje sistema Cisco TelePresence s centrom za stike, s čimer zagotavlja kakovostno storitev za stranke in možnost takojšnje strokovne pomoči prek sestankov Cisco TelePresence.
  • Platformo aplikacij Web 2.0 – Cisco WebEx® Connect, nova platforma programske opreme kot storitve (software-as-a-service – SaaS) združuje prisotnost, neposredno sporočanje, spletne sestanke in prostore skupin s tradicionalnimi poslovnimi aplikacijami in poslovnimi aplikacijami Web 2.0.

»Sodelovanje je naslednja faza interneta. Analitiki vidijo tržno priložnost, vredno 34 milijard ameriških dolarjev, središče te faze pa je omrežje,« je dejal Don Proctor, podpredsednik skupine za programsko opremo pri podjetju Cisco.

Mike DeDecker, omrežni inženir pri podjetju Activision, pravi: »Ustrezna platforma za sodelovanje pospešuje sprejemanje odločitev, povečuje produktivnost in izboljšuje odnose znotraj organizacije, kot tudi s strankami in partnerji. Menim, da je zmožnost sodelovanja konkurenčna prednost podjetja Activision.«.

Ciscova zbirka za sodelovanje, ki za platformo uporablja omrežje, je interoperabilna s poslovnimi aplikacijami, komunikacijskimi napravami in spletnimi orodji, oddelku IT pa prepušča zadolžitve za varnost, pravilnike in skladnost z zakonodajo. Odprta arhitektura in programski vmesniki (API), ki temeljijo na standardih, ponujajo aplikacije in omrežne storitve ter podpirajo prilagajanje končnemu uporabniku, integracijo IT in interoperabilnost z aplikacijami in strojno opremo drugih proizvajalcev. Stranke lahko uporabijo javna spletna orodja kot tudi poslovne aplikacije, na primer aplikacije za upravljanje odnosov s strankami (CRM) in načrtovanje virov v podjetjih (ERP). Zaradi odprte arhitekture je mogoče Ciscove zmogljivosti za sodelovanje uporabiti v različnih napravah, na primer v namiznih računalnikih Windows in Mac OS ter v mobilnih telefonih z operacijskim sistemom Symbian, Blackberry ali Windows Mobile.

Cisco ponuja odprta okolja za razvoj aplikacij, ki temeljijo na orodjih Web 2.0 in vmesnikih API:

Cisco Združene komunikacije 7.0

Različica 7.0 sistema Cisco Združene komunikacije omogoča podjetjem sodelovanje, ki ga potrebujejo pri hitrem prilagajanju spremembam na tržišču in izboljšanju konkurenčnosti s hitrostjo in inovacijami. Da bi bila uvedba Združenih komunikacij hitrejša, se uporabijo obstoječa infrastruktura in aplikacije, ki jih podjetje že ima. Različica 7.0 ponuja izboljšave okolja za razvoj aplikacij in zagotavlja boljšo integracijo z namiznimi izdelki podjetij IBM in Microsoft. Izboljšave mobilnosti povečujejo produktivnost v delovnih prostorih. Cisco Unified Mobile Communicator zdaj podpira naprave, ki uporabljajo operacijske sisteme Windows Mobile, Symbian in Blackberry. Dodatne informacije lahko poiščite na spletnem mestu www.cisco.com/go/unifiedworkspace.

Cisco TelePresence Expert on Demand

Cisco TelePresence Expert on Demand zagotavlja vrhunsko izkušnjo storitev za stranke, ki se lahko z enim pritiskom gumba povežejo z ustreznimi strokovnjaki in dobijo posebej prilagojeno, osebno storitev. Rešitev združuje zmogljivost izdelkov Cisco Združenih komunikacij in Cisco Unified Contact Center s poglobljenim doživetjem »v živo«, ki ga zagotavlja sistem Cisco TelePresence. Uporabnik lahko dostopa do pomoči strokovnjaka neposredno prek seje Cisco TelePresence ali uporabi namensko končno točko Cisco TelePresence in pridobi pomoč iz oči v oči. Dodatne informacije lahko poiščite na spletnem mestu http://cisco.com/en/US/products/ps7060/index.html.

Cisco WebEx Connect

Cisco WebEx Connect je spletna aplikacijska platforma za poslovno sodelovanje. Vključuje več standardnih aplikacij, kot so neposredno sporočanje za podjetja, prostori za ekipe, upravljanje z dokumenti, ustvarjanje koledarjev in razprave, ki jih je mogoče kombinirati s pripomočki drugih podjetij, zgrajenimi z uporabo odprtih vmesnikov API. Vse to omogoča podjetjem delo z enega samega delovnega prostora. Cisco WebEx Connect deluje z rešitvami za sporočanje znotraj podjetij in sistemom Cisco Združene komunikacije ter tako zagotavlja zmogljivosti integrirane komunikacije v okviru različnih izdelkov za sodelovanje.
Za dodatne informacije obiščite spletno stran http://www.webex.com/go/connect_tour

Razpoložljivost

Cisco Unified Communications Release 7.0. in izdelek Cisco TelePresence Expert-on-Demand sta že na voljo. WebEx Connect je trenutno na voljo kot namizni in spletni odjemalec, podpora za odjemalce v mobilnih napravah pa naj bi bila na voljo v začetku leta 2009.

Povezave

Domača stran Cisco Collaboration

Zbirka izdelkov Cisco Združene komunikacije

Kratka predstavitev izdelka CiscoWebEx Connect

O podjetju Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104