Novice

Cisco in VMware za inovacije pri virtualizaciji podatkovnih centrov

Podjetji predstavljata skupne rešitve za vgradnjo funkcij Ciscovega navideznega omrežja v infrastrukturo VMware in izboljšanje zmogljivosti navideznih namizij v omrežjih WAN

LAS VEGAS – VMworld – Cisco in VMware®, vodilni podjetji na področju virtualizacije, sta objavili, da sodelujeta pri zagotavljanju skupnih rešitev za podatkovne centre, ki so namenjene izboljšanju prilagodljivosti in operativnega nadzora navideznih okolij. Stikalo navidezne programske opreme Cisco Nexus® 1000V bo predvidoma vgrajeno v infrastrukturo VMware.

Cisco in VMware bosta združila svoje strokovno znanje tudi na področju omrežij in virtualizacije. Predstavili bosta nov niz večdisciplinskih strokovnih storitev in usposabljanja za certifikacijo prodajalcev, s čimer bosta zagotovili podporo za virtualizacijo podatkovnih centrov strank. Cisco in VMware sodelujeta tudi pri integraciji rešitev VMware Virtual Desktop Infrastructure (VDI) z rešitvami Cisco® Application Delivery Networking. S tem bosta izboljšala učinkovitost delovanja navideznih namizij, ki delujejo prek omrežij WAN.

Stikalo navidezne programske opreme Cisco Nexus 1000V bo poenostavilo delovanje fizičnih in virtualnih omrežnih infrastruktur. Upraviteljem strežniške, virtualizacijske in omrežne administracije bo omogočilo pospešiti virtualizacijo podatkovnih centrov. Ciscove funkcije za varnost, uveljavljanje pravilnikov, samodejno oskrbo in diagnostiko bo Nexus 1000V uvedel v dinamična okolja VMware, ki jih bo mogoče razširiti na več tisoč navideznih naprav. V tem izjemno prožnem okolju bodo novo Ciscovo tehnologijo VN-Link (Virtual Network Link) iz stikala Nexus 1000V vgradili v ogrodje stikala, ki se distribuira v omrežju vNetwork podjetja VMware. Tako bodo ustvarili logično omrežno infrastrukturo, ki bo zagotavljala popolno vidnost, nadzor in konsistenco omrežja.

»Virtualizacijo strežnikov smo z veseljem sprejeli, saj nam pomaga pri varčevanju energije za hlajenje ter povečevanju učinkovite porabe prostora in virov naših podatkovnih centrov. MIT ima številne računalniške potrebe, ki zahtevajo model konsistentnega upravljanja IT v celotnem podatkovnem centru,« je dejala Theresa Regan, direktorica za storitve, povezane z operacijami in infrastrukturo, na Inštitutu za tehnologijo v Massachusettsu. »Najboljše pri sodelovanju Cisca in VMware-a je, da bo mogoče storitve, varnost in enostavnost delovanja pravilnikov upravljanja iz Ciscovih omrežij dodeliti vsem navideznim napravam v infrastrukturi VMware.

»Podjetji VMware in Cisco sta napravili pomemben korak naprej. Svojim strankam bosta omogočili izkoriščanje prednosti celovite arhitekture navideznih podatkovnih centrov in poenostavljeno zagotavljanje storitev IT,« je dejal Brian Byun, podpredsednik za globalne partnerje in rešitve pri podjetju VMware. »Z veseljem najavljamo integracijo izdelka Cisco Nexus 1000V v infrastrukturo VMware, saj je to ključni element naše strategije sklepanja partnerstev z vodilnimi podjetji v industriji, da bi tako strankam zagotovili trdno povezano upravljanje fizičnih ter navideznih infrastruktur strežnikov, omrežij in shranjevalnih okolij, ki so potrebne za popolnoma navidezni podatkovni center.«

Navidezno stikalo Cisco Nexus 1000V bo skupaj s Ciscovim omrežjem VN-Link z zaznavanjem navideznih naprav in storitvami za shranjevalna okolja dopolnilo infrastrukturo VMware, ki jo uporablja več kot 120.000 strank. S to integrirano virtualno rešitvijo bodo lahko vodje IT nastavljali in uveljavljali pravilnike povezovanja za posamezne navidezne naprave v podatkovnem centru. Zdaj bo mogoče konfiguracijo, ki temelji na pravilniku, in upravljanje omrežnih storitev, ki sta sicer na voljo v Ciscovih fizičnih stikalih strojne opreme, zlahka uporabiti za posamezne navidezne naprave. Z virtualnimi funkcijami bo vodja IT lažje upravljal navidezne naprave pri migraciji v fizične strežnike med rutinskim vzdrževanjem strojne opreme ali na primer porazdelil obremenitev strežnikov za optimizirano učinkovitost delovanja in razpoložljivost aplikacij.

»Integracija Ciscovih celovitih omrežnih funkcij podatkovnih centrov v platformo VMware bo našim strankam zagotovila Ciscove storitve za omrežja, varnost in shranjevalna okolja, ki so doslej bila na voljo v naši omrežni strojni opremi,« je dejal Soni Jiandani, podpredsednik Ciscove poslovne enote za trženje, dostop do strežnikov in virtualizacijo. »S svojim strokovnim znanjem o ocenjevanju, načrtovanju in oblikovanju omrežij bomo lahko strankam pomagali nastaviti ustrezne pravilnike, ki jim bodo zagotovili vse prednosti virtualizacije omrežja v celotnem podjetju.«

Cisco in VMware ponujata tudi storitve svetovanja o virtualizaciji: strankam pomagata ustvarjati in uvajati rešitve za virtualizacijo strežnikov, omrežij in shranjevalnih okolij v podatkovnih centrih, s čimer se zmanjšajo stroški za hitrejšo in varnejšo preskrbo novih aplikacij, ohrani pa se najvišja raven njihove učinkovitosti delovanja. Med temi storitvami sta na primer storitev ocenjevanja virtualizacije in storitev načrtovanja in oblikovanja, s pomočjo katerih lahko stranke poiščejo in odpravijo pomanjkljivosti v svojih strežniških, shranjevalnih in omrežnih infrastrukturah ter zagotovijo virtualizirano konsolidirano celovito arhitekturo.

Jeanne Beliveau-Dunn, generalna direktorica oddelka Learning@Cisco, je povedala: »Cisco bo v sodelovanju s podjetjem VMware razvil usposabljanja, izobraževanja in certifikacije za stranke in prodajalce, ki bodo usklajeni s spremembami arhitektur ter novimi vlogami, kot so načrtovalec podatkovnih centrov, sestavljalec podatkovnih centrov in strokovnjak za tehnične operacije podatkovnih centrov.« Cisco in VMware bosta predlagala tudi nov protokol za standarde IEEE, imenovan virtualizacija omrežnih vmesnikov, ki bo omogočil uvajanje tehnologije VN-Link v izjemno učinkovite rešitve, ki temeljijo na strojni opremi.

Vrhunska učinkovitost delovanja navideznih namizij

Cisco in VMware se skupaj trudita povečati uporabo virtualizacije namiznih računalnikov, s čimer želita končnim uporabnikom zagotoviti izboljšano učinkovitost delovanja navideznih namizij v omrežju WAN, oddaljenim uporabnikom omogočiti centralizirano in porazdeljeno tiskanje ter izboljšati samodejno varnostno kopiranje in obnavljanje. Ciscov portfelj Application Delivery Networking optimizira razpoložljivost, učinkovitost in varnost aplikacij v omrežju WAN. V kombinaciji z rešitvijo VMware VD lahko stranke uvedejo rešitev, ki zagotavlja optimizirano izkušnjo oddaljenih namiznih računalnikov.

Kot je objavljeno v skupni beli knjigi, arhitektura VDI kaže do 65-odstotno izboljšanje v primerjavi z večuporabniškim protokolom RDP pri dostopanju do datotek in aplikacij pri uporabi rešitve Cisco Wide Area Application Services (WAAS) in Cisco Application Control Engine (ACE) za optimizacijo protokolov WAN z VMware VDI, Virtual Desktop Manager in hrbtnim delom infrastrukture. Cisco in VMware še naprej širita to arhitekturo, da bi optimizirala izkušnjo oddaljenih uporabnikov in povečala uporabo navideznih namizij.

Razpoložljivost

Pričakuje se, da bo navidezno stikalo programske opreme Cisco Nexus 1000V z zmožnostmi tehnologije VN-Link, podprto v okolju infrastrukture Vmware, strankam na voljo v prvi polovici leta 2009. Storitve Cisco Wide Area Application Services in rešitev Application Control Engine za VDI so že na voljo.


O podjetju VMware

VMware (NYSE: VMW) je vodilno svetovno podjetje na področju rešitev za virtualizacijo, vse od namizij do podatkovnih centrov. Stranke vseh velikosti uporabljajo VMware za zmanjšanje kapitalskih in operativnih stroškov, zagotavljanje neprekinjenosti poslovanja, izboljševanje varnosti ter varovanje okolja. VMware je z 1,3 milijarde ameriških dolarjev dohodkov v letu 2007, več kot 120.000 strankami in skoraj 18.000 partnerji eno najhitreje rastočih javnih podjetij, ki se ukvarjajo s programsko opremo. Podjetje ima sedež v mestu Palo Alto v Kaliforniji in je v večinski lasti družbe EMC Corporation (NYSE: EMC). V spletu ga najdete na strani ywww.VMware.com.

O podjetju Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104