Novice

Rešitev Cisco Virtual Office zagotavlja večjo produktivnost in boljšo varnost pisarn na oddaljenih lokacijah

Varna rešitev Cisco Virtual Office omogoča zaposlenim, ki delajo na oddaljenih lokacijah ali od doma, dostop do video, glasovnih, podatkovnih in brezžičnih storitev

SAN JOSE, Kalifornija – Cisco® je napovedal zelo varno rešitev Cisco Virtual Office, ki podjetjem omogoča, da razširijo svoje področje dela in produktivnost, in sicer tako, da pisarno približajo zaposlenim, ki delajo na različnih oddaljenih lokacijah, kot so podružnice, ali od doma.

Cisco Virtual Office sledi naraščajočemu trendu med srednje velikimi in velikimi podjetji, kjer vse več zaposlenih dela na različnih lokacijah in potrebuje oddaljeni dostop do poslovnih aplikacij in storitev za sodelovanje. Omrežna rešitev združuje usmerjanje, preklapljanje, varnost, brezžično povezavo, IP telefonijo ter tehnologijo nadzora pravilnikov v pisarniško rešitev s centralnim upravljanjem, ki omogoča izjemno varne video, glasovne, podatkovne in brezžične storitve.

(http://www.cisco.com/en/US/netsol/ns855/networking_solutions_package.html)

Rešitev je zelo prilagodljiva, saj omogoča zaposlenim, da delajo na različnih lokacijah s tako napredno tehnologijo, kot bi delali za mizo v svoji pisarni. Ta »podaljšek« pisarniškega okolja z namenom sodelovanja med zaposlenimi vključuje dostop do glasovnih in video storitev prek IP komunikacij v izjemno varnem omrežju. Cisco Virtual Office se je pojavil ob pravem času. Medtem ko podjetja iščejo prilagodljive in cenovno ugodne delovne možnosti, kar je predvsem posledica naraščajočih cen goriva in energije, jim ta rešitev omogoča zelo varno sodelovanje zaposlenih na različnih lokacijah.

(http://www.internetinnovation.org/Portals/0/Documents/Final_Green_Benefits.pdf)

Prilagodljivost rešitve omogoča neprekinjeno delovanje podjetja in pomaga prihraniti denar, saj podjetjem zaradi širitve ni treba zagotoviti dodatnih pisarniških prostorov. Zaposleni na daljavo lahko povečajo svojo učinkovitost, saj imajo dostop do istih tehnologij komunikacije in sodelovanja, ki so na voljo sodelavcem v pisarni.

Ena najbolj cenjenih funkcij rešitve je njena enostavna namestitev. Avtomatizirana in v naprej konfigurirana namestitev razbremenjuje zaposlene, saj v večini primerov niso kvalificirani in nimajo dovolj znanja, da bi lahko sami uvedli omrežni sistem. Tako pa lahko podjetja brez skrbi uvedejo rešitev na tisoče lokacij, saj vedo, da bo pri tem število napak zaposlenih in IT podpore minimalno.

Cisco Virtual Office je sestavljen iz naslednjih komponent:

Oddaljena lokacija

  • Enostavna namestitev novega usmerjevalnika serije Cisco 881w Internet Services Router (ISR) in IP telefona z barvnim zaslonom Cisco 7970G. Ko je usmerjevalnik Cisco 881w ISR povezan z internetom, »pokliče domov« in samodejno prenese v naprej določeno konfiguracijo, ki se usklajuje s sedežem podjetja. Tako lahko zaposleni na daljavo učinkovito uporabljajo poslovne aplikacije in storitve za sodelovanje. Na voljo je na primer brezžična povezava LAN, ki omogoča funkcije, kot je mobilno gostovanje (Mobile Intelligent Roaming).

Lokacija sedeža podjetja

  • Usmerjevalnik serije Cisco 7200 je združena platforma za navidezno zasebno omrežje, ki omogoča preprosto šifriranje in varnost. Uporablja Ciscovo dinamično večtočkovno omrežje (DMVPN), ki varuje izmenjavo podatkov med dvema lokacijama brez odvečnega prometa v glavni pisarni in izboljša omrežno zmogljivost ter prenos podatkov, tako da zmanjša pretok podatkov na sedežu podjetja. Ta infrastruktura podpira tudi SSL in L2TP prek IPsec VPN in združuje več tehnologij za varen dostop, kot na primer mobilne uporabnike s prenosnimi računalniki ali dlančniki.
  • Strežnik za upravljanje pravilnikov, identitet in konfiguracije vključuje Cisco Configuration Engine za posredovanje slik kar 10.000 Ciscovim usmerjevalnikom integriranih storitev; Cisco Security Manager za upravljanje varnostnih pravilnikov in Cisco Secure Access Control Server (ACS), ki poskrbi, da pravilnik za nadzor dostopa ustreza zakonskim predpisom in pravilom podjetja. To centralizirano upravljanje omogoča nadzor nad vsemi storitvami v rešitvi Cisco Virtual Office, vključno z varnostjo, mobilnostjo, sodelovanjem in Združenimi komunikacijami.

Storitve

  • Cisco in njegovi pooblaščeni partnerji omogočajo storitve za načrtovanje, oblikovanje in izvajanje rešitve Cisco Virtual Office. Storitve vključujejo uvajanje in integracijo na osrednji lokaciji, vodenje in svetovanje pri avtomatizaciji uvajanja in upravljanja oddaljenih lokacij ter trajno operativno podporo. S storitvami lahko stranke zmanjšajo stroške poslovanja in neprestano ocenjujejo, pregledujejo in razvijajo komponente rešitve Cisco Virtual Office: tako ostajajo v koraku s svojimi poslovnimi potrebami in grožnjami varnosti.

»Rešitev Cisco Virtual Office pomaga širiti varno mobilnost in omogoča sodelovanje zaposlenih kjer koli in kadar koli,« je povedala Marie Hattar, podpredsednica Ciscovega oddelka za omrežne sisteme in varnostne rešitve. »Poveča prednosti dela na oddaljenih lokacijah, saj omogoča tehnologijo, primerljivo s pisarniško, ki je dobro varovana. Podjetjem dovoljuje, da so prilagodljiva. V nekaterih primerih je rešitev celo prijazna alternativa delu v pisarni, pri tem pa upravljanje stroškov poslovanja ostaja na lokacijah podjetja.«
Po besedah Hattarjeve s povečevanjem števila zaposlenih na daljavo in načinov dostopa do omrežij v podjetjih, tako v smislu naprav in lokacij, podjetja potrebujejo tudi bolj prilagodljivo IT infrastrukturo: ta mora biti enako varna tako v podjetju kot na oddaljenih lokacijah, ki jih uporabljajo zaposleni. Zaradi varnostnih zmožnosti rešitve lahko podjetja vzpostavijo izjemno varno mobilnost, sodelujejo s svojimi sodelavci in sprejemajo delo zaposlenih na različnih lokacijah, kar je lahko bolj učinkovito kot poslovanje izključno na osrednji lokaciji podjetja.

Dober primer je vodilno dansko energetsko podjetje DONG Energy, ki ima sedež v Köpenhagnu. Podjetje ponuja, proizvaja, razvija in trguje z energijo in povezanimi izdelki ter storitvami. DONG Energy ima svoje osebje tudi zunaj tradicionalnega pisarniškega okolja in tako razume pomembnost varnega dostopa na daljavo, ki je primerljiv z varnostjo v pisarni. Rešitev Cisco Virtual Office je Dong Energy s pomočjo partnerja NetDesign omogočil 3.200 zaposlenim od skupno 5.300 zaposlenih.
»Cisco Virtual Office je že četrta generacija rešitev za naše sodelavce na daljavo. Izkazuje naš trud, da svojim zaposlenim neprestano omogočamo dostop do omrežnih virov in s tem povečujemo produktivnost ter omogočamo prilagodljivost poslovnega življenja,« je izjavil Michael Moesgaard, predstavnik za odnose z javnostmi pri DONG Energy. »Z rešitvijo Cisco Virtual Office lahko naši sodelavci dostopajo do informacij. Vsi zaposleni jo uporabljajo pri delu od doma. Odzivi so bili zelo pozitivni, predvsem zato, ker je preprosta za uporabo. S to tehnologijo je naše podjetje postalo zelo prilagodljivo.«

Cene in dostopnost

Rešitev Cisco Virtual office je že na voljo, priporočena cena je od 700 $ naprej na računalnik.

O podjetju Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104