Novice

Cisco je objavil namero o prevzemu podjetja PostPath

Programska oprema za elektronsko pošto in koledarje podjetja PostPath bo izboljšala Ciscovo platformo za sodelovanje WebEx Connect

SAN JOSE, Kalifornija – Cisco, ki si prizadeva zagotoviti čim večjo povezanost izdelkov v okviru svoje ponudbe, je objavil, da namerava prevzeti zasebno podjetje PostPath, Inc., proizvajalca inovativne programske opreme za elektronsko pošto in koledarje. PostPath s sedežem v mestu Mountain View v Kaliforniji in dodatnim razvojnim oddelkom v Sofiji v Bolgariji, bo izboljšal obstoječe zmogljivosti elektronske pošte in koledarjev Ciscove platforme za sodelovanje WebEx Connect.

V današnjem poslovnem okolju je učinkovito, prilagodljivo sodelovanje ključnega pomena za ustvarjanje in vzdrževanje prednosti pred konkurenco. S programsko opremo podjetja PostPath bo Cisco razširil delovanje elektronske pošte in koledarja v svoji prilagodljivi platformi za sodelovanje, ki temelji na programski opremi kot storitvi (software-as-a-service – SaaS). Platforma vključuje upravljanje neposrednih sporočil, glasu, videoposnetkov ter podatkov in aplikacije Web 2.0 Ta kombinacija bo strankam omogočala, da bodo s sodelovanjem pospešile poslovne procese v podjetjih in med njimi.

»Prevzem podjetja PostPath dopolnjuje našo strategijo razvijanja integrirane platforme sodelovanja, oblikovane v skladu s tem, kako delamo danes in kako bomo delali v prihodnosti. Takšna platforma zagotavlja večjo produktivnost in večje zadovoljstvo uporabnikov,« je dejal Doug Dennerline, podpredsednik skupine Collaboration Software Group v Ciscu. »Naš internetni model izvedbe ponuja strankam hitro uvajanje in visoko učinkovitost.«

PostPath ponuja rešitev za elektronsko pošto, koledarje in sodelovanje, ki temelji na operacijskem sistemu Linux. Je interoperabilna z drugimi e-poštnimi rešitvami in ponuja spletnega odjemalca AJAX, ki je neodvisen od brskalnikov. Poleg tega je programska oprema podjetja PostPath združljiva z velikim številom mobilnih odjemalcev.

Programska oprema podjetja PostPath je zelo varna in nadgradljiva ter vsebuje inovativne arhitekture Web 2.0, s katerimi zadovoljuje zahteve velikih in malih podjetij, prav tako pa želijo Ciscovim strankam omogočiti uporabniško izkušnjo naslednje generacije.

Prevzem podjetja PostPath je primer Ciscove inovativne strategije »Gradi, kupuj in sodeluj«, katere cilj je hiter vstop na nova tržišča in zajem ključnih tržnih tranzicij. Poleg inovacij na področju notranje programske opreme, Cisco aktivno vlaga v druga podjetja in jih prevzema; med zadnjimi nakupi so podjetja WebEx, IronPort in Securent, ki so vodilna v industriji.

Za vse delnice podjetja PostPath bo Cisco po nakupni pogodbi plačal približno 215 milijonov ameriških dolarjev. Transakcija bo obračunana v skladu s splošno sprejetimi računovodskimi načeli. Prevzem je odvisen od različnih standardnih pogojev in naj bi se končal v Ciscovem prvem četrtletju poslovnega leta 2009. Po prevzemu bodo zaposleni v podjetju PostPath postali del Ciscove skupine Collaboration Software Group (CSG). CSG je del skupine Software Group, ki je bila ustanovljena pred kratkim in pokriva vsa glavna Ciscova področja programske opreme: omrežni operacijski sistem IOS, upravljanje omrežij in storitev, rešitev Združene komunikacije, upravljanje pravilnikov in ponudbe SaaS.

O podjetju Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104