Novice

Integracija Linksysovega partnerskega programa za mala podjetja s Ciscovim in uvajanje sprememb na tržišču SMB

Združeni program za partnerje ponuja več možnosti izbire rešitev in več priložnosti za zaslužek

SAN JOSE, Kalifornija – Cisco je objavil, da pridružuje storitve in sredstva programa Linksys® Small-Business Channel Partner Program v svoj priznani program za partnerje Cisco Channel Partner Program, in sicer v okviru razvoja Ciscove strategije za uveljavljanje malih in srednje velikih podjetij (SMB) na tržišču. To pomeni, da bodo izdelke iz serije Linksys Business vključili v zbirko izdelkov za mala in srednje velika podjetja in Ciscovim partnerjem zagotovili dostop do različnih rešitev, kjer bodo imeli tudi več izbire in tudi več možnosti za zaslužek.

»Na tržišču SMB že nekaj časa uspešno ponujamo tako Cisco kot Linksys rešitve, prav tako pa na tem tržišču vidimo še veliko priložnosti za nas in naše partnerje,« je povedal Andrew Sage, podpredsednik oddelka za prodajo SMB Worldwide Channels pri Ciscu. »Verjamemo, da je usklajen pristop skozi tehnologijo in strategijo uvajanja na tržišče povsem naraven razvoj, ki prinaša korist strankam in našim partnerjem. Pri tem imamo v mislih številne prednosti programa, s katerimi poskušamo zadovoljiti zahteve strank naših partnerjev in tako posredno povečati njihov zaslužek oziroma zadovoljiti stranke na tržišču SMB.«

Integracija SMB prodaje preko partnerjev in tehnologije je odraz širše usmeritve podjetja na priložnosti, ki jih nudi to tržišče, s poudarkom na segmentu malih podjetij. V začetku poletja je Cisco ustanovil svet Small Business Council, ki skrbi za globalno usklajevanje vseh funkcij strategije malih podjetij in uvajanja na tržišče. Svet zagotavlja, da imajo mala podjetja in partnerji dostop do najbolj obširne in inovativne zbirke tehnoloških rešitev v industriji komunikacije. Svet Small Business Council vodijo trije Ciscovi dolgoletni sodelavci: Sue Bostrom, direktorica trženja in izvršna podpredsednica, Keith Goodwin, podpredsednik oddelka Worldwide Channels, in Ian Pennell, podpredsednik skupine Small Business Technology Group.

Prehod Linksys partnerjev v Ciscov partnerski program

Več kot 20.000 globalnih Linksys partnerjev bo imelo priložnost postati član Ciscovega partnerskega programa. Za zagotovitev nemotenega dostopa do virov in orodij imajo člani zveze Linksys Partner Connection (LPC) do 16. septembra 2008 možnost, da postanejo Ciscovi registrirani partnerji. Prednosti članstva so med drugim dostop do demo opreme, finančnih pobud, podpore pri prodaji prek orodja Small Business Market Managers, ustvarjanja novih prodajnih priložnosti prek spletnih strani za mala in srednje velika podjetja na spletnem mestu Cisco.com in dostop do marketinških virov, kot sta Cisco Campaign Builder in Cisco Partner Central.

Cisco in Linksys bosta poskrbela, da bo prehod partnerjev potekal brez težav in sta v podporo združevanju razvila možnost prehoda v posameznih fazah. Linksys partnerji bodo lahko v postopnih korakih brez težav vstopili v Ciscov partnerski program: dobili bodo uporabniško identifikacijsko številko in geslo za dostop do programa in registracijskega obrazca, ki ga bodo lahko izpolnili v manj kot 30 minutah. Potrditev o vstopu v program bodo prejeli v 48 urah po oddaji obrazca. Podrobnosti in dodatne informacije so na spletnem naslovu www.cisco.com/go/linksyspartner.

Širitev v partnerski program SMB ne bo vplivala na osnovno usmeritev Linksysa. Linksys ostaja namreč Ciscov oddelek, zadolžen za razvoj rešitev in izdelkov za potrošnike, ki jih ponujajo v maloprodaji in v spletnih prodajalnah.

O podjetju Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104