Novice

Cisco je objavil namero o prevzemu podjetja Pure Networks

Programska oprema za upravljanje omrežij omogoča uporabnikom uporabo digitalne tehnologije, ki enostavno deluje in povezuje

SAN JOSE, Kalifornija – Cisco je objavil, da namerava prevzeti privatno podjetje Pure Networks s sedežem v Seattlu, ki je vodilno podjetje za programsko opremo in orodja za upravljanje domačega omrežja. Rešitev za upravljanje domačega omrežja podjetja Pure Networks omogoča uporabnikom enostavno vzpostavitev in upravljanje domačega omrežja, pri čemer lahko z njim povežejo več naprav, aplikacij in storitev znotraj svojega doma.

V Ciscu so prepričani, da je industrija sredi prehoda s storitve Home Networking 1.0, pri kateri imajo domača omrežja v skupni uporabi širokopasovno povezavo, ki povezuje računalnike in zunanje naprave, na storitev Home Networking 2.0, pri kateri bo multimedijski dom sestavljen iz več različnih, med sabo povezanih omrežnih naprav, aplikacij in storitev. S prevzemom podjetja Pure Networks bo Cisco pridobil v celoti integrirano rešitev za upravljanje domačega omrežja, ki bo služila kot osnova za razvoj novih aplikacij, orodij in možnosti, ki jih bodo potrošniki lahko uporabljali v vedno bolj »Povezanem življenju« doma, v službi in na poti.

Podjetje Pure Networks trenutno s Ciscom skrbi za programsko infrastrukturo in orodja za izdelavo programa Linksys Easy Link Advisor (LELA), ki omogoča uporabniku enostavnejšo vzpostavitev, organizacijo, upravljanje, varovanje in uporabo domačega omrežja. Ta prevzem samo še utrjuje Ciscovo vizijo o omrežju kot temelju za »Povezano življenje«, saj omogoča nadaljnji razvoj že obstoječe platforme LELA, ki bo služila za osnovo novim aplikacijam, orodjem in možnostim, ki podpirajo večpredstavnost. Izdelki in rešitve podjetja Pure Networks lahko priskrbijo tudi temelj za ponudnike storitev, ki lahko domača omrežja upravljajo namesto potrošnikov.

»S hitrim širjenjem omrežne tehnologije in novih naprav potrošniške elektronike postaja možnost za hiter in enostaven dostop do naprav, vsebin in storitev po vsem domu nujna za doseganje zadovoljstva potrošnikov,« je dejal Ned Hooper, podpredsednik Ciscove skupine za poslovni razvoj in potrošnike. »Inovacije na področju upravljanja omrežij podjetja Pure Networks bo Ciscu in Linksysu priskrbel odločilno podporo za razvoj še enostavnejše uporabe domačih omrežij.«

Prevzem podjetja Pure Networks sledi Ciscovi inovacijski strategiji »gradi, kupuj in sodeluj«, ki je osredotočena na zajemanje transakcij na tržišču, s katerimi je mogoče razširiti že obstoječe kategorije izdelkov in vstopiti na nova tržišča. S pridobitvijo dragocene tehnologije za upravljanje omrežij in intelektualne lastnine podjetja Pure Networks skupaj s predano skupino za raziskave in razvoj bo Cisco lahko še bolj razvil svojo strategijo za potrošnike.

V skladu s pogodbo bo Cisco plačal približno 120 milijonov ameriških dolarjev za vse delnice podjetja Pure Networks. Prevzem podjetja Pure Networks je odvisen od različnih standardnih pogojev in naj bi se končal v Ciscovem četrtem četrtletju fiskalnega leta 2009. S sklenitvijo prevzema bodo zaposleni pri podjetju Pure Networks ostali v Seattlu in bodo vključeni v Linksys, ki ga vodi Mike Pocock, podpredsednik in generalni direktor oddelka Linksys.

O podjetju Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104