Novice

Ciscova donacija otrokom s cerebralno paralizo

Cisco je Notranjskemu društvu za cerebralno paralizo iz Postojne doniral znesek v višini 5.844 EUR. Polovico so zbrali zaposleni v regiji Madžarske in Adriatika, v katero sodi tudi Slovenija, zbran znesek pa je nato podvojila še Ciscova centrala.

Ljubljana, Slovenija – Finančna sredstva so v Notranjskem društvu za cerebralno paralizo namenili za izvedbo 7-dnevne terapevtske kolonije, ki poteka od 13. do 20. julija v Elerjih nad Ankaranom. Letos so otroke na koloniji obiskali tudi zaposleni v Ciscu Slovenija.

Janez Prevec, podpredsednik društva, je povedal: »Zelo smo se razveselili donacije. Porabili smo jo za 7-dnevno terapevtsko kolonijo, ki jo organiziramo vsako poletje in na kateri potekajo delavnice pod vodstvom strokovnega tima. V društvu sicer skozi vse leto organiziramo številne aktivnosti, jeseni enotedensko terapevtsko jahanje in plavanje, pozimi terapevtsko smučanje. S člani društva gremo enkrat letno na izlet, ob zaključku leta pa otroke obdaruje tudi dedek Mraz.«

Cisco je donacijo zbral na srečanju vseh zaposlenih v regiji Madžarske in Adriatika, ki je letos potekalo v Mariboru. Znesek, ki so ga zbrali zaposleni, je nato podvojila še Ciscova centrala. Anton Petrič, direktor Cisca Slovenija in gostitelj letošnjega srečanja, je ob tej priložnosti povedal: »Del Ciscove korporativne kulture kot mednarodne korporacije je vlaganje v lokalna okolja, v katerih je prisoten. Na ta način se udejstvuje in vrača lokalnim skupnostim, v katerih posamezna podružnica živi in deluje. Cisco Slovenija je sredstva za Notranjsko društvo za cerebralno paralizo zbiral tretjič, tokrat pa so se nam pridružili tudi zaposleni v regiji, kamor spada Slovenija, in Ciscova centrala, kar nas še posebej veseli.«
Letos so predstavniki Cisca Slovenije otroke na poletni koloniji tudi obiskali in se prepričali, da je šel dobrodelni prispevek resnično v prave roke. Meta Jurca, regionalna vodja prodaje v Ciscu, je povedala: »V veliko veselje nam je, da smo jim lahko priskočili na pomoč, saj smo videli, kako pomembna je poletna kolonija tako za otroke kot tudi njihove starše. Z otroki smo preživeli resnično zanimiv popoldan in videli, kako poteka njihov dan.«

Notranjsko društvo za cerebralno paralizo je samostojno, nepridobitno, prostovoljno združenje fizičnih oseb s cerebralno paralizo in z drugimi vrstami možganskih poškodb, njihovih svojcev in drugih oseb, ki se izobražujejo zaradi nujne pomoči ter uresničevanja drugih interesov, ki jih družina zastopa. Na lokalnem nivoju se prvenstveno financira prek Zveze društev za cerebralno paralizo Sonček. Društvo pokriva družine od Notranjske do Primorske regije, in sicer področja Vipave, Ajdovščine, Sežane, Kozine, Postojne, Ilirske Bistrice, Cerkna in Idrije, pri čemer mu z donacijami pomagajo občine in pokrovitelji. Društvo je bilo ustanovljeno pred 10 leti in ima danes 159 članov.

O podjetju Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104