Novice

Omrežje je postalo poslovna platforma skupine Eurobank EFG v Srbiji

Nove storitve za stranke temeljijo na Ciscovi tehnologiji

BEOGRAD, Srbija – Cisco je objavil, da je skupina Eurobank EFG v Srbiji uvedla Ciscovo® storitveno usmerjeno omrežno arhitekturo (SONA) in Ciscovo rešitev za optimiziranje podružnic, s čimer je vzpostavila omrežje, ki služi kot platforma za hitro rast. Arhitekturni pristop zagotavlja skupini Eurobank EFG temelj za sodelovanje zaposlenih, nove storitve za stranke in natančen nadzor stroškov.

Leta 2003 je skupina Eurobank EFG stopila na srbsko tržišče z nakupom majhne banke Post Bank, ki je delovala na eni sami lokaciji, njene stranke pa so bila predvsem velika podjetja. Skupina Eurobank EFG je načrtovala postati ena od vodilnih univerzalnih bank v Srbiji, zato je potrebovala nov temelj za hitro zagotovitev močne prisotnosti na tržišču. Njena strategija je temeljila na tem, da bi prek omrežja lokalnih podružnic ponudili inovativne finančne izdelke in zagotovili prvovrstne storitve za stranke.

Skupina Eurobank EFG je v ta namen uporabila Ciscov pristop omrežja kot platforme ter na osnovi Ciscovih tehnologij zasnovala združeno, izjemno varno in prilagodljivo infrastrukturo. Združeno omrežje podpira rešitev Cisco Unified Communications in vse poslovne aplikacije, rešitev Cisco Self-Defending Network pa mu zagotavlja tudi visoko raven varnosti.

»Standardizirani pravilniki in konfiguracije pomenijo, da lahko podružnico vključimo v omrežje v treh urah,« je dejal Efi Persvia, vodja oddelka za informacijsko tehnologijo skupine EFG. »Po prevzemu banke Nacionalna štedionica smo s Ciscovo opremo in z uporabo standardizirane konfiguracije v samo desetih dneh v omrežje povezali 70 podružnic. Centralizacija storitev prek združenega omrežja pomeni tudi manjši izpust ogljikovega dioksida v ozračje, kot če bi uporabili dodatno opremo in kable, potrebne za podporo ločenih glasovnih in podatkovnih omrežij.

Ciscova rešitev SONA omogoča omrežne storitve, kot so varnost, mobilnost in identiteta povezave z določenimi bančnimi aplikacijami. Varnost je pomembna značilnost celotnega omrežja, ki uporablja Ciscov celovit pristop samoobrambnega omrežja (Cisco Self-Defending Network). V omrežju se uporabljajo požarni zidovi, šifriranje prometa, Ciscov sistem za preprečevanje vdorov ter Ciscov sistem za varnost, nadzorovanje, analizo in odzivnost (Cisco Security MARS), večnamenska rešitev, ki banki zagotavlja možnost ogleda in upravljanja vseh varnostnih dogodkov.

V podružnicah je razširjena uporaba Ciscovih usmerjevalnikov integriranih storitev, ki v eni platformi podpirajo več različnih storitev, na primer glasovne, varnostne in brezžične, zato ni potrebe po ločenih napravah. Skupina Eurobank EFG, ki je vložila sredstva v inteligentno omrežno platformo, lahko brez težav dodaja nove tehnologije za podporo rastočih poslovnih potreb.

O banki Eurobank EFG

Eurobank EFG Štedionica je članica skupine Eurobank EFG (Eurobank Ergasias SA), evropske bančne organizacije, katere skupno premoženje je vredno več kot 72,2 milijarde evrov. Skupina zaposluje več kot 22.000 oseb, svoje izdelke in storitve pa ponuja prek omrežja 1.500 podružnic in prodajnih mest ter prek alternativnih distribucijskih kanalov. V širši regiji Jugovzhodne in Srednje Evrope, t. i. Nove Evrope, se skupina Eurobank EFG uvršča med najmočnejše banke v vseh državah, kjer je prisotna, natančneje v Bolgariji, Romuniji in Srbiji. Od leta 2006 je skupina Eurobank EFG stopila tudi na tržišča na Poljskem ter v Cipru, Turčiji in Ukrajini. Skupina Eurobank EFG je v Novo Evropo do zdaj vložila približno dve milijardi evrov.

Banka Eurobank EFG je članica skupine EFG, tretje največje bančne skupine v Švici, ki se uvršča takoj za skupinama UBS in Credit Suisse. Banka Eurobank EFG je tudi eno največjih podjetij v Grčiji, kjer ima velik tržni kapital in več kot 210.000 delničarjev.

Več informacij o banki Eurobank EFG je na voljo na spletnih mestih www.eurobank.gr in www.eurobankefg.rs.

O podjetju Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104