Novice

Cisco je sklenil dogovor o nakupu podjetja DiviTech

DiviTechov vmesnik za upravljanje digitalnih storitev bo izboljšal Ciscove video rešitve

SAN JOSE, Kalifornija – Cisco je objavil, da namerava kupiti podjetje DiviTech A/S s sedežem na Danskem, ki je vodilno podjetje na tržišču upravljanja digitalnih storitev (DSM). DiviTechov DSM ponuja medijskim postajam ter ponudnikom storitev kabelske in internetne televizije (IPTV) intuitiven vmesnik za ustvarjanje, spreminjanje in upravljanje video omrežij.

Cisco bo z nakupom podjetja DiviTech izboljšal svojo strategijo na področju video vsebin. Tehnologija DSM podjetja DiviTech vsebuje aplikacijo programske opreme, ki bo strankam ponudnikov storitev z enega mesta omogočala pripravo in enostavno dostavo lokalizirane vsebine – kot so lokalne in regionalne novice ter video in storitve na zahtevo – znotraj določenega območja. Cisco načrtuje integracijo DiviTechovega izdelka DSM v Cisco® ROSA, vodilno rešitev za upravljanje omrežij in elementov v industriji. Tako bi ustvarili celovito platformo, ki v enem modularnem izdelku ponuja vse sloje upravljanja digitalnih videoposnetkov (element, omrežje in storitev).

»Cisco bo svojo ekipo okrepil s timom iz DiviTecha, v katerem je nekaj najbolj nadarjenih inženirjev na tržišču DSM,« je dejal Dean Rockwell, podpredsednik in generalni direktor poslovne enote za digitalne medije znotraj Ciscove skupine Service Provider Video Technology Group. »DiviTechova platforma DSM bo pomagala Ciscu ohraniti vodilni položaj pri orodjih upravljanja naslednje generacije in aplikacij za zapletena video omrežja.«

DiviTechova rešitev DSM dopolnjuje Ciscove video novosti in strokovno znanje, ki je bilo pridobljeno prek ostalih novejših nakupov na video tržišču, vključno s podjetji Scientific Atlanta, Arroyo in Tivella. Podjetje DiviTech je Ciscov 128. nakup.

Prevzem je odvisen od različnih standardnih pogojev in naj bi se končal v Ciscovem zadnjem četrtletju fiskalnega leta 2008. Finančni vidiki transakcije niso razkriti. S sklenitvijo prevzema Cisco načrtuje, da bo podjetje DiviTech integriral v Ciscovo poslovno enoto za digitalne medije, in sicer kot del skupine Service Provider Video Technology Group. Zaposleni v podjetju DiviTech bodo premeščeni v Ciscovo pisarno v Kopenhagnu.

O podjetju Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104