Novice

Cisco začenja novo obdobje poslovne mobilnosti

Nova arhitektura združuje mobilne naprave, aplikacije in omrežja; neposredna podpora številnih razvijalcev aplikacij in rešitev

SAN JOSE, Kalifornija – Cisco® je objavil novo arhitekturo, ki podjetjem pomaga pri doseganju in preseganju zahtev mobilnosti in pri prehodu onstran osnovnega brezžičnega mreženja v naslednjo generacijo poslovne mobilnosti – preoblikovanje načina poslovanja z vzdrževanjem širšega sodelovanja in novih ravni produktivnosti. Ta objava je del vizije Cisco Motion, inovativne vizije za poslovno mobilnost, ki ponuja praktične rešitve za integracijo mobilnih naprav, aplikacij, varnosti in različnih omrežij v enotno platformo.

Temelj vizije Cisco Motion je rešitev za mobilne storitve Cisco 3300 Series Mobility Services Engine (MSE). Ta na napravah temelječa platforma ponuja odprt vmesnik za programiranje aplikacij (API) za širjenje in podporo vrste mobilnih storitev v brezžičnih in ožičenih omrežjih. Cisco pošilja na tržišče štiri začetne ponudbe programske opreme za MSE: Cisco Context-Aware Software, Cisco Adaptive Wireless Intrusion Prevention System (wIPS), Cisco Secure Client Manager in Cisco Mobile Intelligent Roaming. Cisco MSE in njegova programska oprema sta integrirana z zbirko Cisco Unified Wireless Network, rešitvijo Cisco Unified Communications Manager in z napravami, ki so združljive s Ciscovimi z namenom, da razširijo doseg in vrednost mobilnega sistema v podjetju.

Številni partnerji pri aplikacijah in rešitvah so se povezali ali se nameravajo povezati z rešitvijo MSE. Med partnerji sta podjetji Nokia in Oracle, tehnološki partnerji, kot so AeroScout, Agito Networks in Airetrak, ter partnerji pri industrijsko specifičnih aplikacijah, kot so IntelliDOT, Johnson Controls (zdravstvo) in OATSystems (proizvodnja).

»Današnjih izzivov poslovne mobilnosti ne moremo rešiti samo s tradicionalnimi rešitvami brezžičnega omrežja LAN, ko se več omrežnih elementov steka skupaj in morajo sodelovati. Ciscov Motion pristop je prava storitveno usmerjena omrežna arhitektura, ki ustvarja mobilno omrežje kot platformo za integriranje ključnih poslovnih strategij, procesov in ciljev,« je dejal Brett Galloway, podpredsednik Ciscove skupine za brezžično in varnostno tehnologijo (Wireless and Security Technology Group). »Da bi dosegli in presegli pričakovanja poslovne mobilnosti, mora informacijska tehnologija zagotoviti in upravljati več naprav, integrirati več omrežij, omogočiti aplikacije, dostopati do informacij z visoko ravnjo varnosti in pomagati pri zagotavljanju vedno istih izkušenj ne glede na omrežno povezavo ali lokacijo.«

Cisco Motion: pospeševanje razvoja poslovne mobilnosti

Oddelki za informacijsko tehnologijo (IT) morajo vse bolj upravljati različna omrežja (Wi-Fi, mobilno, pasivni RFID, osebno brezžično, senzorji, Ethernet), da lahko ravnajo z vse večjim številom naprav in z več aplikacijami. Pristop Cisco Motion vsebuje prvo arhitekturo mobilnosti v industriji, ki se s temi izzivi spoprijema na naslednje načine:

  • združenje omrežij: razširjanje aplikacij na naprave, ne glede na povezavo;
  • upravljanje naprav odjemalcev: zaščita naprav, centraliziranje preskrbe odjemalcev;
  • pospeševanje sodelovanja: izbira pravega medija v pravem času na pravem mestu;
  • odpiranje razvoja: odprt vmesnik API podpira integrirane aplikacije in storitve.

»Ciscova vizija mobilnosti odseva pristop podjetja Oracle k razvoju aplikacij, ki se osredotoča na učinkovito povezovanje uporabnikov z informacijami, ki jih potrebujejo, da sprejemajo boljše poslovne odločitve,« je dejal Jon Chorley, podpredsednik oddelka za strategijo izdelkov pri podjetju Oracle. »Integriranje Oraclovih aplikacij za podjetja s Ciscovo odprto mobilno platformo je velikega pomena za naše stranke.«

Začetne ponudbe storitev Ciscove rešitve MSE vsebujejo naslednje komponente programske opreme:

Programska oprema Cisco Context-Aware Software pridobiva kontekstne informacije s celega niza senzorjev, mobilnih naprav in oznak radiofrekvenčne identifikacije (RFID) prek omrežja Cisco Unified Wireless Network, kar omogoča podjetjem, da gredo onstran osnovnega sledenja lokacij in pridobijo podrobne informacije o lokaciji, temperaturi, razpoložljivosti in uporabljeni aplikaciji. Informacije se usmerijo v aplikacije, kar povečuje podatke o upravljanju sredstev. Ta programska oprema podpira izboljšan prikaz prejete moči signala (RSSI) in časovno razliko prihoda (TDOA), kar izboljšuje natančnost in delovanje v zaprtih prostorih, na prostem in v zahtevnih radiofrekvenčnih okoljih.
Podjetje Flextronics, Ciscov partner in vodilni svetovni ponudnik storitev za proizvodnjo elektronike (Electronics Manufacturing Services-EMS) za Cisco in proizvajalce izvirne opreme, uporablja rešitev Cisco Context-Aware za beleženje Ciscovih osnovnih sredstev (kot storitev) pri svojih proizvodnih mestih po svetu. V Austinu v zvezni državi Teksas podjetje beleži sredstva, kot so termalne komore in preizkusna oprema za proizvodnjo izdelkov, kar podjetju omogoča, da jamči za Ciscovo glavno opremo in jo kadar koli zlahka najde.
»Sredstva strank moramo v naši veliki zgradbi najti takoj, v realnem času, in opravljati redne preglede inventarja, ne glede na stopnjo v postopku izdelave. Naša implementacija Ciscove rešitve za lokacijo je temelj podpiranja upravljanja logistike glavne opreme, ki izboljšuje tudi naše zmogljivosti preprečevanja neučinkovitosti in nepotrebnih stroškov,« je rekel Mel Day, direktor inženirskih storitev pri podjetju Flextronics. »Če gledamo v prihodnost, vidimo več sredstev, ki prihajajo v naše prostore, in naprave, ki se morajo povezati v omrežje, nov Ciscov izdelek Mobility Services Engine pa nam lahko pomaga pri lajšanju izzivov upravljanja več nepovezanih omrežij in naprav, ki morajo delovati druga z drugo.«

Programska oprema Cisco Mobile Intelligent Roaming pospešuje brezhibno delovanje mobilnih naprav v dvojnem načinu med omrežji WiFi in mobilnimi omrežji na podlagi dosegljivosti, informacij o omrežju v realnem času in lokaciji uporabnika. Gostovanje se dopolnjuje s številnimi ponudbami ponudnikov storitev, drugih prodajalcev in proizvajalcev mobilnih naprav. Ta programska oprema z uporabo podatkov o omrežju in integracijo odjemalske programske opreme različnih Ciscovih partnerjev omogoča informacijski tehnologiji dodaten nadzor mobilnih naprav in zagotavlja brezhibno mobilno doživetje.
»Ker uporabniki dostopajo do vse večjega števila aplikacij in storitev prek mobilnih naprav, podjetja potrebujejo enoten pristop do upravljanja mobilnih omrežij in varovanja svojih podatkov. Združen pristop do mobilnega sistema, kot je Cisco Motion, pomaga izboljšati mobilne izkušnje in olajšati samodejno medsebojno delovanje brezžičnih omrežij v pisarnah in mobilnih omrežij v javnih okoljih,« je dejal Tom Furlong, podpredsednik oddelka za storitve in programsko opremo pri podjetju Nokia. »Nokia načrtuje, da bodo takšno medsebojno delovanje omrežij lahko uporabljali uporabniki storitve Nokia Intellisync Call Connect, ki jo uporabljajo interno v Ciscu, in druge stranke pri naslednji izdaji programske opreme.«

Programska oprema Cisco Adaptive Wireless IPS je nov sistem za preprečevanje vdorov, ki ponuja globino celotne rešitve z vsemi prednostmi integrirane rešitve. Sistem v brezžično omrežje integrira brezžično zaznavanje groženj, blaženje, pregledovanje ranljivosti in nadzorovanje delovanja. Sistem pomaga pri zaščiti pred lažnimi dostopnimi točkami in odjemalci, brezžičnimi hekerskimi vdori in grožnjami »dneva nič«. Analiza radiofrekvenčnega spektra ponuja zaščito samoozdravljenja. Proaktivna zaščita vsebuje avtomatizirano analizo stopnje ranljivosti, zaščito okvirja upravljanja in preverjanje pristnosti infrastrukture. Namensko ustvarjeno sodelovanje med ožičeno in brezžično preprečitvijo vdorov pomaga pri zagotavljanju popolne zaščite (ravni 1 do 7) tako, da zaznava neprimerno aktivnost omrežja ali zlonamerno programsko opremo, ki jo proizvajajo brezžični odjemalci. Cisco MSE centralno obdeluje, analizira in povezuje dogodke z monitorjev Adaptive Wireless IPS in zagotavlja zaščito pred mobilnimi grožnjami.

Zadnji najavljeni izdelek programske opreme rešitve MSE, Cisco Secure Client Manager, centralizira zaščito in upravljanje pri delovanju raznih mobilnih naprav prek rešitve Cisco Secure Services Client 802.1X, in sicer prek ožičenih omrežij, omrežij WiFi, mobilnih in drugih brezžičnih omrežij. Ukvarja se z izzivom, s katerim se sooča informacijska tehnologija: upravljanjem povezljivosti in varnosti naprav WiFi in drugih mobilnih naprav. Odprti vmesnik za programiranje aplikacij (API) rešitve MSE omogoča integracijo s programsko opremo in rešitvami za upravljanje naprav drugih proizvajalcev.

Razpoložljivost

Načrtovano je, da bo rešitev za mobilne storitve Cisco 3350 Mobility Services Engine na tržišču junija 2008, cena bo od 19.995 ameriških dolarjev naprej. Programska oprema Cisco Context-Aware Software naj bi na tržišče prišla junija 2008. Različica 5.1 programske opreme Cisco Unified Wireless Network je na tržišču od maja 2008, vsebuje pa nove pomembne funkcije mobilnosti in podporo za arhitekturni pristop Motion. Programski opremi Cisco Adaptive Wireless IPS in Cisco Mobile Intelligent Roaming naj bi na tržišče prišli predvidoma v drugi polovici leta 2008, Cisco Secure Client Manager pa v prvi polovici leta 2009.

Za več informacij lahko obiščete: Cisco Mobility | Cisco Wireless

O podjetju Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104