Novice

Združenje za varnost informacijskih sistemov izbralo Cisco za organizacijo leta 2007

SAN JOSE, Kalifornija – Cisco je objavil, da ga je Združenje za varnost informacijskih sistemov (ISSA - Information Systems Security Association) izbralo za organizacijo leta 2007, s čimer je nagradilo Cisco za vse, kar je storil za združenje in celotno področje varnosti.

ISSA je največje mednarodno strokovno združenje strokovnjakov s področja informacijske varnosti. Ima 10.000 članov v 70 deželah, povezanih v omrežju z več kot 125 enotami, ki so izvedenci za kritična varnostna vprašanja ter zagotavljajo izredno podporo malim in globalnim podjetjem ter vladnim organizacijam.

»V industriji varovanja informacij je Cisco sinonim za prvovrstnost in inovacijo,« je povedal mednarodni predsednik združenja ISSA Howard A. Schmidt. »Z največjim veseljem in v imenu članov ISSA ter mednarodnega upravnega odbora podeljujem nagrado za organizacijo leta podjetju Cisco, ker ostaja na vodilnem položaju v industriji in na področju informacijske varnosti.«

»V Ciscu smo počaščeni, da smo prejeli to nagrado,« je povedala Marie Hattar, podpredsednica Ciscovega oddelka za omrežne sisteme in varnostne rešitve. »Priznanje so nam podelili v obdobju, ko razvijamo strategijo varnostnih rešitev, ki ne bo več osredotočena zgolj na omrežja, ampak tudi na končne točke, vsebine, aplikacije in upravljanje varnosti. Kot vodilno podjetje na tržišču si bo Cisco še naprej prizadeval razvijati in dopolnjevati varnostne tehnologije, ki bodo pomagale reševati varnostna vprašanja v podjetjih in bodo na splošno koristile industriji.«

Aprila so pri Ciscu napovedali novosti v strategiji razvoja samoobrambnih omrežij. Ker varnostne grožnje vse pogosteje vključujejo kršitve uporabnikov, povezane z uporabo poslovnih podatkov in informacij, podjetje načrtuje strategijo za veliko širše področje, kot je omrežna varnost. Ta razširjena strategija povezuje najboljše varnostne izdelke v sistemski pristop, ki bo povečal splošno varnost v omrežjih in v vse večjem številu različnih končnih točk, aplikacij ter vsebin, ki krožijo po njih. Cisco je v okviru omenjene strategije napovedal več novosti in izboljšav v ponudbi za zagotavljanje varnosti, med drugim posodobitve rešitve Cisco® Security Agent, preprečevanje vdorov, omrežne in aplikacijske požarne zidove ter centralizirano analizo in upravljanje. Novico si lahko ogledate na spletnem naslovu: http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/prod_040808c.html.

O podjetju Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104