Novice

Cisco predstavlja osebni TelePresence

Cisco vstopa na nove trge za osebne navidezne komunikacije z novimi rešitvami za osebno pisarno in sestanke večjih skupin

SAN JOSE, Kalifornija – Cisco je objavil novo evolucijo v navideznih komunikacijah in predstavil dve novi rešitvi: osebni sistem Cisco® TelePresence za uporabo v posameznih pisarnah in veliko sobo Cisco TelePresence, ki je namenjena skupinskemu izobraževanju in sestankom večjih skupin.

Cisco TelePresence je vrhunska tehnologija za sodelovanje in povezuje napredna zvočna, visokoločljiva video in interaktivna orodja ter s pomočjo omrežja prinaša poglobljeno doživetje sestankov. Cisco TelePresence pomaga podjetjem skrajšati prodajne in razvojne cikle, saj izboljša učinkovitost delovanja in podpira poslovne prakse z odgovornostjo za okolje.

V skupino izdelkov Cisco TelePresence sta vključeni Cisco TelePresence System 500 in Cisco TelePresence System 3200. Skupaj z modeloma Cisco TelePresence System 1000 in 3000 sestavljata skupino izdelkov, ki omogočajo sodelovanje med podjetji ter večtočkovno in videokonferenčno interoperabilnost. Tako lahko stranke prek konvergentnega omrežja na preprost način organizirajo navidezne sestanke v svojih podjetjih.

Cisco TelePresence System 500 prinaša vrhunsko zmogljivost izdelkov Cisco TelePresence tudi v osebno pisarno. Kljub svoji majhnosti ohranja vse prednosti prave komunikacije Cisco TelePresence v živo, ki zaposlenim omogoča zasebne sestanke ali možnost, da se s svojega delovnega mesta pridružijo skupinskim sestankom. Z rešitvijo Cisco TelePresence System 500 si srednje velika podjetja lahko zagotovijo cenovno ugodno doživetje navidezne prisotnosti v komunikaciji s partnerji, strankami ali dobavitelji.

Cisco TelePresence System 500 je celostna rešitev s 37-palčnim zaslonom, kamero, inovativno razporeditvijo mikrofonov, zvočniki in posebej pripravljeno osvetlitvijo. Komplet lahko položite na mizo, pritrdite na steno ali stojalo v pisarni in tako doživite prvo visokoločljivo komunikacijo z navidezno prisotnostjo. Cisco TelePresence uporabniku omogoča sodelovanje v virtualnih sestankih, kjer ga kot enakovrednega udeleženca v živo vidijo tudi udeleženci v drugih sobah sistema Cisco TelePresence. Komplet Cisco TelePresence 500 lahko uporabite tudi kot dodatni zaslon v pisarni ali kot digitalni podpis. To omogoča integracija z videotehnologijo Cisco Digital Media System za digitalne podpise in pretakanje videoposnetkov.

Cisco TelePresence System 3200 je nadgradnja uspešnega sistema Cisco TelePresence System 3000, ki omogoča, da za omizjem sedi trikrat več ljudi kot pri prejšnjem sistemu. Navideznemu omizju so dodali drugo vrsto sedežev za večje dogodke in izobraževanja. Sistem je namenjen sedežem podjetij ali velikim regionalnim pisarnam, saj omogoča srečevanje velikih skupin in navidezno sodelovanje z oddaljenimi udeleženci, kadar je velik del skupine na eni lokaciji, omogoča pa tudi izobraževanja ali aplikacije za učilnice za oddaljene udeležence ali predavatelje.

Cisco TelePresence System 3200 ponuja enako visokokakovostno zvočno in video doživetje za udeležence v obeh vrstah, pri tem pa ni nujno, da je druga vrsta sedežev postavljena višje. Sistem pooseblja izpopolnjeno inovacijo, ki je postala standard za Cisco TelePresence, saj ponuja nastavitev mize za 12 ali 18 udeležencev, nove objektive kamere, mikrofone za udeležence v drugi vrsti in nov kodek, ki podpira izmenjavanje podatkov s hitrostjo 30 fps.

Dietmar Bruder, podpredsednik podjetja SAP IT Infrastructure Services, je o izkušnjah s sistemom TelePresence povedal: »SAP ponuja strankam izdelke in storitve, ki jim pomagajo pospeševati poslovne inovacije. Smo vodilni ponudnik poslovnih programskih rešitev, zato vedno znova raziskujemo skrivnost uspeha ter se aktivno in prožno odzivamo na spremembe in zapletene pritiske – narediti več in to ponuditi strankam na bolj učinkovit način. S sistemom Cisco TelePresence lahko delamo hitreje, ne da bi se morali odpovedati komunikaciji v živo, kar je bistveno za dogovarjanje med skupinami. CTS 3200 nam najbolj pomaga pri izobraževanjih in pripravi večjih sestankov, zato je to naša največja pridobitev v skupini izdelkov Cisco TelePresence.«

Z nedavno predstavljenimi storitvami Intercompany Cisco TelePresence je srečevanje s partnerji, strankami in dobavitelji tako preprosto, varno in doživeto, kot bi bilo v živo. To je prelomnica v videokomunikacijah in bo v povezavi s predstavitvijo novih izdelkov Cisco TelePresence razširila moč tehnologije med več podjetij in okolij za sestanke. »Videokonference postajajo najbolj učinkovit način za komunikacijo in izmenjavo informacij,« je povedal Charles Stucki, podpredsednik in generalni direktor Ciscove poslovne enote TelePresence Systems. »TelePresence je več kot video. Vključi vas v sestanek v vseh pomenih besede. Z nedavnim razvojem načina sodelovanja med podjetji in interoperabilnostjo z videokonferencami ter razširjeno ponudbo rešitev smo izrazito povečali načine uporabe in vrednost sistemov TelePresence. To bo pomagalo pri širjenju med organizacijami vseh velikosti.«

Za inovativne izkušnje pri uporabi sistemov Cisco TelePresence so bistvene integrirane storitve certificiranih partnerjev in podjetja Cisco. Cisco ponuja nove, posebno izboljšane in racionalizirane storitve za namestitev in nastavitev sistema Cisco TelePresence System 500 ter hitro in cenovno učinkovito uvajanje.

Pred kratkim je Cisco izboljšal tudi večtočkovno funkcionalnost sistemov Cisco TelePresence z možnostjo razširitve na 48 spletnih mest med enim sestankom. Predstavil je tudi interoperabilnost z videokonferenčnimi sistemi, osnovanimi na standardih, kar bo podjetjem pomagalo pri uvajanju sistemov Cisco TelePresence.

Priporočene cene in dostopnost

Priporočena cena za Cisco TelePresence System 500 je 33.900 ameriških dolarjev, za Cisco TelePresence 3200 pa 340.000 ameriških dolarjev. Oba bosta na voljo v tretjem četrtletju leta 2008. Paket za nadgradnjo v sistem Cisco TelePresence System 3200 je uporabnikom sistema Cisco TelePresence System 3000 na voljo za 90.000 ameriških dolarjev.

O podjetju Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104