Novice

Cisco objavil namero za odkup preostalega deleža podjetja Nuova Systems

Prevzem dopolnjuje Ciscovo inovativno strategijo »Gradi, kupuj, sodeluj«, ki podpira vizijo Data Center 3.0

San Jose (Kalifornija) – Cisco® je objavil, da namerava kupiti preostali, 20-odstotni delež podjetja Nuova Systems s sedežem v San Joseju, ki se ukvarja z razvojem nove generacije izdelkov za tržišče podatkovnih centrov. Cisco je tudi že predstavil serijo Cisco Nexus 5000, prvi izdelek, ki ga je razvilo podjetje Nuova. Cisco Nexus 5000 je vrhunsko Ethernet stikalo velikosti 10 gigabitov, ki ponuja zmožnosti enotne strukture prek podpore več omrežnih protokolov podatkovnega centra in zbiranje podatkov o programski opremi.

Pred nakupom je bilo podjetje Nuova hčerinsko podjetje v večinski lasti Cisca, ki je vložil 70 milijonov dolarjev in imel v lasti 80 odstotkov podjetja. Cisco je prvotno vlaganje v podjetje Nuova objavil avgusta 2006. Aprila 2007 je objavil dopolnilo sporazuma, s katerim je razširil obseg razvoja, povečal financiranje in dvignil največje možno izplačilo transakcije na 678 milijonov dolarjev.

Uspešnost transakcije podjetja Nuova bodo v glavnem določili prihodki od izdelkov podjetja Nuova v treh obdobjih merjenja. Prvo obdobje merjenja se bo začelo zgodaj v fiskalnem letu 2010, drugo obdobje merjenja pozno v fiskalnem letu 2010, tretje pa sredi fiskalnega leta 2011.

Ciscova naložba in struktura hčerinskega podjetja Nuova sta obema podjetjema omogočili aktivno sodelovanje pri razvoju izdelka Cisco Nexus 5000 s pomočjo skupne rabe tehnologije, razvoja izdelkov in upravljanja splošne uveljavitve inovativnih tehnologij podatkovnih centrov na tržišču. Posledica tega je, da je stikalo Cisco Nexus 5000 zasnovano tako, da bo popolnoma interoperabilno z nedavno predstavljeno serijo Cisco Nexus 7000: oba izdelka imata enako zgradbo, operacijski sistem in druge programske podatke. Cisco Nexus 7000 je notranje razvit modularni sistem preklapljanja za podatkovne centre, zasnovan za Ethernet omrežja velikosti 10 gigabitov, ki ponuja vrhunsko delovanje tudi do hitrosti 15 terabitov na sekundo.

»Da bi uspeli v današnjem trgu in učinkovito izpolnjevali našo poslovno strategijo zajemanja ključnih transakcij na tržišču, uporablja Cisco  kombinacijo notranje raziskave in razvoja, industrijskih partnerstev in dejavnosti poslovnega razvoja,« je dejal Ned Hooper, podpredsednik Ciscove skupine za poslovni razvoj, potrošnike in mala podjetja. »Na več načinov je trud, vložen v podporo naše vizije podatkovnih centrov dober primer inovacijskega okvirja »gradi, kupuj, sodeluj«, ki poteka zdaj«.

Podjetje Nuova so ustanovili Ed Bugnion, Luca Cafiero, Prem Jain, Soni Jiandani, Tom Lyon in Mario Mazzola. Ed Bugnion je nekdanji soustanovitelj podjetja VMware, Tom Lyon pa je pred tem ustanovil podjetje Ipsilion Networks. Luca Cafiero, Prem Jain, Soni Jiandani in Mario Mazzola pa so nekdanji Ciscovi direktorji. V načrtu je, da se bodo vsi ustanovitelji in približno 200 zaposlenih v San Joseju in Beavertonu v zvezni državi Oregon pridružili Ciscu in nadaljevali delo na projektih, povezanih s podatkovnimi centri.

Podjetje Nuova bo delovalo kot neodvisna poslovna enota, ki jo bodo vodili Luca Cafiero, Prem Jain in Mario Mazzola; poročali bodo Johnu Chambersu, generalnemu direktorju in predsedniku Cisca. Poleg tega je bil Prem Jain imenovan za devetega člana Sveta za razvoj pri Ciscovi organizaciji za razvoj, da bi zagotovili skladnost s Ciscovimi prioritetami pri razvoju; pridružil se bo Tonyju Batesu, Marthinu DeBeerju, Kathy Hill, Nedu Hooperju, Pankaju Patelu, Donu Proctorju, Mannyju Rivelu in Jayshree Ullal.

»Desetletja Ciscove inovativnosti in znanja o stikalih so temelj podatkovnega centra nove generacije, ki je osredotočen na omrežje; vizija, imenovana Data Center 3.0,« je dejal Mazzola, predsednik in generalni direktor podjetja Nuova Systems. »Pričakujemo, da bo ekipa podjetja Nuova bistveno pripomogla k uresničitvi te vizije s pomočjo izdelkov in tehnologije, ki bodo omogočali konsolidacijo in virtualizacijo podatkovnega centra, trenutne naložbe stranke v podatkovni center pa bodo pri tem zaščitene.«

Prevzem bo predvidoma zaključen v četrtem četrtletju Ciscovega fiskalnega leta 2008. To bo skupno 126. prevzem za Cisco in peti v fiskalnem letu 2008.

Dodatne informacije

Dodatne informacije in vire o objavi lahko najdete na Ciscovem spletnem mestu z objavami za javnost: http://newsroom.cisco.com/partnersummit/2008. Več informacij in virov o seriji Cisco Nexus 5000, ki jo je objavil Cisco, lahko najdete na spletnem mestu: http://www.cisco.com/go/nexus5000.

O podjetju Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104