Novice

Ciscova inovativna strategija spodbuja preoblikovanje podatkovnih centrov

Inovacije, industrijska interoperabilnost in izboljšave izdelkov za podatkovne centre ustvarjajo izredne možnosti za Ciscove stranke in partnerje

San Jose (Kalifornija) – Cisco je predstavil stikala Cisco Nexus 5000 Series, vodilno industrijsko interoperabilnost aplikacij in sistemov, ki poteka prek ekosistema partnerjev ter možnosti pospešenega uvajanja sprememb s pomočjo novih programov za partnerje. Cisco s tem predstavlja naslednji korak v razvoju svoje omrežne vizije podatkovnih centrov - Data Center 3.0, ki naj bi pomagala preoblikovati podatkovne centre v virtualizirano okolje, v katerem je kadar koli in kjer koli mogoč dostop do vsebine v kateri koli napravi.

Stikala iz serije Cisco Nexus 5000 dopolnjujejo zbirko obstoječih izdelkov, ki se uporabljajo v podatkovnih centrih. Kažejo zavezanost podjetja, da bo v naslednjih 18 mesecih veliko vložilo v nove izdelke in storitve, ki naj bi strankam pomagale oblikovati podatkovne centre naslednje generacije in ustvarjati nove prodajne priložnosti za partnerje. Razvoj serije Nexus 5000 je rezultat timskega dela podjetij Cisco in Nuova Systems.

Serija Cisco Nexus 5000 je namenjena konsolidaciji podatkovnih centrov z zaščito naložb, ki strankam omogoča, da s svojim tempom preidejo v poenoteno strukturo. Izpolnjuje pa tudi najvišje zahteve strank po neprekinjenem delovanju, transportni prožnosti in prilagodljivosti. S poenoteno strukturo lahko IT organizacije poenostavijo infrastrukturo kablov, zmanjšajo število potrebnih vmesnikov, znižajo stroške, zmanjšajo porabo električne energije in izpust ogljikovega dioksida v ozračje. Serija Cisco Nexus 5000 zagotavlja hitrost povezave, nizko latenco, 10-gigabitno Ethernet stikalo, kot tudi vhodno/izhodno (I/O) rešitev konsolidacije – prva v panogi, ki temelji na standardih – s podporo za Fibre Channel prek Etherneta (FCoE), Data Center Ethernet in tehnologije virtualizacije. Stikalo se pridružuje Ciscovi družini Nexus, ki podpira naraščajoče I/O zahteve večjedrnih procesorjev in virtualiziranih okolij. S podporo za FCoE konsolidira serija Cisco Nexus 5000 lokalno omrežje (LAN), Fibre Channel in omrežja za shranjevanje podatkov (SAN) v tehnologiji iSCSI, prav tako pa v Ethernetu združuje gruče strežnikov v enotno strukturo. Cisco Nexus 5000 prav tako ponuja optimizirane storitve virtualnih naprav (VM), ki podpirajo vizijo Cisco Data Center 3.0; organizacijam IT namreč omogočajo dinamično prilagajanje spremenljivim poslovnim zahtevam, kar pomeni, da jim omogočajo hitro dobavo aplikacij in storitev infrastrukture iz zalog konsolidiranih računalniških, shranjevalnih in omrežnih virov.

Vodilni globalni ponudnik uporabnih storitev informacijske tehnologije SAVVIS, ki je specializiran za gostiteljske, omrežne in aplikacijske storitve, trenutno preizkuša novo platformo stikal Cisco Nexus 5000. »Verjamemo, da nam bo poenotena struktura prinesla veliko koristi, saj bomo lahko našim strankam ponudili tako višjo kakovost storitev kot tudi zmanjšanje skupnih stroškov lastništva v okviru delovanja podatkovnih centrov,« je povedal Bryan Doerr, glavni direktor za tehnologije v SAVVIS-u. »Vsekakor je ta poenotena struktura, ki jo danes prinaša Cisco Nexus 5000, za nas zanimiva, zato jo tudi aktivno ocenjujemo.«

Platforma Cisco Nexus 5000 se lahko poveže z izdelki Cisco Nexus 7000 ali Cisco Catalyst 6500® v povezovalni/osrednji ravni podatkovnega centra. Z originalnimi vmesniki Fibre Channel lahko serijo Cisco Nexus 5000 povežete tudi s poljem SAN, ki je vgrajen v platformi Cisco MDS 9000. Tako lahko stranke že danes uvedejo Cisco Nexus 5000 in FCoE za I/O konsolidacijo na ravni dostopa, medtem ko je tehnološka naložba v povezovalnih/osrednjih ravneh zaščitena.

Veliko partnerjev v ekosistemu, vključno s 3PAR Data, APC, Broadcom, Dell, EMC, Emulex, Intel, NetApp, Netxen, Panduit, QLogic, Scalent in Vmware, pripravlja rešitve, ki bodo s serijo Cisco Nexus 5000 ustvarjale celovito poenoteno strukturo.

Kakovost dela v podatkovnih centrih

Cisco želi partnerjem omogočiti, da bi pri delu v podatkovnem centru lahko uporabljali vse omrežne možnosti. Del tega je tudi razvoj specializacije DCNI (Cisco Data Center Networking Infrastructure) v DCNI 2.0, ki jo lahko pridobijo partnerji z ustrezno kakovostjo dela v podatkovnem centru. Če se bodo stranke obrnile na partnerja z nazivom DCNI 2.0 Specialized Partner, bodo lahko prepričane, da jim ta ponuja poglobljeno tehnološko znanje o podatkovnim centrih in da ima dolgoletne izkušnje pri prodajanju, razvijanju ter izvajanju izpopolnjenih storitev in rešitev za podatkovne centre.

Poleg tega bo Cisco tistim partnerjem, ki se bodo odločili za vzpostavitev podatkovnega centra, osredotočenega na omrežje, ponujal tehnična in poslovna orodja ter večje finančne vzpodbude. Partnerjem bo predstavljen program Cisco Data Center Value Incentive Program (VIP), ki bo nagrajeval vlagatelje v celovito poslovno prakso, osredotočeno na podatkovni center. Cisco predstavlja tudi program Cisco Data Center Partner Practice Builder. Z njim želi na preverjen, poenostavljen in ponovljiv način vzpostavljati prakso, ki temelji na Ciscovih rešitvah. Zraven spada tudi model Steps to Success, platforma za vzpostavitev poslovanja, ki partnerjem ponuja vire za prodajo, dostavo in podporo Ciscovih poslovnih rešitev z naprednimi tehnologijami.

»Uspehi na področju inovativnih omrežnih rešitev v podatkovnih, glasovnih, komunikacijskih, video in shranjevalnih omrežjih so Ciscu in njegovim partnerjem omogočili, da lahko vodijo preoblikovanje podatkovnih centrov v prilagodljivo in učinkovito okolje, ki bo dramatično spremenilo način, kako stranke prevzemajo nove IT strategije ter kako se odzivajo na spremenljive poslovne potrebe,« je izjavil Edison Peres, podpredsednik globalnih kanalov v Ciscu. »S celotno zbirko rešitev za podatkovne centre, s programi za partnerje in večjimi finančnimi vzpodbudami prek programa Data Center VIP ustvarjamo priložnosti, ki bodo našim partnerjem omogočile hitrejši razvoj, večjo prepoznavnost in povečanje donosnosti.«

Možnosti storitev in financiranja

Cisco je razširil tudi ponudbo storitev, ki strankam omogočajo, da uresničijo polni potencial poenotene strukture ter stopijo korak naprej k preoblikovanju podatkovnih centrov. Ciscove storitve ponujajo znanje in izkušnje, ki so potrebne za zasnovo celotne arhitekture podatkovnega centra in ki so ustvarjene za to, da podpirajo razvoj organizacije in zmogljivost strežnikov, pri tem pa ne pozabijo niti na rešitve shranjevanja in virtualizacije. Poleg tega Cisco Capital™ ponuja financiranje rešitev, ki strankam pomagajo vzpostaviti lastni podatkovni center, vključno z uporabo tehnologije, prehodom in upravljanjem v času življenjskega cikla. Cisco Capital ponuja konkurenčne cene in prilagodljive dogovore za opremo Ciscovega podatkovnega centra in za storitve po celem svetu.

Cene in razpoložljivost

Predvidena cena serije Cisco Nexus 5000 bo od 36.000 ameriških dolarjev za fiksno konfiguracijo 10 gigabitnega stikala Ethernet s 40 vrati in bo na voljo maja 2008. Program Cisco Data Center VIP bo vključen v VIP 12 in bo predvidoma na voljo julija 2008, DCNI 2.0 pa maja 2008.

Dodatne informacije

Dodatne informacije in vire o današnji objavi lahko najdete na Ciscovem spletnem mestu z objavami za javnost: http://newsroom.cisco.com/partnersummit/2008. Več informacij in virov o seriji Cisco Nexus 5000, ki jo je objavilo podjetje Cisco, lahko najdete na spletnem mestu: http://www.cisco.com/go/nexus5000.

O podjetju Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104