Novice

Minister Turk odprl Cisco Expo: »Tudi lizbonska strategija se bliža Spletu 2.0.«

Danes je razvojni minister dr. Žiga Turk odprl letno strokovno konferenco Cisco Expo na Bledu, na kateri predstavljajo trende in novosti. Konference se udeležujejo vodilni strokovnjaki s področja internetnih tehnologij. Internet danes pomeni možnost spodbujanja inovacij, ponuja drugačne oblike razvoja v podjetji in je predvsem gibalo napredka ter s tem rasti podjetij. Minister Turk je ob otvoritvi spregovoril o pomembnosti internetnih tehnologij ter vlaganja v znanje za razvoj v luči prenovljene lizbonske strategije.

"CISCO je podjetje, ki sooblikuje drugo komunikacijsko revolucijo," je uvodoma povedal minister. Poudaril je, da osvežena Lizbonska strategija, ki jo je sprejel spomladanski Evropski svet prejšnji teden, odgovarja na najsodobnejše družbene trende, na izzive časa, na komunikacijsko revolucijo in tudi na spremembo paradigem inovacij in kreativnosti, ki jo prinaša razvoj povezan z Web 2.0. Prenovljena lizbonska strategija odgovarja tudi na globalizacijo, ki pa je z razvojem interneta neločljivo povezana. Tudi sama lizbonska strategija se bliža Spletu 2.0.

Lizbonska strategija uvaja tudi pojem 5. svoboščine, ki govori o odprtem dostopu do znanja in odprtih inovacijah. Minister je ob tem opozoril na pomen kvalitetnega izobraževanja na vseh nivojih in vlogo, ki jo imajo pri tem ravno informacijske in komunikacijske tehnologije.

"Tudi zaradi vztrajanja slovenskega predsedstva je bila vsem vladam članic EU posredovana zahteva, da uvedejo hitri internet v vse šole do leta 2010 ter da izboljšajo dostopnost gospodinjstev," je še povedal minister Turk.

O podjetju Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104