Novice

Učinkovitejše znanstveno raziskovanje s sistemom Cisco TelePresence

Vodilni svetovni akademiki so izpeljali znanstveno razpravo prek sistema TelePresence in s tem prihranili sredstva

San Jose, Kalifornija, London – Skupina akademikov, člani uglednih institucij na Kitajskem, v Singapurju, Španiji, Veliki Britaniji in Združenih državah Amerike, se je v času sodelovanja večkrat osebno srečala, ne da bi se ji bilo treba ukvarjati z geografsko razdaljo. S pomočjo Ciscove storitve za videokonference z visoko ločljivostjo TelePresence so se lahko sestali in razpravljali o svojih raziskavah kot na običajnem sestanku v živo, pri tem pa preprečili morebitne neprijetne posledice, ki bi ga na sodelovanje lahko imela menjava okolja.

TelePresence, sistem za navidezno »osebno« komunikacijo, je akademikom z vsega sveta omogočil boljšo komunikacijo, hitrejše izmenjavanje mnenj in sprejemanje odločitev ter bolj racionalno uporabo sredstev. S komunikacijo prek sistema TelePresence so znanstveniki s treh kontinentov namesto 128-ih ur, ki bi jih porabili za potovanja, porabili le 12 ur, namesto 7.000 evrov, ki bi jih sicer potrošili za potne stroške, pa so porabili le za 20 evrov elektrike.

Sponzorja razprave z naslovom »A New Mindset for Corporate Sustainability« sta podjetji Cisco in BT. Razprava ponuja nov pristop k zagotavljanju inovativnosti in svetovnega sodelovanja med organizacijami s pomočjo trajnostnega razvoja. Profesorica Sarah Slaughter s tehnološkega inštituta v Massachusettsu je dejala: »Postopek pisanja te razprave je vsem nam omogočil edinstveno priložnost za sodelovanje in izmenjavo mnenj na popolnoma nov način. Bistveno je, da smo s pomočjo izmenjave izkušenj z vsega sveta lahko ugotovili, kako je za doseg inovativnosti prek trajnostnega razvoja pomembno pogumno vodstvo, ki ima vizijo«.

Predlagani novi pristop, ki so ga akademiki poimenovali S2AVE (Shareholder and Social Added Value with Environmental Restoration), poudarja vlogo trajnostnega razvoja za rast inovativnosti v podjetjih, ki jo razume torej kot strategijo in ne kot cilj poslovanja. Obenem zagotavlja, da doseganje trajnostnega razvoja ne zahteva prestrukturiranja podjetja, temveč vztrajno prepričanost in vizijo najvišjih segmentov organizacije, ki tako razširijo vrednostni sistem na osnovi poslovne odgovornosti in trajnosti skozi vso organizacijo.

Francois Barrault, predsednik družbe BT Global Services, pravi: »BT in Cisco sta želela sodelovati na skupnem projektu, ki se obema zdi izredno pomemben. Želeli smo tudi izdelati resnično globalen projekt in v njem združiti tehnološke rešitve in infrastrukturo, ki jo ponujata naši podjetji. Prepričani smo, da so ugotovitve te akademske razprave razkrile izzive, s katerimi se soočata BT in Cisco, prav tako pa tudi ostala podjetja po vsem svetu. Trajnosten razvoj podjetij mora postati osrednji del naše poslovne strategije; s tem bodo naša podjetja uspešnejša in boljša.«

Phil Smith, podpredsednik tehnološkega trženja pri podjetju Cisco, je dodal: »Načelo trajnosti mora nujno zavzemati jedro strateškega razvoja podjetij in organizacij. Možnost globalnega sodelovanja prek virtualnih skupin je praktični korak, prek katerega bo ta razvoj postal resničnost. Ta projekt je pokazal, da lahko z inovativnimi orodji za sodelovanje, kot je TelePresence, omogočimo poglobljeno in inovativno raziskovanje v globalnih skupinah.«

O podjetjih BT in Cisco: skupno delo

Podjetji BT in Cisco imata skupno vizijo prihodnosti storitev IP (internetni protokol). Kot vodilni podjetji na tržišču imata odličen vpogled v številne različne storitve omrežne IT in komunikacije; tako lahko strankam z vsega sveta, ki stremijo k združevanju, zagotavljata ponudbo, ki daleč presega vso konkurenco. BT in Cisco sodelujeta že od začetka 90-ih let 20. stoletja in skupaj razvijata vodilno informacijsko in komunikacijsko tehnologijo. Njuno sodelovanje omogoča združenje prvovrstne Ciscove tehnologije in vodilnih integracijskih rešitev podjetja BT. Skupaj, z družnim razumevanjem kompleksnega omrežnega okolja in razvijanja rešitev, zagotavljata prvovrstno zmogljivost, inovativne storitve in odlično vrednost za ugodno ceno.

Če želite prenesti raziskavo, obiščite spletno stran www.biggerthinking.com/sustainability/innovation.

O podjetju BT

BT je eden vodilnih svetovnih ponudnikov komunikacijskih rešitev in storitev, saj posluje v kar 170 državah. Njegove primarne dejavnosti vključujejo storitve IT, domače in mednarodne telekomunikacijske storitve, višje kakovostne izdelke in storitve za širokopasovno in internetno povezavo ter združene stacionarne in mobilne izdelke in storitve. Podjetje BT (British Telecommunications plc) je podružnica družbe BT Group, je v njeni polni lasti in vsebuje skoraj vsa podjetja in premoženje omenjene družbe. Dodatne informacije dobite na spletni strani www.bt.com/aboutbt.

O podjetju Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104