Novice

Cisco s podjetjem BT sodeluje z Univerzo v Cambridgeu

Cambridge, Velika Britanija - Cisco in BT sta objavila uspešno sklenitev večmilijonskega posla z Univerzo v Cambridgeu, kar je ena največjih prodaj telefonije IP na področju izobraževanja do zdaj.

V okviru tega projekta bodo podjetja BT, Cisco in PTS Consulting – partner za svetovanje IT Univerze Cambridge – v naslednjih 18 mesecih na Univerzo vpeljali približno 20.000 IP telefonov in s tem nadomestili obstoječi sistem.

S to naložbo bo Univerza prenovila sistem študija, saj bo študentom omogočila nove in bolj inovativne načine sodelovanja s pomočjo enotnega glasovnega, podatkovnega in video omrežja. Enostavnejša souporaba podatkov bo izboljšala kakovost izobraževanja in raziskovanja, saj bodo lahko študentje in akademiki uporabljali funkcije za neposredno sporočanje, glasovno pošto, prenose videoposnetkov in še več ter tako svoje ideje delili z drugimi v realnem času in povsod po svetu.

Dr. Ian Lewis, vodja oddelka za računalniške storitve pri Univerzi v Cambridgeu, pravi: »Cambridge je ena vodilnih univerz na svetu in si zato želi privabiti in pridobiti najboljše študente in raziskovalce. To med drugim pomeni tudi zagotavljanje modernih sredstev, ki odražajo pomen, ki ga pripisujemo tehnološkemu razvoju in tehnologiji na splošno.«
John Dovey, podpredsednik podjetja BT iNet, pravi: »To je edinstvena in prelomna naložba za izobraževanje, za katero smo se morali boriti z močno konkurenco. Gre za največji projekt te vrste v tem sektorju, ki bo študentom in osebju Univerze zagotovil komunikacijski sistem, ki se lahko spopade z izzivi 21. stoletja.«
Scot Gardner, direktor poslovanja z javnim sektorjem pri britanski in irski podružnici Cisca, pravi: »Univerza v Cambridgeu deli Ciscovo vizijo projekta "Connected Learning" (Povezano učenje) in želi z njegovo pomočjo preoblikovati način sodelovanja med študenti, akademiki in upravitelji ter obenem zagotoviti svoj sloves osrednje svetovne študentske ustanove tudi v prihodnje.«
Simon Robinson, projektni direktor družbe PTS Consulting, meni: »Uvedba IP telefonije na Univerzo v Cambridgeu je kompleksen projekt, ki mora zadostiti komunikacijskim potrebam 17.000 uporabnikov v več kot 200 ustanovah. Univerzi smo pomagali najti ustrezno rešitev in se veselimo izzivov, ki jih predstavlja izdelava nove platforme za IP.«

Podjetje BT v skladu s svojim odprtim pristopom k inovacijam že dalj časa sodeluje z Univerzo v Cambridgeu. To sodelovanje je podjetju BT med drugim omogočilo delo s številnimi najboljšimi akademiki na svetu in rodilo vrhunske raziskave, ki so kritičnega pomena za potrebe samega podjetja in njegovih strank, sedaj in v prihodnje.

Opombe urednikom

Cisco, vodilno svetovno podjetje za omrežne storitve, ki spreminja način povezovanja, komunikacije in sodelovanja med ljudmi, je Univerzi v Cambridgeu zagotovilo telefonski sistem, ki vsebuje rešitev Cisco Unified Communications Manager 6.0, ter 20.000 IP telefonov. Ta tehnologija bo študentom in osebju Univerze omogočila inovativnejšo in učinkovitejšo sodelovanje in komunikacijo prek enotnega glasovnega, podatkovnega in video omrežja, ki bo izboljšal raven izobraževanja na Univerzi.

O podjetju BT

BT je eden vodilnih svetovnih ponudnikov komunikacijskih rešitev in storitev, saj posluje v kar 170 državah. Njegove primarne dejavnosti vključujejo storitve IT, domače in mednarodne telekomunikacijske storitve, višje kakovostne izdelke in storitve za širokopasovno in internetno povezavo ter združene stacionarne in mobilne izdelke in storitve.
Podjetje BT (British Telecommunications plc) je podružnica družbe BT Group, je v njeni polni lasti in vsebuje skoraj vsa podjetja in premoženje omenjene družbe. Dodatne informacije dobite na spletni strani www.bt.com/aboutbt.

O podjetju BT iNet

BT iNet je vodilni ponudnik rešitev, aplikacij in storitev upravljanja LAN in IPT na osnovi Ciscove tehnologije. S pomočjo prilagojenih storitev IT za LAN zagotavlja donosnost, ki izvira iz združevanja tehnologije. Organizacijo odlikujejo številne izkušnje, velika prilagodljivost in hitra odzivnost. Glavni cilj je razumeti poslovanje podjetja in tako oblikovati in zagotoviti resnično integrirane rešitve IT, s tem pa za stalno izboljšati učinkovitost podjetja in zmanjšati stroške poslovanja, ki nastanejo ob združevanju. Podrobnejše informacije poiščite na naslovu www.bt.com/btinet.

O družbi PTS Consulting

PTS Consulting Group PLC je ena vodilnih svetovnih družb za svetovanje IT, ki je znana po inovativnosti in vrhunskih idejah. PTS Consulting slovi tudi po strokovnem vodenju projektov. Družba PTS Consulting si je prek sodelovanja z nekaterimi največjimi organizacijami na svetu prislužila nesporen sloves v neodvisnosti, profesionalnosti in kakovosti storitev. Družba je bila ustanovljena leta 1983 in ima glavni sedež v Veliki Britaniji. Posluje v več kot 40 različnih državah, več kot 50 mestih in ima več kot 300 uslužbencev v Severni Ameriki, Evropi in Aziji. Družba PTS Consulting ima obsežne izkušnje v visokošolskem sektorju, saj je sodelovala že z več kot 100 univerzami v Veliki Britaniji. www.pts-consultinggroup.com

O podjetju Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103