Novice

Cisco na mednarodnem sejmu CES 2008 predstavlja doživetje »vizualnega omrežja« (Visual Networking)

SAN JOSE, Kalifornija – 8. januar 2008 – Cisco predstavlja na mednarodnem sejmu zabavne elektronike CES 2008, ki poteka od 7. do 10. januarja v kongresnem centru v Las Vegasu, nove potrošniške izdelke in inovativne prototipe. Predstavljajo novo doživetje vizualnega omrežja, ki združuje pretočno digitalno video tehnologijo in aplikacije za socialno mreženje.

Internetni videoposnetki danes predstavljajo že 40 % internetnega prometa1. Internetna stran YouTube prejme vsak dan več kot 65.000 novih videoposnetkov2. Silovit razmah profesionalnih in uporabniških video vsebin, vključno z videoposnetki za zabavo in komunikacijo, je zdaj mogoče spremljati prek treh zaslonov, in sicer televizije, osebnega računalnika in mobilnega telefona. Vizualno omrežje omogoča pregledno ustvarjanje video vsebin, njihovo nadaljnjo prilagoditev, shranjevanje in prenos v enem, integriranem žično-brezžičnem omrežju.
»Videoposnetki so naslednji prelomni val v internetu,« je povedal John Chambers, predsednik in generalni direktor podjetja Cisco. »Cisco je vodilni pri teh tržnih premikih in uporabnikom zagotavlja večjo izbiro, boljše krmarjenje po vsebini, boljšo kakovost videoposnetkov ter hitrejšo in bolj osebno interakcijo. Skupaj s partnerji razširjamo človeško omrežje in uporabnikom omogočamo povezave do digitalnih vsebin na načine, ki prej niso bili možni, tako da ustvarjamo prijetna doživetja z vizualnim omrežjem, takrat ko si uporabniki tega želijo, kjer si želijo in na njim izbrani način.«

Podjetje na mednarodnem sejmu zabavne elektronike CES 2008 prikazuje številne obstoječe izdelke in inovativne prototipe, ki zagotavljajo boljšo večpredstavnostno izkušnjo ter uporabnikom omogočajo doživeti vizualno omrežje.

  • Kabelski set-top box-i in aplikacije OpenCable nove generacije – Cisco ponuja prek svojih set-top box-ov nove generacije dostop do interneta in prvovrstnih vsebinskih storitev na uporabniških televizorjih. Set top box-i omogočajo tudi prenos digitalne video vsebine v vsak del doma in uporabnikom ponujajo dodatno okolje za shranjevanje glasbe, filmov, programov in fotografij ter nove zmožnosti interaktivnega vodnika, funkcije iskanja in še več.
  • Set-top box-i internetnega protokola in rešitve vmesne programske opreme – Cisco IP NGN (IP omrežje nove generacije) set-top box-i vključujejo funkcijo domače izkušnje z mediji, ki omogoča prenos številnih storitev, vključno s podatki, zvokom in videoposnetki, na zaslon televizorja, osebnega računalnika, naprave za igre, mobilnega telefona ali druge naprave.
  • Vgrajeno domače omrežje in tehnologije »Povezanega življenja« za ponudnike storitev in prodajalce na drobno – Razširitveni programi za Media Center Linksys delujejo v osebnih računalnikih večine večjih proizvajalcev in omogočajo prenos videoposnetkov, vključno z domačimi videoposnetki, prenos televizijskih programov, ki se predvajajo neposredno, filmov ter glasbe in fotografij v druge naprave v hiši. Cisco prav tako ponuja interaktivne aplikacije in aplikacije skupnosti, ki ponudnikom storitev prek široke ponudbe naprav olajšajo podporo komunikacij zunaj doma.
  • Hitre podatkovne, glasovne in brezžične rešitve – Brezžična dvopasovna tehnologija domačega omrežja iz Ciscovega oddelka Linksys ponuja brezžično video omrežje, ki uporabnikom omogoča prenos visokokakovostnih video vsebin v druge medije v hiši.

Cisco vzpostavlja povezave med ljudmi in tistim, kar imajo najraje. Podjetje ponuja uporabnikom prek številnih naprav inovativne nove načine komuniciranja s prijatelji in družino, odkrivanje zabavnih vsebin in dostop do podatkov na različnih lokacijah. Cisco med drugim ponuja družino izdelkov za domače omrežje podjetja Linksys, set-top box-e podjetja Scientific Atlanta ter Ciscove rešitve za medije in sistem za dostavljanje vsebin. Tesno sodelovanje s tehnološkimi partnerji, ponudniki storitev, založniki vsebin, prodajalci na drobno in proizvajalci elektronskih naprav omogoča Ciscu razširjanje človeškega omrežja, s čimer ustvarja novo doživetje z vizualnim omrežjem.

Cisco potrošniške izdelke in prototipe na mednarodnem sejmu CES 2008 predstavlja na razstavnem prostoru N246, ki je v dvorani North Hall kongresnega centra v Las Vegasu. Več informacij o Ciscovem sodelovanju na mednarodnem sejmu CES 2008 najdete na spletnem mestu http://newsroom.cisco.com/CES2008/.


1RBC Capital Markets Video 2.0, 10. september 2007

2CIBC World Markets, Internet Video is Set to Reach Critical Mass, 15. november 2007

O podjetju Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103