Novice

Cisco Slovenija prispeval k nakupu ultrazvoka

LJUBLJANA, Slovenija – Cisco Slovenija je letos sredstva, namenjena novoletnim darilom in prednovoletnem srečanju, namenil za nakup ultrazvoka, ki so ga nujno potrebovali v Zavodu za usposabljanje invalidne mladine »ZUIM« Kamnik.

V Cisco Slovenija so se letos odločili, da sredstva, namenjena novoletnim darilom in prednovoletnem srečanju, namenijo Zavodu za usposabljanje invalidne mladine »ZUIM« Kamnik in tako prispevajo k nakupu novega aparata za ultrazvočno preiskavo sečil in meritve zaostanka urina v mehurju.

Vodja prodaje, Matjaž Savnik, je ob tej priložnosti povedal: »Za ta korak smo se odločili, ker smo želeli pomagati tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo, torej otrokom in mladim. Zato smo z veseljem priskočili na pomoč Zavodu za usposabljanje invalidne mladine v Kamniku. Upamo, da bodo zdravljenja z novim ultrazvokom še bolj uspešna in predvsem manj neprijetna za mlade bolnike«.

»ZUIM« je javni zavod, specializiran za vzgojo, izobraževanje in celostno usposabljanje otrok in mladostnikov z gibalno oviranostjo ali z različnimi dolgotrajnimi obolenji. Poleg vzgojno izobraževalnih programov nudi tudi visokokakovostne zdravstvene storitve, med katerimi so poleg specialističnih ambulant tudi različne sodobne metode fizioterapije, delovne terapije, logopedije in zdravstvene nege.

Direktorica zavoda Zdravka Slavec dodaja: »Ultrazvok je pomembna pridobitev za zavod, saj v zavodu redno obravnavamo povprečno 35 otrok, pri katerih so potrebne redne preiskave zastajanja urina v sečilih. Postopek kateterizacije mehurja, ki je alternativa tej preiskavi z ultrazvokom, predstavlja za otroke večje tveganje za okužbe sečil, večji napor in daljši čas za urejanje higiensko negovalnih potreb. Naročeni aparat bo izboljšal zdravstvene storitve otrok in mladostnikov v zavodu, zato se novoletnega darila že zelo veselimo«.

Novoletno darilo, ki bo otrokom in mladostnikom bistveno olajšalo zdravstvene preglede, bodo na zavodu prejeli predvidoma konec januarja.

O podjetju Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103