Novice

Cisco objavil tri mejnike vrhunske tehnologije TelePresence

SAN JOSE, Kalifornija – V prvem letu prodaje sistema Cisco TelePresence je dosežen zgodovinski mejnik 100-ih strank. Sistem Cisco TelePresence za »osebno« sodelovanje uvaja tudi podjetje Procter & Gamble. Druga mejnika sistema Cisco TelePresence sta zmožnost sistema za sodelovanje med podjetji in interoperabilnost.

Cisco je objavil, da se je v enem letu za uvedbo njihove vrhunske tehnologije za navidezno »osebno« komunikacijo TelePresence odločilo kar 100 strank iz več kot 40 držav. S sistemom Cisco TelePresence lahko podjetja po svetu pospešijo sprejemanje odločitev, izboljšajo komunikacijo, hitreje predstavijo izdelke na tržišču in racionalno uporabljajo omejena sredstva, ki so jim na voljo.

»Cisco TelePresence je najhitreje rastoča nova zvrst izdelka v zgodovini podjetja Cisco,« je povedal Charles Stucki, podpredsednik in generalni direktor poslovne enote Cisco TelePresence Systems. »Po sistemu povprašujejo na vseh koncih sveta vse ozko usmerjene industrije, saj podjetja iščejo konkurenčne prednosti v svetovnem poslovnem okolju.«

Podjetje Procter & Gamble pripravlja omrežje več kot 40 studiev za video sodelovanje, ki uporabljajo paket izdelkov Cisco TelePresence System 3000. »Do zdaj deluje približno tretjina omrežja, po prvih povratnih informacijah pa tisti, ki so preizkusili studie za video sodelovanje, podpirajo naše prepričanje, da bo nova možnost sodelovanja povsem spremenila tradicionalno delo in potovalne navade,« je povedala Laurie L. Heltsley, vodja strateških projektov v podjetju Procter & Gamble. »Omogoča nam, da smo res »tam«, ne da bi sploh šli od tu.«

Cisco je objavil še dva druga mejnika sistema Cisco TelePresence: zmožnosti sistema TelePresence za sodelovanje med podjetji in interoperabilnost s skoraj vsemi navideznimi standardnimi sistemi videokonferenc, ki so danes na tržišču.

Cisco je zmožnosti sistema Cisco TelePresence za sodelovanje med podjetji uspešno predstavil s ponudnikom storitev BT prek varne povezave v omrežju BT Global Service Network. Te edinstvene zmožnosti niso namenjene samo organizaciji virtualnih sestankov znotraj enega podjetja, temveč omogočajo podjetjem, da se z enim telefonskim klicem povežejo s strankami, partnerji in dobavitelji. 
Cisco je pri razvoju arhitekture sistema Cisco TelePresence tesno sodeloval z glavnimi ponudniki omrežij, kot je BT. Cisco TelePresence povezuje napredna zvočna, visokoločljiva video in interaktivna orodja za sodelovanje z omrežjem kot platformo za poglobljeno doživetje sestankov. Obstoječa BT-jeva rešitev Unified Communication Video Collaboration temelji na rešitvi Cisco TelePresence.

Zaradi interoperabilnosti bodo podjetja lahko prenesla svoje obstoječe standardne videokonferenčne seje v Cisco TelePresence System 3000 ali Cisco TelePresence System 1000. Izboljšave omogočajo interoperabilnost s skoraj vsemi standardnimi sistemi videokonferenc, ki jih imajo uporabniki, s posodobitvami sistema Cisco TelePresence pa lahko razširijo funkcionalnost sodelovanja na širši krog uporabnikov. Na sestankih bodo lahko sodelovali tako uporabniki sistema Cisco TelePresence kot uporabniki standardnih videokonferenc. Dodatne informacije poiščite na spletnem mestu http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/prod_120607.html.

»Potreba po učinkovitejšem poslovanju, vse večja zaskrbljenost zaradi segrevanja ozračja in tehnološki napredki v vizualni komunikaciji so le nekateri od dejavnikov, ki vplivajo na vse večje zanimanje strank za tehnologijo Cisco TelePresence,« je povedal Ira Weinstein, višji analitik in partner podjetja Wainhouse Research. »Vse prednosti sistema Cisco TelePresence lahko izkoristimo le, če imamo robusten sistem, ki omogoča poglobljeno doživetje, in globalni ekosistem, ki omogoča uvajanje po vsem svetu. Cisco te zahteve izpolnjuje.«

Cisco je vodilno podjetje v proizvodnji izdelkov za glasovne in spletne storitve. V svojem sistemu Cisco Unified Communications združuje glasovne, video, podatkovne in mobilne izdelke ter aplikacije. Cisco TelePresence je rezultat inovativnosti in izkušenj, ki združuje napredna zvočna, visokoločljiva video in interaktivna orodja za sodelovanje z omrežjem Internet Protocol (IP) kot platformo za poglobljeno doživetje sestankov.

O podjetju Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103