Novice

Nagrada Cisco I-Prize za razvijanje novih poslovnih idej

Natečaj svetovnega obsega za vzpodbujanje inovacij z uporabo tehnologij za sodelovanje

BANGALORE, Indija - Ob odprtju centra Cisco Globalisation Centre East v mestu Bangalore v Indiji je Cisco razpisal nagrado Cisco I-Prize za natečaj, ki je namenjen podjetnikom in inovatorjem po vsem svetu. Z nagrado Cisco I-Prize želi Cisco na globalni ravni združiti skupine inovatorjev za razvijanje tehnoloških poslovnih idej in slednje uporabiti za odkrivanje novih tehnologij, ki jih bodo ponudili na tržišču.

Člani zmagovalne skupine se bodo lahko ob boku podjetja Cisco predstavili javnosti kot snovalci poslovne enote, ki se bo ukvarjala z najnovejšo tehnologijo. Glede na to, kakšna vrednost bo pripisana ideji, bo Cisco v novo poslovno enoto v treh letih vložil do 10 milijonov ameriških dolarjev.

Dediščina Cisca je osnovana na povezovanju ljudi, sodelovanje s pomočjo napredne internetne tehnologije pa predstavlja nove možnosti za povezanost inovatorjev in s tem vnašanje njihovih idej v razvoj poslovanja. S pomočjo globalnega omrežja ter postopki in orodji za sodelovanje Cisco odkriva nove poslovne ideje, ki jih razvijajo udeleženci natečaja po vsem svetu.

"Obstajajo večji deli sveta, kjer inovatorji in podjetniki z odličnimi idejami nimajo možnosti dostopa do skladov tveganega kapitala ali drugih načinov financiranja. Mi tem inovatorjem dajemo možnost in jim ponujamo sredstva, s pomočjo katerih lahko sledijo svojim sanjam," pravi podpredsednik skupine Cisco Emerging Technologies Group Marthin DeBeer, ki je najavil natečaj za nagrado Cisco I-Prize, in sicer v okviru predstavitve Cisco TelePresence na otvoritvi centra Cisco Globalisation Centre East v mestu Bangalore v Indiji. "Razvoj tehnologij za potrebe sodelovanja in rast omrežja bistveno vplivata na način našega dela. V Ciscu menimo, da lahko s premostitvijo geografskih ovir in istočasnim vnašanjem idej na inovacijska področja v podjetju Cisco odpremo pot novim virom idej po svetu".

Več informacij o centru Cisco Globalisation Centre East lahko poiščete na spletnem mestu http://newsroom.cisco.com/globalisation/.

Podrobnosti o nagradi Cisco I-Prize

Prijave bodo ocenjene na podoben način kot pri postopku pridobivanja novih poslovnih idej za skupino Emerging Technologies Group, ki je pripravila sistema Cisco TelePresence in Cisco Digital Media System. Komisija bo idejo preučila glede na tehnološko inovativnost kot tudi glede na poslovno priložnost, ki jo obeta. Uporaba ideje naj bi podjetju Cisco v obdobju od pet do sedem let prinesla milijardo ameriških dolarjev, posamezne prijave pa morajo kot platformo uporabiti omrežje IP. Pozneje v poteku natečaja se lahko udeležencem omogoči dostop do različnih Ciscovih orodij za sodelovanje, vključno z WebEx Meeting Center in WebEx WebOffice, ter do sejnih sob sistema TelePresence na Ciscovih lokacijah po svetu.

Za nagrado Cisco I-Prize se lahko potegujejo posamezniki, stari 18 let ali več. Zaposleni v podjetju Cisco in njihovi družinski člani do sodelovanja v natečaju niso upravičeni. Za ogled pravil o sodelovanju v natečaju in pošiljanje prijav glejte http://www.cisco.com/iprize.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103