Novice

Cisco predstavlja sklad tveganega kapitala v Srednji in Vzhodni Evropi

"3TS-Cisco Growth Fund III" za nove tehnologije in komunikacije

SAN JOSE, Kalifornija -Podjetje Cisco je danes predstavilo sklad tveganega kapitala, namenjen tehnološki industriji v Srednji in Vzhodni Evropi[1]. Cisco bo iskal naložbene priložnosti v nastajajočih podjetjih na tem področju tako posredno kot neposredno prek regijskega sklada.

Cisco v sodelovanju z družbo 3TS Capital Partners veliko vlaga v sklad S.C.A. SICAR za tehnologijo v Srednji in Vzhodni Evropi (neformalno imenovan 3TS-Cisco Growth Fund III), ki bo na začetku znašal 30 milijonov evrov. 3TS Capital Partners, ena od vodilnih družb, ki se ukvarja z zasebnim kapitalom in naložbenimi skladi v Srednji in Vzhodni Evropi, bo upravljala naložbe sklada. Podjetja, v katera bodo vlagali, so predvsem hitro razvijajoča se mala in srednje velika podjetja v tehnološkem, medijskem in telekomunikacijskem sektorju.

Cisco prek pobud, kot je Cisco Entrepreneur Institute, kot tudi prek financiranja projektov, programov lizinga in sklada tveganega kapitala, ki ga je predstavil v ponedeljek, vzpodbuja razvoj podjetništva v Srednji in Vzhodni Evropi. "Nova podjetja so ključna za rast novih ekonomij in zagotavljanje novih delovnih mest v lokalnih skupnostih," pravi Kaan Terzioglu, podpredsednik podjetja Cisco Systems za Srednjo in Vzhodno Evropo. "Države na tem področju uvajajo nove tehnologije, vključno s širokopasovnimi, brezžičnimi, varnimi in komunikacijskimi tehnologijami. Uvajajo tudi aplikacije VoIP, večpredstavnost in igre ter mobilne in zabavne vsebine. Prav zato so možnosti v tej regiji zelo velike."

Do danes je Cisco v naložbe tveganega kapitala vložil več kot 2 milijardi dolarjev in je aktiven vlagatelj na večjih tržiščih, poleg ZDA tudi na Kitajskem, Indiji, Izraelu in Evropi. S kombinacijo posrednih in neposrednih skladov Cisco strateško vlaga v nova podjetja in sklade po vsem svetu in se osredotoča predvsem na vlaganje v podjetja z inovativnimi tehnološkimi in poslovnimi modeli. Cisco je za vodenje te pomembne naložbene pobude imenoval Yoava Sameta, direktorja odseka za razvoj podjetij v Izraelu in Evropi.

"Vlaganje v geografsko usmerjene sklade tveganega kapitala, kot je 3TS-Cisco Growth Fund, je še eno strateško orodje v našem globalnem naložbenem portfelju, ki prek naložb v inovativno ekonomijo zagotavlja rast tržišča informacijske in komunikacijske tehnologije (ICT)," pravi Hilton Romanski, direktor odseka Global Corporate Business Development v podjetju Cisco Systems. "Ta strategija bo pospešila tehnološke inovacije v Srednji in Vzhodni Evropi in bo vlaganja v tehnologijo pripeljala na višjo raven."

O inštitutu Cisco Entrepreneur Institute

Cisco Entrepreneur Institute je, poleg programa Cisco Networking Academy, Ciscov izobraževalni program z desetletnimi izkušnjami. Medtem ko omrežne akademije zagotavljajo predvsem tehnološko znanje, se Cisco Entrepreneur Institute osredotoča na podjetniško znanje. Cilj inštituta je, da bi lokalne podjetnike naučili vsega, kar potrebujejo za uspešno vodenje malih ali srednje velikih podjetij. Študijski program, ki temelji na Ciscovem programu iExecutive Education Program (iExec) kot tudi na izobraževalnem programu My Own Business, ki je nastal v ZDA, odobrila pa ga je Svetovna banka, vključuje strateško in poslovno načrtovanje, financiranje, razvoj odnosov v skladih tveganega kapitala ter uporabo informacijske in komunikacijske tehnologije (ICT) za doseganje boljših poslovnih rezultatov. Cisco v sodelovanju z vodilnimi izobraževalnimi inštituti, ki delujejo v posameznih državah, ustanavlja inštitute Cisco Entrepreneur Institute tudi v Srednji in Vzhodni Evropi.

O družbi 3TS Capital Partners

3TS Capital Partners ( www.3tscapital.com ) je ena od vodilnih družb, ki se prek svojih pisarn v Budimpešti, Bukarešti, Pragi, na Dunaju in v Varšavi ukvarja z upravljanjem zasebnega kapitala in skladov tveganega kapitala v Srednji in Vzhodni Evropi. 3TS je izključni svetovalec za sklade, katerih naložbe v sektorjih, kot so tehnologija in telekomunikacije, mediji in trženje, storitve in zabava ter energetski sektor, znašajo 200 milijonov evrov. Vlagatelji v sklade so poleg drugih še 3i, Cisco, EBRD, KfW in Sitra.

[1]Vključuje naslednje države, a ni omejeno nanje: Avstrija, Bolgarija, Češka republika, Hrvaška, Estonija, Madžarska, Latvija, Litva, Poljska, Romunija, Slovaška, Slovenija, Srbija, Ukrajina in Turčija.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103