Novice

Cisco objavil dokončen dogovor o prevzemu podjetja Latigent

SAN JOSE, Kalifornija, ZDA- Latigent LLC je vodilni ponudnik spletnih rešitev na področju poslovnega obveščanja in analitičnega poročanja, specializiran za kontaktne centre. Njihovi izdelki so zasnovani tako, da izkoriščajo prednosti principov Web 2.0, ki strankam omogočajo ustvarjati prilagodljiva, razširljiva in preprosto razumljiva poročila na področju kontaktnih centrov v realnem času ali za pretekla obdobja.

Izdelki prevzetega podjetja bodo dopolnili in izboljšali Cisco rešitve za enotne klicne centre Unified Customer Contact, s katerimi naj bi preoblikovali obstoječe klicne centre v enotno integrirano platformo, ki je preprosto združljiva s starejšimi omrežji in platformami za kontaktne centre ter omogoča različne komunikacijske poti in združljivost z aplikacijami za upravljanje odnosov s strankami.

"Cisco z nakupom podjetja Latigent udejanja zavezanost k večanju vrednosti naložb v rešitve za interakcijo strank, saj ponuja privlačna, vzdržljiva in dinamična orodja za boljšo prepoznavnost in učinkovitost ter posledično boljšo uporabniško izkušnjo", meni Laurent Philonenko, podpredsednik in direktor poslovne enote podjetja Cisco za upravljanje odnosov s strankami. "Poročanje je ključni dejavnik pri upravljanju kontaktnih centrov in prepričani smo, da Latigent ponuja odlično kombinacijo nadarjenosti in tehnologije, ki bo dodatno utrdila položaj rešitev za klicne centre Cisco Unified Customer Contact na področju zagotavljanja izjemno prilagodljivega upravljanja odnosov s strankami. Zaposlenim v trženju, prodaji in podpori strankam, ki so vedno bolj odvisni od tehnologij na področju kontaktnih centrov, bo nova razsežnost naše ponudbe zagotovo prinesla številne prednosti".

Podjetje Latigent sta leta 2002 skupaj ustanovila generalni direktor Chris Crosby in vodja tehničnega področja Jason Kolb, ki se bosta po zaključku prevzema pridružila podjetju Cisco. Pri prevzemu bodo upoštevani različni standardni predpisi, postopek pa bo zaključen predvidoma v prvem četrtletju Cisco poslovnega leta 2008.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103